Poroka v termah dobrna

sajovict  

član od: 5.4.2005

sporočila: 337

tema odprta - 29. avg 2014 20:09 | ogledi: 21.658 | odgovori: 17

Pozdravljeni,

vsi tisti, ki ste bili na poroki (ali kakšnem drugem praznovanju) v termah Dobrna- zanima me vaše mnenje: kako se vam je zdelo? Mnenje o postrežbi in hrani?

Predvidevam, da je zelo okusna, malo me pa skrbi količina. Namreč nekateri svatje so v stilu "čimvečji šnicl" in vem, da blazno navdušeni ne bodfo, samo da vsaj lačen ne bi bil kdo. To bi mi bilo nekaj najhujšega, da je na poroki kdo lačen. Glede menijev, verjetno vsem povabljenim ne moreš ustreči do potankosti.

spodaj en predlog menija:

 

Pršut s piščančjo peno in kaprami na solatni podlagi

Goveja juha (z rezanci in drobnjakom)

Bučkina kremna juha (s popečenimi zeliščnimi kruhki)

Porova pogača s kislo smetano in popečeno slanino

Sorbet

Junčji rozbif v jurčkovi omaki svinjski file v haljici iz mešanih oreščkov (skutin štrukelj, žafranov riž, zelenjavni tris)

Svatovska kava

Jutranje okrepčilo (telečja obara ali štajerska kisla juha)

 

Torej vesela bom vsake povedane izkušnje.

 

pozdravček

tamara

katka85  

član od: 26.7.2011

sporočila: 73

29. avg 2014 20:34

Nimam izkušnje iz term Dobrna, imam pa s porok nasploh. Ker sva tudi z možem imela postreženo in ne samopostrežno hrano in sva se bala, da bo kdo lačen so natakarji po juhi in glavni jedi vprašali, če bi kdo še. Tako ni bil nihče lačen kljub nekoliko manjšim porcijam. Ti pa osebno odsvetujem, da je kot glavna jed več vrst mesa in prilog (razen, če bo to samopostrežno) saj se mi zdi, da se potem izgubi na okusu. Osebno se mi zdi, da bo to zagotovo dovolj hrane do polnoči, po polnoči svetujem, da se ponudi še kaj na žlico. Ne pa glavne jedi streči šele ob treh (bila sem na poroki, kjer sem šla domov ob treh ponoči pa še nisem dobila glavne jedi). Pa dobro stestirajta prej gostinca, najslabše na poroki je po mojem mnenju preambiciozen kuhar, ko imaš 'fancy' meni pa slabo izvedbo. Sem bila na kar nekaj takšnih porokah, pogosto celo zelo dragih, potrm pa s slabo hrano.

katka85

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5047

29. avg 2014 20:47

Izkušnje izpred manj kot meseca dni, poroka s kateringom, šotor, cca 100 ljudi; kar si navedla je definitivno premalo , žal. Ampak bolj kot to je problem sveža in okusna hrana zato temeljito zasliši gostinca , kaj ,kako, kdaj in na kak način misli zadevo skupaj spraviti. Še enkrat pa- to kar si napisala je premalo tudi za povsem normalne jedce kaj šele za tiste bolj ješče.

hedonist

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

29. avg 2014 21:41

Jaz se hodim na poroke zabavat in ne najedat, in mi je predlagani meni čisto ok (kakšna priloga mi manjka). Če bo sampostrežni bife, je pa treba nekaj jedi dodati, brez nadaljnjega.

 

 

mamamia

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5047

29. avg 2014 21:55

Ja Mamamia, tudi meni na porokah hrana ni na prvem mestu samo za velko večino "svatov" pač je in treba je upoštevat splošno mnenje in pričakovanja. Sploh ker vem, koliko od vsega ti dajo na krožnik gostinci, ki imajo poroko bolj za en fajn zaslužek na hitro, kot pa da bi se zares potrudili. Npr. predjed "pršut s piščančjo peno , kaprami na solatni podlagi" a misliš da je to korektna predjed z enimi npr. tremi , štirimi kosi pršuta (ker ostalo je itak samo dodatek ) ? Verjetno bo en kos(ček) največ dva .... Sem videl tega že veliko tko da ne verjamem več v korektnost nobenega gostinca, žal.

hedonist

Lopatka  

član od: 28.4.2011

sporočila: 354

29. avg 2014 22:30

Dobrna je naju navdušila. Hrane je več kot dovolj in tudi dobra je. Prav tako postrežba in organizacija. Tam sem bila že na treh porokah, ena je bila moja :) Na vseh treh sem se imela super. Če želite tudi kakšne podrobnejše info, mi lahko pošljete tudi sporočilo. Pa veliko sreče pri načrtovanju poroke.

Lopatka

miele  

član od: 24.6.2007

sporočila: 207

30. avg 2014 0:18

Tudi v Zrečah so baje super poroke.Lahko greš na degustacijski meni.Preveri in poročaj

Miele

sajovict  

član od: 5.4.2005

sporočila: 337

30. avg 2014 9:05

mamamia ni samopostrežni, pač pa je vse streženo. Razloženi mi je bilo takole: pri hladni predjedi je zraven kruh, enoko pri juhi in kisli juhi. Pri 2. topli predjeni ni priloge, pri glavni jedi sta 2: riž in štrukelj. Kje bi ti še dodala prilogo?

Na Dobrni so mi zagotovili da je dovolj, pa sprašujem za mnenja. Super hvaležna Lopatki- kontaktiram ;)

Miele v Zreče greva v torek na sestanek, tam nimajo sestavljenih menijev ampak jih skupaj sestaviš in ti potem povedo ceno. Sem slišala, da je v Zrečah tudi super, samo jaz sem se nekako zaljubila v dvorano v Dobrni, ki se ne more primerjati s tisto v Zrečah.

Na degustacijski meni pova vsekakor šla, samo sem bila prepričana, da ima kdo tukaj osebne izkušnje, preden greva. Imava pa v  ožjem izboru Dobrno, Zreče, pa mogoče Smogavc, samo je malo cenejši, niti ne bistveno, je pa v strežbi ib prezentaciji hrane, da ne govorim o dvoranah očitna razlika.

Bom vesela še kakšnega mnenja o Dobrni, Zrečah, lahko tudi smogavcu (čeprav sem tukaj prepričana da je hrane dovolj, kako so pa ostale stvari?)

tamara

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

30. avg 2014 14:06

Riž in štruklja sta za prilogo dovolj, tudi glede na predjedi. To je moje mnenje, govorim iz izkušenj, kot jih pač imam na takih dogodkih. Za psotrežni način je meni tvoj meni čisto okej. NAvsezadnje se pa lahko dogovoriš, da uro ali dve potem, koje strežbe konec, dajo na mize pladnje s hrano in si tisti, želijo še jesti, pač vzamejo. TAko je volk sit in koza cela.

 

Hedonist, razumem tvoje pomisleke, a z gostinci res nimam slabih izkušenj. Lahko da sem premalo zahteven gost, lahko pa da se oni vedno držijo dogovora. KArkoli da je, z dolgim nosom še nismo šli od nikoder, vsaj ko gre za take večje zadeve. Je pa veliko odvisno od pogovora in dogovora, gostinec hitro oceni, koga lahko žejnega čez vodo pelje. 

mamamia

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5047

30. avg 2014 14:57

Ja Mamamia, točno tako :) Ako prođe , prođe:) 

Sajovict, če bi izbiral , bi definitivno izbral Smogavca. Mnogokrat preverjeno in nikoli, ampak res nikoli nisem bil razočaran:) pa sem kar tečen gost oz. vem kaj je dobro in kaj je prav :)

Odločitev je pa jasno tvoja :)

hedonist

sajovict  

član od: 5.4.2005

sporočila: 337

30. avg 2014 18:18

Šef strežbe je rekel, da najprej postrežejo hladno in obe tople predjedi in potem po urci pavze (1. ples,..) glavno jed. Potem je tako kmalu torta in po polnoči še kisla juha. Verjetno se bova odločila še za hladni meni za tiste najbolj vztrajne okrog 3-4 zjutraj.

Hedonist razumem tvoje mnenje, in smogavc je super, samo glede slavnostnega ambienta, strežbe,.. je pa malo skromnejši. Obilnejši pa pri porcijah.

Verjetno se bova odločila za degustacijski meni v Dobni in mogoče v termah Zreče, na koncu še vedno ostane Smogavc, samo tam mi prostor ni najbolj všeč.

Sem pa veselavaših mnenj, prav vseh, če ima kdo še kakšno bom tudi vesela.

tamara

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti