Poslovno darilo

sajovict  

član od: 5.4.2005

sporočila: 337

19. sep 2014 10:34

to, da si beremo misli, je bilo mišljeno pri poslu. Kaj je za katero skupino dobro, kaj bi jih zanimalo, kje potrebujejo lokalnega vodnika,...

privatno si pa niti slučajno ne beremo misli.

tamara

Venturini  

član od: 29.1.2002

sporočila: 1685

19. sep 2014 11:38

Kaj pa kakšno lepo leseno orodje iz češnjevega lesa za žar. Lopatko, prijemalko...

Lp, Saša

Mir in dobro!

MiriBon  

član od: 25.10.2011

sporočila: 1764

19. sep 2014 12:29

http://www.rokodelstvo.si/duo/ocenjevanje_izdelkov/deja (gl. rubriko izdelki)

Drugače pa sicer priporočam:

- čaji in ostali izdelki Stiškega samostana  (najstarejši samostan na Slovenskem),

- (preizkušeno odlični) kozji siri Sirarne Gorišek (http://www.gorisek.eu/),

- kraški pršut ipd. mesni izdelki

- kristalni izdelki z Rogaške (samo previdno pri tej izbiri, da ne bo prispelo v črepinjah),

- suha roba iz Idrije,

- slovensko ekstra deviško olivno olje (previdnost ista kot pri kristalnih izdelkih)

- mogoče kaj od Oskarja Kogoja

- piranski solni cvet

 

pa še http://www.slovenia.info/pictures/publication_language



Life is war against boredom~

Sporočilo je spremenil(a) MiriBon dne 19. 2014 12:48

sajovict  

član od: 5.4.2005

sporočila: 337

19. sep 2014 12:34

super predlogi.

kje bi pa dobila pribor za žar iz češnjevega lesa?

A to iz stične je možno tudi preko neta naročit?

Kako se vam pa zdijo usnjeni sobni copati? imajo eno stojnico v city centru v celju,takšne z drugačnim dizajnom- ali je to neprimerno?

pršut smo tudi dali ;-)

tamara

MiriBon  

član od: 25.10.2011

sporočila: 1764

19. sep 2014 12:41

Za Stiški samostan je verjetno najbolje, da jih o naročanju povprašaš kar preko spletne pošte (naslov je na spletni strani Sitik, ki skrbi za distribucijo izdelkov).

Opsa, mi je pa ušlo, da ste pršut že podarili...Za copate pa ne vem...v kolikor se uporablja kakšen traditionalni način izdelave ali pa slovenski motiv, po moje ne bi smelo biti popolnoma zgrešeno.

Kakšni tradicionalni čebelarski/svečarski izdelki bi sicer tudi prišli v poštev, ali pa mogoče Prešernove kroglice.

Poglej si zadnjo povezavo v moji prejšnji objavi (sem jo posodobila), ima kar dosti lepih zadevic.

Aja, pa dražgoški kruhki tudi padejo v oči http://www.rokodelstvo.si/izdelek/drazgoski_kruhki



Life is war against boredom~

Sporočilo je spremenil(a) MiriBon dne 19. 2014 13:18

VilmaS  

član od: 10.10.2003

sporočila: 1067

19. sep 2014 12:53

Ta je sicer bukov, pa vseeno lep: http://www.leseni-izdelki.si/default.asp?pid=mo

čeprav jaz osebno menim, da imaš v okviru kulinaričnega sveta še najmanj možnosti za kiks- razen, da se ponavljaš. Če prav pomislim, jaz ne bi bila čisto nič jezna, če bi me nekdo n-let zapovrstjo obdaril s tradicionalno slovensko potico  

LP, V.

MiriBon  

član od: 25.10.2011

sporočila: 1764

19. sep 2014 13:19

Ali pa gibanico.........sam kaj pa veš, kaj bi se z njima zgodilo med prevozom.

Life is war against boredom~

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

19. sep 2014 16:22

Limnolin odgovor bi moral med anale. Resno!

Pri nas gre vsako leto v smeti ne vem koliko torb, ki so tako ali drugače potiskane z imeni konferenc in datumi. Z njimi doma res nimam kaj početi. ČE je kolikortoliko spodobne velikosti, gre v donacijo.  

Midva daril ne dajeva iz čisto enostavnega razloga, ker je eno samo zapravljanje denarja popolnoma brez veze in je v tem primeru bolje plačati eno večerjo ali vsaj pijačo, če je že na tem.

 

 

Darila, ki so se znašla v naši hiši so bili: Ekskluzivni čaji zapakirani v škatle, ki so me še najbolj spominjale na najdražje truge: penasta guma prevlečena z najbolj svilnato svilo, kar sem jih kdaj imela v roki. Čaje sem vedno pripravila, ker pač ne veš, potem so se nekaj časa prestavljali v špajzu, nazadnje romali v smeti. Navadno sva jih dobila z razlago, kako je ta čaj posebnost nekega regije (navadno so bili z Japonske ali Kitajske)...v glavnem, bilo je nekaj tako posebnega, kot če bi nekdo, ki ne pije, dobil steklenico vina za 200Evrov. 

Enkrat sem dobila komplet dveh skodelic za turško kavo. Paket je bil podoben tistim od čajev, samo da je bila lesena škatla v kovinski škatli, prispel pa z razlago, da je to nevem kako posebno ročno delo in z zlato barvo okrašeno in...ne spomnim se vseh detajlev. Škatla je bila odprta na pultu ene dva ali tri dni, izdelke iste firme sem našla na internetu in moji skodelici nazadnje prodala za $200 na ebayu.  

Ena zadnjih stvari sta 2 štamperlna, ene 7,5cm visoka eden iz modrega stekla, drugi rdečega, vsak stane ene $75, krasno ročno delo, se vidi z lune. Zaenkrat sta še med ostalimi kozarci.

Prav tako z Japonske sva dobivala nebroj njihovih lakiranih izdelkov, ki v moji hiši pač čudno izgledajo. Nekaj časa se je to valjalo naokoli, potem sem odnesla v second hand shop.

Exquisitno so prišli zapakirani paketi raznoraznih ribjih krekerjev, prav tako iz Japonske. Nama so neužitni, četudi stanejo toliko, kot večerja za dva. 

V smeti so romale tudi raznorazni ročno izdelani "lovilci prahu", nekateri jim rečejo suvenirji. Vino/pijačo smo vedno nesli domov, odkar se vozimo samo s carry on prtljago, še to  ne več, sva pa zadnjič kar v hotelu popila en krasen liker. :) Je prišel prav. V glavnem, kaj za pojest v hotelu je še OK, če je čokolada ali čokoladni bomboni...Skratka, klein aber fein.

Enkrat sem z največjo grozo vrgla v smeti L'Occitaine kremo za roke! Moj 3/4 litrska zadeva za 20% cene podarjene kreme je neprimenro boljša.

Od vsega, kar se je v naši hiši znašlo, sta se obdržali dve stvari: Prva je iz leta 98 odpiralec za pisma, je srebrn in ima letnico in ime konference gor. Potem pa en iPod iz leta 2005, velik/majhen za moj palec, bil je na špagci in sem si ga lahko obesila okoli vratu, če sem se že odpravila na kak tek. No, temu je pred kratkim odpovedala baterija. 

 

 



Vanja

 

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 19. 2014 17:02

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

19. sep 2014 18:46

Kaj pa temna čokolada s praženo čebulo, ali z bučnicami? To delajo v Prekmurju in je res ne dobiš drugje kot tu. Pa zraven steklenička (2,5 dl) bučnega olja. Jim pojasniš, da ni motorno olje, kot nekateri pomislijo ...

 

Vidim pa, da z darili različno ravnamo. Jaz niti enega ne podcenjujem, ker si mislim, da me je z njim nekdo hotel razveseliti. nekako ga že porabim. Je pa res, da več jih dobivaš, manj se nanje navežeš in sčasoma postaneš izbirčen.

 

Kot me jed osmimi leti v Denverju član tamkajšnje trgovinske zbornice, ki mi je podaril jeans srajco z izvezenim logotipom festivala čilijev v Pueblu. Še danes jo nosim, je krasna za športni popoldan, in upam, da bo še dolgo vzdržala ...

mamamia

sajovict  

član od: 5.4.2005

sporočila: 337

19. sep 2014 19:30

Glede na odzive vidim, da je kulinarika še vedno super in zažge.

Mamamia Kocbekovo bučko olje in čokolado so že dobili, pa sol in čokolado s soljo tudi, terano liker in pršut tudi. Glede čajev imajo bolj angleški lifestyle in sadnih ter zeliščnih ne pijejo. Če pridejo v Slovenijo jih po navadi peljemo na kosilo ali sladico, ker jih tokrat ne bomo zaradi časa sem danes kupila tiste sobne copate in mislim, da bodo super, zraven pa še borovničevec in teranov liker, za vsakega nekaj.

Pri določenih stvareh vidim, da ni nič narobe če se ponavljam. Vem pa, da mi bodo iskreno povedali, ali jim je všeč ali ne.

Bučno olje, teranov liker, čokolade vem, da ne romajo v koš, ker dobim potem vedno poročilo ob kateri priložnosti so spili, pojedli. Ostalih stvari še nisem kupovala.

Nikoli in nikamor ne dajemo logotipa. Teh stvari ni količinsko veliko, je za cca 3 osebe in vedno izbrano. Problem je, ker so moški. Za ženske so razni šali, nakit, tista brisača z idrijsko čipko (mi ne gre iz glave, kako je lepo pa stane 12€, od svilanita),... V glavnem vedno kupim slovensko, to je pogoj in zaenkrat sem vedno kupovala hrano&pijačo. Zdej pa raziskujem različne možnosti in ideje.

Hvala vsem za predloge, še vedno bom vesela vsakega naslednjega.

tamara

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti