Torta rafaelo

tema je zaklenjena

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

8. okt 2014 20:15

Kdor nakraca več receptov je večji frajer? Moja hči pri petih letih se ne gre več tega.

Tiste tvoje "perle" ob katerih si bila tako fascinirana, kje piše čigav je recept? In kako lahko objaviš recept po nekaj dneh za stvar, ki si jo spoznala teden nazaj? Če meni očitaš uboge štiri recepte, sem vsaj teh nekaj prekuhal podolgem in počez.

Pekarice ne dodajajo soli, ker so omejene in se preveč naslanjajo na peko svojih non in nimajo izkušenj z ničemer drugim kot z domačo, najboljšo in edino kuhinjo. Pa ne, ker nimajo možnosti, ampak, ker pač tako mora bit in se tako spodobi. Kot je v vseh drugih stvareh v Sloveniji.

Še vedno čakam tvoj odgovor na vprašanje, kako čevap in sir zavita v piščančja prsa, ojačata okus piščanca. Ko priznaš, da je bila to ena res velika neumnost, mogoče povrnem malo zaupanja v tvojo kuharijo. Takih cvetk je bilo še nekaj, ampak tak nergač pa spet nisem, da bi se vtaknil prav v vsako.

Pa še ena velika razlika je med nama, jaz zase nikoli ne bi rekel, da neko stvar skuham fenomenalno. To gre nekako vštric s številom receptov, ki sem jih omenil v prvem stavku. Nekateri poznamo svoje meje.

 

Commis débarrasseur

moderator2  

član od: 12.3.2010

sporočila: 710

8. okt 2014 20:21

Prosim, da preselite debato na ZS, ki so namenjena osebni komunikaciji. Prosim preveč?



Vrtejbenka  

član od: 15.2.2011

sporočila: 4004

8. okt 2014 21:53

Ne ,ne prosiš preveč moderator..toda Zzak1977 si zasluži moj odgovor..javno me sprašuje javno bi odgovorila.

Pri receptu jedilne perle sem napisala ideja iz ena gostilne..sem jih prvo na forumu Gostilna išče šefa objavila,na podlagi gledanja oddaje in potem priloženega linka ,ki ga je ena članica priložila ,in tega nisem tajila..tudi spodaj v komentarjih so lepo napisali od kje ideja in da je fajn,ker si lahko recept spraviš,za kakšno dekoracijo.Recept lahko objavim isti dan  kot sem ga spoznala,če jaz verjamem v recept in stojim za njim..glede na mojo kilometrino mi res veliko receptov uspe iz prve roke..če ti potrebuješ več kuhanja podolg in počez  je tvoja stvar.Tudi meni prvi kruhi niso vedno uspeli,sedaj pa mi vsaka nova receptura kruha uspe,predvidevam da tudi iz izkušenj.

Odgovora kaj jaz dam vse v piščančja prsa pa ga konkretno ne boš dobil..trenuten pogled v hladilnik,shrambo,ideja iz neta,revij,knjige,televizije,včasih tudi kaj  iz glave..in načeloma ni /nama,s tem mislim moža,ki je odličen kuhar amater...uspeva.Če mi ne bi uspelo,ne bi tega javno napisala...grem tudi jaz velikokrat izven kuhinje moje none(primorska) tako kot iz kuhinje stare mame( Ljubljanski okoliš,čisto zrave tebe )

Jaz za kračo,pa še za kakšno drugo jed lahko rečem jo fenomenalno naredim,ker jo..in za tem stojim.

Tebi ne bom priznala nobene moje kulinarične neumnosti.ker je nimam zakaj..veliko receptov je tukaj ,ki tudi mene ne zanimajo,ali mi niso všeč sestavine ,postopki ,bilokaj..toda,vsak po svoje..tudi ti imaš proste roke,prosto izbiro kaj boš bral in kaj skuhal.

In Zzak1977..res ne potrebujem ,da si jaz povrnem pri tebi zaupanje v mojo kuharijo..meni je dovolj ,da mi zaupajo moji domači,ožja in širša družina in prijatelji (tukaj bi napisala tudi sodelavci,toda vse moje sodelavce štejemo med prijatelje).

 

Bi lepo prosila moderatorja,da pusti moj odgovor še jutri dopoldan,da Zzak1977 prebere...potem pa naj zbriše.

Hvala.

Vrtejbenka

moderator2  

član od: 12.3.2010

sporočila: 710

8. okt 2014 21:56

A se res ne da tega poslati po ZS? Navkljub moji prošnji, spet objava tukaj.

Ker se ne držite vsebine teme, jo zaklepam.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti