Najljubše pivo

beercool  

član od: 11.11.2013

sporočila: 27

16. okt 2014 18:47

zzak1977 je napisal/a:

beercool je napisal/a:

zzak1977 je napisal/a:

Pivo si zapomnem po ambientu in vzdušju. Skoraj vseeno, katero je, razen kakšnih diskontnih. Pivovarja domačega v bližini ni, pa tudi ne dam 3€ za steklenico, to je že pol spodobne buteljke.

Na ta novi trend ne dam kaj veliko.



Commis débarrasseur

 

Ampak zanimivo, 3€ za polovico buteljke vina ni problem, medtem ko 3€ za pol litra piva je pa veliko preveč. Kdo pa pravi, da bi moralo biti kvalitetno pivo poceni. Navsezadnje, imaš tudi vino za 1€, pa po moje vseeno raje piješ malo bolj kakovostno, ki je dražje.

Ne leti to direktno nate, ker vsak ima pač svoje mnenje. Gre se pač za kulturo pitja piva nasploh.



beercool

Pivo dojemam drugače kot vino, predvsem pa drugače kot hipsterji, ki trenutno promovirajo neko višjo kulturo pitja piva. Tega ne kupim.

Pivo pijem ob toplih dnevih, ko se dobim s prijateljem, doma si ga odprem na terasi, na pikniku, v kaki pivnici ob pivskih jedeh, v ekstremnih primerih v kakem ajriš pabu. Omenjenih situacij je pa vedno manj, je veliko več druženja ob konkretni hrani, kjer pač zmaga vino. Če ne iz drugega razloga, že zaradi prepogostega obiskovanja wc-ja.

Če se vrnem na ceno, pivi spijem ponavadi vsaj dve, če povabim še nekaj družbe rabim 50€ za pivo. Tega si ne morem privoščit. Dve rdeči buteljki staneta 16€, belo kupujem celo za 2,5€ na kos.

Pa obožujem pivo, pijem ga od zgodnjih najstniških let, preizkusil sem vse, kar se jih je dobilo pri nas kakih deset let nazaj (sem imel podoben izpad zbiranja piva), obiskal veliko pivnic. Ampak kot sem omenil v prvem odstavku, vem kje je pivu mesto in kjer res paše.

Najboljše je prvo točeno, ko se pripeljem na Hrvaško (Ožujsko ali karlovačko, čisto vseeno).

Tennents za šankom v temnem zakajenem pubu (kar ni več mogoče).

Stella Artois spomladi dopoldne v centru Zagreba.

Paulaner z najboljšim prijateljem na domači terasi.

Union nekje na poti po napornem delovniku.

Pa še kak, ampak bolj kot obračam je pivo povezano z družbo, zabavo, spomini in nostalgijo. 

 

 



Commis débarrasseur

 

No, tak pogled, približno, kot imaš ti na pivo, imam pa jaz na vino. Za na piknik, ali pa zvečer s kolegi v zidanici.

Sicer pa, še dobro, da imamo vsak svoje preference. Enim pač pivo, enim vino. Edino, kar se ne bi mogoče strinjal, da gre pri tem butičnem pivu za hipstersko stvar. Pač, eni tako dojemamo pivo in si radi tudi kakšno malo bolj kvalitetno spijemo, posledično malo dražje. Nimam pa nič proti tistim, ki si raje spijejo Laško ali Union. Grejo pa tudi meni na živce tisti snobi, ki se jim zdi pod častjo spit Laško.

 

beercool

limonca26  

član od: 23.7.2006

sporočila: 304

16. okt 2014 22:01

Nisem poznavalec piva, vendar sem z leti ugotovila, da mi najbolj pašejo bolj grenka piva - recimo raje Laško kot Union.

Letos pa sem na potepanju po Irskem okusila Smithwiksa in je ob super družbi ter fantastičnem ambientu daleč naokoli moj zmagovalec. Vendar bi ga bilo zanimivo piti tu, v Sloveniji. Prepričana sem, da je veliko odvisno od družbe in ambienta.

 

limonca26

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

16. okt 2014 23:37

Črni Baron.

Na enem študentskih potepanj po Latinski Ameriki smo pili temno pivo z imenom Malta, zdi se mi da je bilo iz Čila (ali Peruja), ki daleč prekaša vsa piva, kar sem jih kdaj okusila. Božansko. Bila bi zelo vesela, če bi ga našla kje na dosegu roke... ali pa me daje le nostalgija po tistih časih in družbi .

Za gašenje žeje po prekopavanju vrta in za vroče poletne večere mi je všeč Tsing tao. Pa tudi navezanost na tega je v zvezi s spomini.  Tako da se name in na moje predloge ni za zanašati.

tulka

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

17. okt 2014 12:31

Moram reči, da imajo v Severni Koreji odlično pivo, temno mi je bilo ljubše od svetlega, je malce najprej na karamel potegnilo, potem pa prijetno zagrenilo. Jaz bi šla še enrkat tja ...

mamamia

sarabande  

član od: 1.5.2002

sporočila: 879

17. okt 2014 13:34

Nekoč smo bili na nekem službenem kosilu s poslovnimi partnerji. Ker se kar nekaj časa nismo mogli odločiti, kateri aperitiv naročiti, nam je natakar rekel: "Veste kaj, če se ne morete odločiti za aperitiv, si naročite kozarec mrzlega piva. Nič ne odpira apetit tako dobro, kot požirek ali dva piva.".

Miroslav Vulović

SMARTY1  

član od: 26.2.2014

sporočila: 2750

17. okt 2014 13:42

Jaz sem pa čisti antitalent  za vse vrste pijač z alkoholom .

In če smo kje zunaj, da ne zlezem pod mizo od sramu , si privoščim brizerčka (breezer) z okusom lubenice ali limete.

SMARTY1

beercool  

član od: 11.11.2013

sporočila: 27

17. okt 2014 15:02

mamamia je napisal/a:

Moram reči, da imajo v Severni Koreji odlično pivo, temno mi je bilo ljubše od svetlega, je malce najprej na karamel potegnilo, potem pa prijetno zagrenilo. Jaz bi šla še enrkat tja ...



mamamia

 

Ja, Severno Korejsko pivo je pri vrhu spiska piv, ki si jih želim dodati v zbirko držav. samo najti moram nekoga, da mi prinese eno steklenico od tam ;)

beercool

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

17. okt 2014 17:07

Ha, če bi se prej javil na kulinariko, aprila sem bila tam ... Če še grem, dobiš, ni problema, imajo tudi ustekleničenega ...

mamamia

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

18. okt 2014 3:14

Na zadnje sem od "majhnih lokalnih" pivovarn poskusila pivo "Mali grad". Dobro, kvalitetno pivo, a zame ga čez Laško pivo ni. Ne tuje, ne domače.

JJ

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti