Ogrci in nečista koža

Holly Golightly  

član od: 31.12.2011

sporočila: 14

tema odprta - 15. okt 2014 8:20 | ogledi: 14.391 | odgovori: 42

Pozdravljene!

 

Upam, da sem zadela temo, počasi že malo norim. Načeloma nimam problemov s kožo, kakšen mozoljček sem ter tja, ko pridejo ta smotani dnevi, drugače pa nič. To poletje pa katastrofa, očitno sem imela pretežek puder, nekaj je moglo bit, ker odkar sem prišla iz morja, so se mi začeli delat ogrci na robu nosa in bradi (ne spet tako velik problem), neke bele trde pikice sredi lica in pa NAJHUJE - mozoljčki ob ušesu (konec lica, tam kjer skoraj že začnejo rasti lasje, ma ni čisto pri ušešu.. Sem razmišljala tudi, da bi morala zamenjati čopoč za blusher, mogoče s tem naredim še večjo packarijo, ker kar ne izginejo. Komaj si oddahnem za ene tri dni, mislim, da bo konec, in se pojavi drugi. Ampak to so tisti podkožni, ne aknasti. 

 

Res ne vem, kaj naj naredim, poskusila sem že z vsemi možninimi pilingi (kupljenimi in domačimi), skenslala makeup na tistih mestih in redno čistim kožo. Pa je komaj kaj izboljšana. Prijateljica mi je svetovala Paula's Choice, nek eksfoliant, ki naj bi te maščobe raztopil že v koži. Po prebranem sodeč zadeva deluje, čeprav za znamko še nisem slišala. Bi preizkusila, ampak za študentski budget je mogoče mičken visok znesek da bi šla kupit kar na blef - tako da vas res res prosim, če ima katera kakršnekoli izkušnje s to znamko, prosim povejte. :) Malo že obupavam...

 

Hvala!

Holly Golightly

Riddle  

član od: 15.1.2009

sporočila: 418

15. okt 2014 8:40

Holly Golightly, mogoče slaba tolažba, ampak imam enak problem, kot ti. Glede Paula's Choice ti ne znam svetovati, ker nisem sprobala, sem pa slišala pohvale o tej znamki. 

Lp od R.

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

15. okt 2014 8:43

Drago dete, študentski žep bo raje kot nekontrolirano uporabo (malo pretiravaš s pilingi in edino, kar boš tako dosegla, bodo poškodbe kože in še več mozoljčkov)kozmetike, plačal obisk kozmetičarke. Tam mladinke in mladince nauče, kako se pravilno čisti koža, kako se uporablja tonik in kako se uporablja krema. In ti naj kar kozmetičarka pove, kaj moraš storiti.

In seveda, dekle, ki da kaj nase, se izogiba naslednjim packarijam: gazirane sladke pijače, čipsi, slano, džankfud..... Koža je za to hvaležna.

Vendelina jr.

Holly Golightly  

član od: 31.12.2011

sporočila: 14

15. okt 2014 8:43

Sploh za tega me zanima.. Odstranjeno zaradi očitne reklame (upam, da ni to reklama, lahko moderator odstrani link, če se mu zdi sporno)



Holly Golightly

Holly Golightly  

član od: 31.12.2011

sporočila: 14

15. okt 2014 9:02

Šele zdaj opazila dva odgovora... Ja, na hrano zelo pazim, zaradi drugih zdravstvenih problemov. Vem, da ne gre pretiravati s pilingi, delala sem jih 3x na teden, na začetku malce več, tako kot piše na navodilih. Po branju člankov na njihovi strani sem pa zvedla, da te pilingi kožo samo trgajo in da so edini dobri kemični. 

 

Vendelina, hvala, sem že gledala en salonček v LJ, ki uporablja njihovo kozmetiko, se bom mogoče kar tam naročila, da mi malo razloži. :) Sicer sem pa našla še eno manjšo embalažico eksfolianta, ki ma res zelo dobro ceno, bom mogoče s tem probala.

Holly Golightly

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15159

15. okt 2014 11:27

Pozdravljena, 

glede na to, da sem svoje čase bila potnica za kozmetiko in se usposabljala na tečajih bi ti svetovala naslednje. 

Najprej moraš ugotoviti kakšen tip kože imaš. Temu primerno lahko uporabljaš izdelke, seveda primerne za tvojo starost. Piling 3 x na teden je absulutno preveč, saj kožo še bolj razdražiš in porušiš ravnovesje. Zadostuje 1-2 mesečno, vsakodnevno pa seveda temeljito čiščenje s kakšnim blagim sredstvom, ki je primerno za tvoj tip kože. Po pilingu je smiselno narediti tudi kako nego za obnavljanje kože. Drugače pa tudi ne pretiravaj s kremami pri tvoji starosti, včasih je čez noč bolje pustiti obraz dihati.

Ko si čistiš ogrce moraš to narediti z robčkom, da ne razneseš ogrcev po celem obrazu. Seveda pa potem kožo razkužiti s kakšnim primerním losionom. Seveda pa je obisk pri kozmetičarki najboljša rešitev, na netu je ogromno ugodnih ponudb. 

Glede pudra pa naslednje- niso vsi dobri in mnogi naredijo na obrazu masko, preko katere koža ne diha, pod njo pa se delajo ogrci. Tudi tu moraš izbrati primernega za tvoj tip kože. Moji hčerki uporabljata  puder maybelline affinitone 24 ur- je dobil visoko oceno na testih zps glede na druge drage znamke. Seveda pa moraš tudi čopič občasno zamenjat - kot tudi ličila. 

Glede kozmetičnih izdelkov pa ti lahko pritrdim, da niso vsa najdražja tudi najboljša. Testi to tudi dokazujejo. Kadar si v dvomih prosi za tester ali pa si izberi linijo za tvojo kožo in starost. Muller ima svojo lastno kolekcijo zelo solidno.....

Drugače je mogoče en faktor tudi stres- začel se je študij in pa hormoni. Vsekakor ti priporačam čim manj kemije - naj kakšen dan tvoj mladi obrazek preživi brez pudra in če je možno več gibanja na zraku. Zdravo prehrano in spij veliko vode. 

Pa še nekaj, nežno in lepo ravnaj s kožo sedaj, da se ti bo obrestovalo na starost! 

 

 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

15. okt 2014 15:48

Poglej holly,

sama ugotavljaš, da so pikice in kar je še tega bolj kot ne hormonskega značaja, pa stres se tudi zelo pozna. Naslednjih 30+ let boš pač pod vplivom hormonov in pod stresom, s tem s sprijazni. To pa tudi pomeni, da je kemični piling zadnje, kar potrebuješ. Poskrbi, da bo koža čista, ne uporabljaj agresivnih gelov za umivanje in čimmanj pacaj po koži s tekočimi pudri, pod katerimi koža komaj diha. Za prvo pomoč, ko kaj izbruhne, se meni zelo dobro obnese gel v modrih tubicah Garnier Pure Active. Ali bo delovalo tudi na tebi, ni mogoče reči - poskusi, saj tako zelo drag tudi ni.

Sicer pa kontracepcijske tablete tovrstne neprijetnosti s kožo večinoma zelo uspešno odpravijo.



Sonja

Sporočilo je spremenil(a) limnol dne 15.okt 2014 20:21

Holly Golightly  

član od: 31.12.2011

sporočila: 14

15. okt 2014 20:44

Hvala vsem za odgovore, vseeno sem šla še malo "raziskovati", prebrala ogromno blogov, ko so punce ocenjevale izdelke,  in sem se odločila, da vseeno poskusim. Če ne, so vsaj embalaže velike in za dolgo časa, tako da bodo kar dolgo zdržale :)

 

Naročila sem tole, se javim, kako je!

Bha kislina, sem kar ta manjšo vzela za začetek (odstranjeno)

in še nekaj iz linije resist, ki je sicer namenjen starejšim  zaradi gubic, ampak baje ni pomembna starostna skupina, tale naj bi bil res nežen (odstranjeno)

limnol, ta kemični piling naj bi bil samo ena nežna kislina, ki raztopi maščobe v porah. V primerjavi z alkoholom, ki ga mečejo v produkte za mozolje, bi kar bolj zaupala kemiji, znamka ima po prebranem sodeč same zadovoljne stranke :) Vam sporočim, če so dobili še eno! :D



Holly Golightly

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

15. okt 2014 21:12

Holly Golightly je napisal/a:
V primerjavi z alkoholom, ki ga mečejo v produkte za mozolje, bi kar bolj zaupala kemiji,

Oooooo, nekja novega sem se naučila, alkohol ne sodi med kemijo.

rimljanka

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

15. okt 2014 21:21

Reklama za pavlino izbiro? Meni to tako deluje. Perfidno izvedeno. 

mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti