Efektna torta

Oaza  

član od: 13.3.2011

sporočila: 92

tema odprta - 18. avg 2014 7:35 | ogledi: 9.258 | odgovori: 12

Hja, kako naj opišem to "efektno" torto? ;)

Da je nekaj posebnega na pogled, pa vseeno precej dobrega okusa. Da ni "navadna". Razmišljala sem v tej smeri: torta sama nekaj takega - http://www.coolinarika.com/recept/734434/. Vendar, s katerimi barvami doseči res močno rdečo? Da ni potem biskvit medle roza barve ...

In na torto sliko. Skenirano z lastne fotografije. Sem že tudi prebirala komentarje in po teh sodeč, je sliko najbolje dati na poravnano stepeno sladko smetano. Ali na masleno kremo (te nisem delala še nikoli - kateri recept je vam najljubši?).

In se obračam k vam po pomoč glede nasvetov, kako to torto narediti čim lepšo. Naredila sem že precej tortic, tale pa naj bi bila posebna, namenjena bo zlati poroki mojih staršev. Zato bi rada, da je dobra in lepa. Če mate kakšen drug nasvet za kakšno posebno torto, ga z veseljem sprejmem, nekaj časa še imam za preizkus.

Rada bi pa omenila, da se na barve za testo resnično ne spoznam, ker mi načeloma niso všeč te umetne zadeve. Tale torta pa mi je toliko posebna, da bi zato prekršila svoje "pravilo". :)

Ticina masa, s katero vem, da bi se dalo naredit kaj očem prijetnega, pa mi ni všeč in vem, da bi jo pokupčkali na konec krožnikov. :)

LP, Oaza

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

18. avg 2014 7:41

Meni rdeča najbolj uspe s tisto v prahu. Prejšnji teden sem barvala z njo mascarpone kremo, ki je prišla čisto rdeča. Sem jo pač dodajala toliko časa, da je bila rdeča, naenkrat minimalno količino. Prav tako sem barvala z njo belo čokolado in pa belo ganache kremo, vse so prišle rdeče rdeče.

Loni Makaroni

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

18. avg 2014 15:45

Jaz bi omenila samo biskvit: in tale ni za kako "efektno" torto. Zaradi margarine je po mojem samo podpovprečen recet za biskvit, ki mi je dodana barva. Red velvet cake je stara tradicionalna torta, obarvana s kakavom in pirejem rdeče pese. 

Če imaš čas, potem eksperimentiraj z biskvitom, da ne boš imela na obletnici poroke kako neprijetno presenečenje. Česa prav tako ne razumem v tvojem zapisu Oaza, je to, da bi morala torta biti dobra in lepa?  A je eno in drugo medsebojno izključljivo? 

Nisem je sicer probala, tukajle imaš eno idejo, ki s emi zdi neprimerno boljša, kot tista pobarvana margarinasta zadeva:

http://www.littlehouseliving.com/recipe-for-red-velvet-cake.ht

Tale je pa preverjeno špica, samo ne pride šokantno rdeče barve. 

http://www.kulinarika.net/recepti/18184/sladice/cokolad

 

 



Vanja

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 18. 2014 18:45

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

18. avg 2014 16:22

Sicer malo mimo, ni odgovor na vprašanje, razen na tisti del, če imamo nasvet za kakšno drugo odlično torto. 

 

Da, imam. Schillerjeva torta od naše drage tete torte. Za moj okus - prefinjena, lahkotna, prepolna okusa a vendarle brez "too much informatin". Skratka, odlična. No, sicr se o okus ne razpravlja, predlagamo pa lahko, kajne?

In meni je ljuba tudi Moskva šnit.

Slika sicer ni reprezentativna, torta pa; a za ljubitelje kremasto - sadnih kombinacij, vanilijeva krema in višnje z malo kisline so v tem priemru dobitna kombinacija.

 

Za posebne priložnosti, kot je zlata poroka staršev ali okrogla obletnica si rada dam opravka s torto ali peciovm (mignoni recimo, vsak posebej oblik in okrašen, kakih sto kosov recimo, miniaturnih, a la petit fours a la Ritz ...). Res pa je, da ne uporabljam ticine niti ne krasim preveč, tudi fotke na torti pri nas nekako ne pridejo v poštev. Bolj minimalistične krasitve so nam ljubše, a to je seveda stavr navade, okusa, pričakovanj ...

 

 

 

 

mamamia

Oaza  

član od: 13.3.2011

sporočila: 92

19. avg 2014 9:17

Hvala vsem za mnenja . Vsako mi prav pride, če ne tokrat, pa za drugič.

 

Loni, nabavila sem si rdeč prah. Saj ta ne doda kakšnega okusa ali pač? Kupila sem ga v Žitovi prodajalni na Brnčičevi. Koilko, meniš, ga bo dovolj za en biskvit v običajnem tortnem modelu? Res celi 2 žlici?

 

Vanja_v_ZDA, v testo itak vedno dam maslo, čeprav je omenjena margarina. Le-tega pa vidim, da vsebuje tudi torta s tvojega linka. Je pa super ideja rdeča pesa! Mi je kar malo žal, da sem to videla šele po svojem rdečem nakupu. :) Vsekakor vredno preizkusa! Hvala.

Lepa in dobra? Moje torte so po navadi dobre, glede izgleda pa - hja, domače. Kar je meni, če po pravici povem, čisto všeč, ampak ob taki priliki bi si želela malo umetelnejšega izgleda. Ne zaradi sebe, zaradi staršev.

 

Mamamia, predlagani torti sta že v beležki in ju preizkusim ob prvi priliki. Tudi pri meni je okus daleč na prvem mestu! Kakšno malo pecivo bo tudi, ampak za to so tokrat zadolženi drugi.

In ker tudi pri nas ticina masa (kjub končnemu izgledu) ne gre v promet, sem si tokrat zamislila sliko, da bo pač malo drugačna. Starša tega ne pričakujeta, prepričana sem, da slike z lastno fotografijo nimata niti v mislih (ker ne vesta, da to sploh gre). In mislim, da bo to lepo presenečenje. Upam, no. :D

 

LP, Oaza

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

19. avg 2014 10:00

Ne celi dve žlici, ne vem sicer, kateri biskvit boš delala, ampak saj to ni tako pomembno, jaz dodajam "po noževih konicah" do zaželene nianse. Bi pa na tvojem mestu vseeno prej probala iz manjše količine, seveda, da boš videla, če si dodala dovolj.

Pri nas tudi ticina ne gre v promet, se pa ganache krema res krasno pobarva v rdečo, delaš pa razmerje 3:1, v prid bele čokolade proti sladki smetani. Meni je tale niansa rdeče zadoščala, startala sem praktično z roza, potem pa dodajala po občutku. Par dni prej sem naredila še malo bolj živo rdečo. Sama večinoma barvam kreme, biskvitov niti ne.

Loni Makaroni

Vesnuska  

član od: 1.1.2011

sporočila: 944

19. avg 2014 13:15

Računaj s tem, da bo barva po pečenju verjetno drugačna kot pred pečenjem. Ne govorim iz izkušenj, se pa spomnim, da sem to enkrat slišala pri Lorraine Pascale, ko je delala Red velvet torto.

Meni nasploh tile rdeči in drugačni barvasti biskviti niso nič kaj ''efektni''. Me veliko bolj pritegnejo takele zadeve:

http://gourmetbaking.blogspot.com/2014/05/white-chocolate-and-r

http://gourmetbaking.blogspot.com/2011/02/valentine-dessert-ide

http://gourmetbaking.blogspot.com/2014/03/mango-and-raspberry-e

Čudovite barve, a vendar vse naravno in na nivoju. V take stvari se po mojem mnenju splača vlagati čas, ne pa v ugotavljanje koliko barvila je potrebno dati v biskvit...

 

 

Vesnuska

Oaza  

član od: 13.3.2011

sporočila: 92

26. avg 2014 16:55

Hvala, Loni! Nasveti iz prve roke so vedno najboljši!

 

Vesnuska, hvala tudi tebi. Verjetno s pečenjem barva obledi, postane manj intenzivna. Ni kaj, gremo vadit!

LP, Oaza

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

26. avg 2014 17:46

Loni, ti pa nisi kar tako!

 

naor

svenska  

član od: 7.11.2008

sporočila: 337

29. avg 2014 20:30

Meni je pa tale rdeca zametna torta krasna za pogledat in za pojest. Jaz sem si jo zazelela za letosnji rojstni dan in sem si jo tudi naredila. In to dvakrat, eno za doma in eno za sodelavce. Ampak brez rdece zivilske barve in to samo zato ker je pac nikjer nisem uspela dobit. Prodajalka v Mercatorju me je prepricevala da uporabim kar celo flasko rdece jagodne arome, da bo sigurno ratalo rdece 

Za doma je ispadla takole:

 

Za v sluzbo pa takole:

 

Meni se zelo dopade: socna, mehka, zaradi pinjenca rahlo kiselkasta...me mika da bi jo sla takoj spet delat. In krema iz maskarponeja, kremnega sira in sladke smetane...... mamamia grem pogledat ce imam vse sestavine, bo zgleda padla se ena danes zvecer

 

svenska

Oaza  

član od: 13.3.2011

sporočila: 92

30. avg 2014 9:48

Mmmmmmmmm, po katerem receptu pa si jo delala?

LP, Oaza

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti