Španska grmada

bajadera100  

član od: 26.2.2013

sporočila: 1

tema odprta - 17. sep 2014 10:10 | ogledi: 5.986 | odgovori: 3

Pozdravljeni!

 

Zanima me če katera pozna recept za Špansko grmado ali po nemško Schatterhaufen. Moja babica ga je vedno delala ampak na žalost nisem nikoli dobila recepta. Spomnim se, da je ta kolač/torta sestavljena iz starih žemelj, jabolk in snega (če se prav spomnim je imela še en sloj, vendar ne vem točno iz česa). 

 

Vsi recepti Schatterhaufen-a ki sem jih gledala na internetu so drugačni od tistega ki ga jaz iščem, namreč v nemškem receptu se grmada nekako razpade na krožniku, pri babici pa je vedno obdržala lepo obliko. 

 

Upam da so tudi druge babice v Sloveniji pripravljale grmado na isti način in da bo katera od vas lahko ta recept delila z mano. 

 

Lep pozdrav,

B. 

 

 

bajadera100

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

17. sep 2014 10:51

Poskusi poiskati na netu (lahko tudi tukaj na kulslo) pod imenom "žemeljni kipnik".

lp

cervus

MBrando  

član od: 4.8.2011

sporočila: 2308

18. sep 2014 6:41

joooooooj, kakšni spomini, kakšna nostalgija, kakšni prelepi občutkiiiiiiii 
Hvala,hvala bajadera, da si potegnila tolele zadevo iz naftalina. Sicer je ne bom naredil, ampak samo spomini, so vredni samega čhefa Ramseya. 
Hvala..da si me spomnila na mojo preljubo pokojno teto, najino učenje nem.jezika, branje zgodovinskih knjig, skupne zajtrke, ter vsake toliko časa; vročega, slastnega, kremastega in kompaktnega ŠAJTERHAUFNA.

Hvala ti, se enkrat!

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti