Nutella

Mia84  

član od: 4.12.2012

sporočila: 189

9. feb 2015 10:06

Nemško različico dobite tudi v Lidlu, medtem ko ima Hofer samo Poljsko. Vsaj nazadnje, ko sem jo iskala je bilo tako.

Italijansko pa dobite tudi na Fernetičih, takoj za mejnim prehodom v njihovem ILdi-ju (al nekaj takega). Ne trdim zagotovo, a včasih so jo imeli. V decemberskem času pa tudi v večjih pakiranjih.

Pri nas je tudi vedno v omari, predvsem za palačnke ali dodatek k tiramisuju, domačem sladoledu,.. ali za na žlico . Je pa definitivno vredno it po ne-poljsko raličico.

Lp

A.

Valchi  

član od: 15.1.2015

sporočila: 71

9. feb 2015 12:34

V Kompas shopih na mejnih prehodih z Italijo  jih imajo, včeraj videno, sicer pa Italija.

Valchi

Lakica  

član od: 24.7.2008

sporočila: 254

9. feb 2015 12:55

Men je pa najboljša nemška, ki jo prodajajo v Muller-ju...Sem primerjala poljsko in tole in je kar velika razlika; Mullerjeva ima bolj okus po lešnikih; poljska pe je bolj sladka-več sladkorja...

Lakica

testeninca  

član od: 19.2.2013

sporočila: 751

9. feb 2015 12:57

Nutella se včasih prav prileže, sploh na sladoledu ali pa palačinkah.

Ni pa noben približek enak (alia viki krema....)

testeninca

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

9. feb 2015 14:53

Lakica je napisal/a:

Men je pa najboljša nemška, ki jo prodajajo v Muller-ju...Sem primerjala poljsko in tole in je kar velika razlika; Mullerjeva ima bolj okus po lešnikih; poljska pe je bolj sladka-več sladkorja...



Lakica

Različni proizvodi multinacionalk imajo ne samo različne kraje proizvodnje, pač pa tudi namensko različne okuse. Dejstvo je, da razlika v okusu in sestavi n zgolj in samo stvar odločitve "za nekatera tržišča je tudi sam cuker zadosti dober, kaj nas briga!"

Še 20 let nazaj so  nam na faksu predavali o tem, kako je treba za uspešno umestitev nekega novega dizajna oz. izdelka, upoštevati tudi in predvsem splošni "okus" kraja, kamor hočeš tisto prodajat. Spomnim se, da nam je predavatelj navedel ravno vsem znane primere, Nutelle in Maggi ali Knorr juh v vrečkah. In tako smo izvedeli, da imajo v nekih deželah raje bolj "kakavast" in temnejši čokoladni namaz, drugod bolj "mlečen", nekje spet je bolj priljubljen močnejši okus po lešnikih in tako naprej.
Enako pti teh juhah, za neke trge so isto vrstu juhe prilagodili tako, da so uporabili več čebule, drugod je prevladovala sladkasta nota, nekje spet manj soli ... različno pač.

In tako je povsem normalno, da se tudi "globalni" izdelki razlikujejo glede na to, kam bodo prodajani in ne toliko KJE so narejeni.

Ko pri nas kupite majčko neke znane "globalne" znamke športne opreme, ali je kaka razlika glede na to, če je bila izdelana v Vietnamu, Nemčiji ali v Grčiji?
Verjetno ne ... bi pa rekla, da na nemškem trgu dobim neke kroje, ki jh pri nas ali v Španiji morda sploh ne prodajajo, ker gre tam v promet nekaj drugačnega ;)

 

Kogar zanimajo ugotovitve o "splošnem okusu" Slovencev in primerjavi globalnih izdelkov za različne trge, si lahko prebere tale članek, kjer so med drugim nekaj naljučnim poizkuševalcem dali v presojo tudi "poljsko" in "nemško" Nutello.
Rezultati tega mini testa so takrat pokazali večinsko naklonjenost slajšemu "poljskemu" okusu:
http://mojefinance.finance.si/8336335/Testirali-smo-%C2%BBv

 

 

 

Mojca

trac  

član od: 12.11.2010

sporočila: 568

9. feb 2015 15:08

Meni pa ravno nemška ni dobra. (Še na ZPS testu je bilo rečeno, da je prilagojena nemškemu trgu in zato bolj sladka.) Če že, potem italijansko ali francosko (občasno jo imajo v Leclercu, 'posebno' pakiranje).

trac

anka  

član od: 7.9.2005

sporočila: 4627

9. feb 2015 15:29

Uh, a tole vse je za sabo potegnil svetovni dan Nutelle.

Meni je dobra. Obožujem jo.

Včeraj sem si vzela nedeljo zase, preživela sedem ur zunaj, fejst je pihalo, mraz je šel čez telo, ampak kaj, ko je na snegu tako lepo, pa še sonček je svetil. Izlet ob jezeru je bil cela romantika, kljub temu, da sem bila sama. Odpravila sem se brez planov, brez pripravljenih sendvičev. Bil je pa kulturni praznik, torej ne grem v trgovino, kljub temu, da je odprta. O poglej, doma imam še frutabelo in kozarec 400g Nutelle. Torej vzamem nahrbtnik, žličko, termovko polno toplega čaja in sem pripravljena za cel dan. Energijsko je več kot bomba, pa verjamite, da je na snegu, v vetru, prav pasala in me hitro nasitila in zadovoljila.

 

Ne mi vpletat politike, ker je v zadnjem obdobju njihovo delovanje vplivalo na kvaliteto bivanja tudi v Sloveniji, zaradi krize sem tudi sama izgubila službo s pogodbo za nedoločen čas. Še dobro, da imamo športnike, ki nas pozitivno promovirajo s svojimi uspehi in pa lokalno kulinariko.

In me mi vpletat lakote po svetu, ko jaz omenim svetovni dan Nutelle. Imamo tudi svetovni dan wc-ja, pa ga mnogi nimajo. Imamo svetovni dan zdravja, pa ga mnogi nimamo. Imamo svetovni dan otroka, pa jih imamo mnogi le ob nagrobnem kamnu.

Vendelina Jr., praznuješ Veliko noč? Božič? Svetovna praznika sta. Pa vendar je revno ljudstvo tudi takrat na sladkih vodah in rižu.

Tisti, ki jih skrbi Afrika, niti nimajo kaj početi na kulinaričnih forumih. Ker nekje so lačni.

Pa še tole:

http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=2713

Mi je zelo žal, da sem to zdaj napisala, ampak ne bom brisala.

Če sem šla predaleč, pa prosim opozorilo administratorja oz. moredatorja.

 

anka

anka  

član od: 7.9.2005

sporočila: 4627

9. feb 2015 15:30

Ko pa bo katera šla proti Italiji, pa v Trst, se pa priporočam, če se smem pridružiti in tam kupiti kilogram meni najslajše kupljene sladice na žlico (poleg sladoleda), ki jo sicer, ko je znižana, kupujem v Lidlu. Hvala

anka

jesen  

član od: 5.10.2004

sporočila: 410

9. feb 2015 15:52

Jaz sama sicer nisem ljubitelj nutele,jo pa imajo v naši vaški trgovini in to Italijansko.V Vipavi  v Fami se videla sicer že nekaj časa nazaj v vedru se mi zdi, da je 5 kg tudi Italijanska.

Pri nas doma pa pravijo, da je čisto solidna nutoka iz Hoferja,tudi torta nutela je bila nutoka.

Vsake kvatre enkrat pa paše,kar tako na žlico.

jesen

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

9. feb 2015 17:49

Anka,

seveda je prav, da si napisala, kar misliš, in res ni razloga, da bi kdorkoli to brisal ali spreminjal. Tebi se svetovni dan nutelle pač zdi nekaj, ob čemer ti srce tako zaigra, da se ti zdi, da moraš deliti z vsemi. Meni je zanj figo mar, bi pa praznovala svetovni dan krompirja, če bi bil (ali če bi vedela zanj). Se mi pač zdi bolj pomemben - ne nazadnje je tako rekoč rešil Slovence lakote, je pa res, da ga je morala Marija Terezija tako rekoč na silo z dekretom uvajati. Pa ne samo to - tudi veliko boljši od nutele se mi zdi. Meni se zdi boljši - a razumeš? To nikakor ne pomeni, da moraš zdaj ti enako misliti. Ali kdor koli drugi. Kaj bi potem rekli ob pustu, pa fantovščinah, pa.....A tisti, ki nima za šunko, pa ne sme praznovati Velike noči ali kaj?

Meje o tem, kaj je primerno ali neprimerno, dostojno ali nedostojno, pametno ali nespametno, so individualne in lahko jih določaš sebi, drugim pa ne. Ti si dobila samo komentar, nič o tem, kaj smeš in kaj ne. Imaš svoje stališče, ampak sprejmi to, kar mislijo o njem drugi, saj ga zato ni treba napisati. Če lahko ti napišeš vsak domislek, lahko drugi napišejo kaj, za čemer je neko stališče. Četudi tebe ob njem navdaja nelagodje.

Sonja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti