Označevalnik za razrez torte

tedyka  

član od: 23.4.2009

sporočila: 2012

20. jul 2014 10:16

Daj no Vendelina, vsi pa nismo tako žleht kot ti.  Včasih lahko človek vpraša tudi kaj, kar se drugim zdi samoumevno, pa to ni povezano s pregretostjo ozračja. Če nimaš nič pametnejšega napisati, lahko te misli ohraniš kar zase.

Sicer pa, sedaj tudi jaz malo smetim - mi taki komentarji in sodbe kar na počez kar malo privzdigujejo pokrovko tolerantnosti, pa še vedno od istih oseb so ponavadi napisane (nisi samo ti tista).

Lep poletni dan vsem

tedyka

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

20. jul 2014 10:18

Jaz ne znam biskvita lepo prerezat, pa je lahko 10 cm debel. Poskušala z nitjo (sukancem), kupila tisti rezalnik z žico, še najlažje mi je šlo z dolgim ozkim, tankim, ostrim nožem za pršut. Zdaj nekako spravim skupaj tolikšen biskvit, da ga enkrat komaj prerežem, a ker so pri nas priljubljene kremaste ali sadne torte, se vse neravnine zakamuflirajo s kremo. Če je že sila in si kdo zaželi kako torto v več plasteh, pečem vsako plast biskvita posebej. A se to na srečo zgodi enkrat na dve leti, oziroma se je dogajalo, zdaj mislim da je že več časa minilo, preden sem se utrujala s kakimi tortami. Tao da je življenje res enostavno ... 

mamamia

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

20. jul 2014 11:14

Dolgi nož je daleč najboljša rešitev, ampak  mora biti vsaj kakih 5 cm daljši od premera torte, da jo lahko kolikor toliko lepo prerežeš. Recimo torej, da je nit plan B, ko zmanjka nožev. Res je, smo imeli pri nas že tudi take plasti z luknjo v sredini () - ampak se ni nihče pritožil, najbrž še opazil ni; saj veliko plasti tako ali tako potrebuješ takrat, ko igrajo glavno vlogo v torti druge stvari, ne pa testo.



Sonja

Sporočilo je spremenil(a) limnol dne 20. 2014 11:14

MiriBon  

član od: 25.10.2011

sporočila: 1764

20. jul 2014 11:46

http://www.youtube.com/watch?v=sarrXLsg1UE

1) Zobčast nož (tisti, z globokimi zarezami in gostimi zobci, pogooglaj za "serrated knife")

2) Ohlajena torta (še zlasti, če je biskvit nežen oz. mehak)

3) Premika oz. vrti naj se torta, roka mora ostati ves čas v istem položaju

4) Nož je lahko krajši od torte, s tem da najprej zarežeš 1-2cm globoko po celi torti, nato pa postopoma globje, dokler ne dosežeš sredine), je pa seveda lažje, če je daljši.

Life is war against boredom~

 

Sporočilo je spremenil(a) MiriBon dne 20. 2014 12:06

dari  

član od: 21.8.2004

sporočila: 1521

20. jul 2014 13:06

Hvala vsem, ki ste me vzeli resno..Pač tako, kot piše mamamia, je tudi pri meni.

dari

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

22. jul 2014 9:13

tedyka je napisal/a:

Daj no Vendelina, vsi pa nismo tako žleht kot ti.  Včasih lahko človek vpraša tudi kaj, kar se drugim zdi samoumevno, pa to ni povezano s pregretostjo ozračja. Če nimaš nič pametnejšega napisati, lahko te misli ohraniš kar zase.

Sicer pa, sedaj tudi jaz malo smetim - mi taki komentarji in sodbe kar na počez kar malo privzdigujejo pokrovko tolerantnosti, pa še vedno od istih oseb so ponavadi napisane (nisi samo ti tista).

Lep poletni dan vsem



tedyka

 

Jaz samo upam, da ste v drugih sferah življenja tudi tako razumevajoče in polne empatičnosti in da se vam nikoli ne dvigne obrv, ko vas, npr. sodelavka vpraša, kako se razprejo spiralice na mapi in take podobne zadeve. Da o čemu bolj kompleksnemu, recimo, kako se 14 razdeli  na pet enakih delvo raje ne bi...

 

Resnično upam, da so okoli vas sami kompetentni ljudje, ki znajo stvar, preden se je lotijo, premisliti od začetka do konca (pa je čisto vseeno, ali to, kako se razreže biskvit pa vse do tega, kako se projektira linija za hladno fuzijo) in vam ne lepšajo dneva s takimi vprašanji. Da ste (tedyka and co.) totalno sočutne do revic, ki tega ne znajo - ker v resničnem življenju se vam to ne dogaja, pa je potrebno malo po forumu tolažiti.

 

Glede rezanj biskvitov in drame iz tega naslova: jaz sem, preden sem dobila rutino rezanja tega, napjrej zeznila kakšne tri lepo spečene biskvite (o tem, koliko časa sem porabila za to, da sem se naučila narediti osnvoni biskvit sem pa tudi že nekajkrat povedala, pa se ne bi več ponavljala) in sem pač, ko sem prvič prerezala preveč postrani, premislila, kaj je šlo narobe...in sem potem vadila naprej. Po kakšnih petih poskusih sem bila že kar na dobri poti in nekje po četrti peki...sem s povprečnimi ročnimi spretnostmi osvojila rutino. Ne da bi ob tem jokala po forumih.

 

Tako da, po eni strani resnično upam, da so okrog vas sami kompetenti ljudje, da lahko potem ve za čisto vsako počeno figo sprašujete okoli (ker nekdo bo vedno odgovoril in prevzel odgovnost za vaše početje), pa še sočutne ste lahko do vam podobni.

 

Tedyka, glede stanja tvojih pokrovk - iskreno rečeno, sploh me ne zanima.

Vendelina jr.

tedyka  

član od: 23.4.2009

sporočila: 2012

22. jul 2014 10:12

Veš Vendelina, saj ne mislim, da si tako slaba oseba, sploh ne, celo kot oseba se mi zdiš po svoje zelo zelo zanimiva. Me pa malo moti zajedljiv ton tvojih zapisov, postavljanja pred druge in kazanja, kako so nekateri neumni, da take stvari sploh sprašujejo, ko pa je tebi vendar vse kristalno jasno. Ni rečeno, da je vsem jasno vse, kar je tebi kristalno jasno in zato ljudje pač sprašujejo ali sprašujemo, ne ozirajoč se na to, da se bo nekomu zdelo naše vprašanje mogoče neumno. V takem primeru spoštljivo odgovori če imaš kaj povedati, sicer pa zapis preskoči in pusti, da bo odgovoril nekdo drug, ki je pripravljen dati nasvet za katerega se sprašuje. Vsi se moramo namreč zavedati, da je vsak član te družine vreden svojega spoštovanja in ne zasmehovanja.

Mislim pa, da sem v realnem življenju dovolj tolerantna oseba, da nimam problemov v okolju v katerem živim, da ne delujem hladno in da sem za moje sodelavce toliko dostopna, da vedo, da se lahko kadarkoli obrnejo name in jim bom po svojih najboljših močeh priskočila na pomoč. Raje nekomu n-krat prijazno razložim neko stvar, kot pa da za njim popravljam napake čez čas. Ne boš verjela, tudi meni se v življenju marsikaj dogaja in okrog sebe nimam zbranih samih vrhunskih strokovnjakov in 100 % kompetentnih sodelavcem (kdo jih pa ima  in kdo od nas je 100 %) , tako da mi je sodelovanje na teh in podobnih forumih bolj kot ne sprostitev, če pa je lahko tudi včasih koristna, pa še toliko bolje. 

Včasih je pa kakšno vprašanje postavljeno tudi z namenom, da dobiš idejo, kako drugi to počnejo (ker ti mogoče način, ki ga sam uporabljaš ni všeč), ker pozna mogoče kdo kakšen bolj enostaven in učinkovit način, kako priti to enakega ali boljšega rezultata. Samo z izmenjavo mnenj in izkušenj, pa tudi z lastnim trudom si širimo obzorja in osvajamo vedno nove spretnosti. Če si jih pripravljen v življunju deliti in sprejemati prav. Znanje se oplemeniti samo takrat kadar ga delimo z drugimi.

Lep dan še naprej

tedyka

babka1951  

član od: 22.8.2012

sporočila: 6950

22. jul 2014 10:25

Vendelina jr.

pa kaj se ti je treba duvati in metati na trepalnice ??? Ti si tako suverena, da s tem zapisom smešiš sama sebe...

Razumem, poletje je, nič pretresljivega se ne dogaja, tvoj ego predolgo počiva, pa je treba spet povedati, da ti nekje si, ampak je premalo kosti za obglodati

"Pomembna je pot, po kateri hodiš, in ne kraj, kamor greš." babka1951

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

22. jul 2014 10:31

Babka, ne ne sodi (s tistim, da je treba povedati, da nekje nekdo je), po sebi. Svet je večji od tebe in tvojega dvroišča.

Vendelina jr.

babka1951  

član od: 22.8.2012

sporočila: 6950

22. jul 2014 10:46

Mi je v veliko zadovoljstvo, da si uspela čez svoje planke pogledati tudi na moje dvorišče

"Pomembna je pot, po kateri hodiš, in ne kraj, kamor greš." babka1951

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti