Nutella

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

7. feb 2015 8:40

Svetovnih dni tega ali onega je več kot 365, tako da je vsak dan svetovni dan nečesa.

Tista grafika nutele na kruhu v obliki celin....mi je pa neokusna do neba in še čez.  V Afriki je namreč zelo veliko ljudi na meji lakote in bi morali tisti v marketingu nutelle imeti to v mislih, tako jim je pa uspelo nekaj res bedastega.

Tako da bi veljalo razmislit tudi o tem, preden se nekontrolirano lepi na net nekaj, kar se je videlo sekundo, dve nazaj in glava še ni zmogla narediti razmisleka o primernosti takega početja.

Vendelina jr.

Lisa  

član od: 13.1.2005

sporočila: 1812

7. feb 2015 10:56

Če bi bila jaz proizvajalka enega od najbolj popularnih namazov na svetu (osebno sicer delim mnenje, da je zadeva strahotno presladka in Nutelle tudi nikoli ne kupujem), bi se na obletnico tudi pohvalila z vsemi kontinenti, na katere bi zadevo izvažala. Ne vem zakaj bi bila bolj človekoljubna, če bi Afriko skrila. Navsezadnje Afrika ni samo kontinent lačnih - in žal preostali svet tudi ne svet sitih. V Afriki se mnoge države hitro razvijajo in rezultatov razvoja ne požrejo v vseh le skorumpirani oblastniki. Tudi v Sloveniji so lačni ljudje, odvisni od paketov človekoljubnih organizacij, pa nikomur ne pride na misel, da bi ne oglaševal raznih trapastih čipsov, "otroških" čokoladic in podobne navlake, slične Nutelli.

Lisa

marjja  

član od: 6.9.2011

sporočila: 2510

7. feb 2015 13:42

Lisa,!

 

P.s.: Smeh NI namenjen raznim lačnim doma in po svetu.



marjja

Sporočilo je spremenil(a) marjja dne 07. 2015 13:43

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

7. feb 2015 14:11

Saj reklamne kampanje nikoli niso namenjene tistim, ki bi kaj dosti razmišljali. Sploh pa ne lačnim v Afriki ali pri nas, če hočete. Tale cilja na tisto skupino, ki se jim razsvetli obraz ob misli, da so se nalezli koščka svetovljanstva, če pripadajo globalni nutella skupnosti. Da ne govorimo o facebooku, ki bi že zdavnaj obubožal, če ne bi ljudje hlepeli po tem, da brez razmisleka vsako prismodarijo delijo z "vsem svetom".

Pa da ne bo nejasnosti: nutelle v kozarcih ne kupujem, zdi se mi neokusno presladka (ker, ljubi moji, sladkor je daleč najcenejša sestavina v nutelli, pa več ga je, bolj se splača). Ampak če pa kdaj na poti v kakem hotelu v jutranjem bifeju izsledim palačinke, potem jih pa obvezno namažem z nutello, če jo imajo (kar niti približno ni ravno pogosto, toliko o tem, da "nutello jedo povsod"). Kar znese skupaj takole čez palec 1 žlico nutele na 1 - 2 leti. In se mi zdi super, da je bil to pa res fajn zajtrk za spremembo. Ravno tako ne preziram nikogar, ki jo kupuje in mu je všeč, saj vsak pač pada na nekaj svojega, bog pomagaj, verjetno bi se tudi nekatere moje šibke točke marsikomu zdele zelo bizarne (zadnja je čaj iz oranževca z belim rumom..... pa kdo ve, kaj bo čez en mesec).

Sonja

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

7. feb 2015 14:33

@limnol: tisti hotelski zajtrki spadajo v območje irealnih števil, se ne štejejo v siceršnji kalorični vnos. (Jaz tam vedno napravim orjaško škodo pri umešanih jajcih in slanini, kar si doma običajno privoščim za kosilo oziroma glavni dnevni obrok, kadar se mi ne da kuhat česa bolj sofisticiranega ali nimam časa, pa še to ponavadi brez slanine, za zajtrk mi pa niti slučajno ne padejo na pamet oziroma v ponev.) lp, proxima

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

7. feb 2015 15:42

Vanja, jaaa, ta namaz je tako dober!! Predlani sem ga našla v Leclercu, ne vem kako je bilo z njim letos.. 

Jah, nutelle je meni dobra, četudi imam najraje temne čokolade. Žal je ne smem konzumirati toliko, kolikor mi je dobra, mogoče se mi ravno zato ne priskuti. 

Ohh proxima, i feel you... 

MBrando  

član od: 4.8.2011

sporočila: 2308

8. feb 2015 6:56

Se strinjam z Liso. Zakaj mora vedno nekdo imeti nekaj proti temu, kar je nekdo objavil. I don't get it! Ja nič, ponovil se bom; Banana republika pač...

Sicer ne jem nutelle, ampak vsem,kateri jo obožujejo pa komot privoščim, da jo papcajo. Bog požegnaj!

 

proxima: Ja primejdun, ni škode! 
Če hotel "časti", se nabašeš za naprej in nazaj. OBVEZNO!! Sploh če piševa o nečem takoooo božanskem kot so jajčka in slanina!! Majke mi, da se brez tega živeti ne da. Kar sekaj in DOER TEEEEEK

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

Sporočilo je spremenil(a) MBrando dne 08. 2015 07:05

marjja  

član od: 6.9.2011

sporočila: 2510

8. feb 2015 9:01

Očitno bogokletno, ampak pri nas je Nutella dnevno na jedilniku zadnjih 25 let, ker jo jemo vsi, na kruhu, palačinkah, v buhteljnih, z žlico....

Tako, priznala sem.

marjja

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

8. feb 2015 9:44

Al' prav je, če Nutella všeč nam je al' ni,

se množca kuharčkov srdita

z ljudmi prepira sladkega kopita....

 

lp

cervus

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

8. feb 2015 10:01

Res je, danes je slovenski kulturni praznik. Mislim, da bi se dragi Prešern včasih kar malo nasmehnil, sploh, če bi kdo omenjal banana republiko. Vsak ima svojo občutljivo točko, jaz imam pač to. Spoštujmo se, sicer ne pričakujmo, da nas bodo drugi spoštovali. Vem, da ima to kaj malo opraviti z nutelo, mimogrede, še spomnim se ne nanjo. Prešern je pisal v slovenskem jeziku in to sonete, glose...Naš jezik je prelep, mi smo sicer malo zašli, samo spet pa ne toliko, da bi se morali tako poniževati. Tako, povedala sem, kar mi leži na duši, pa nutela gor al dol. 

 

naor

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti