Pomoč...štrudelj

Urškaa  

član od: 24.3.2009

sporočila: 14

tema odprta - 17. jul 2014 19:38 | ogledi: 4.283 | odgovori: 5

Živjo, nekaj časa nazaj sem pri prijateljici jedla štrudelj, je bil super nizek zelo okusen in sočen pa je rekla da ga naredi kar po plasteh. Se pravi testo, nadev, testo itd, namesto da zvija.

Je že kdo probal, se namreč bojim da bo vse ven steklo.

Lp

Urškaa

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

17. jul 2014 21:05

Nisem ga še naredila, a je za poskusiti.Ker si ga jedla, potem si videla, kako izgleda, pa vseeno povprašaj še prijateljico. Saj včasih steče sok od jabolk ven tudi iz zrolanega testa, meni je pa to najslajše.

 

 

naor

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

17. jul 2014 23:04

NIti ne. Sem delala že tako, da sem natrgano testo pomakala v skutino zmes in nato polagala v pekač. Ko se speče se tako ali tako ne vidi kje so bile plasti.

tedyka  

član od: 23.4.2009

sporočila: 2012

21. jul 2014 6:37

Urškaa, po mojih izkušnjah - če hočeš imeti "visok" štrudelj ne smeš imeti pretirano nadeva, pa še ta mora biti bolj kot ne bolj suh. Nekateri v ta namen naribana jaboljka stisnejo, da izteče sok in dodajo nekoliko več na maslu prepraženih drobtinic..., da se tekočina ujame in ne izteka in posledično štrudelj obdrži obliko. Meni je všečbolj sadna varjanta, in drobtinice (malo) pocvrte na maslu samo za okus - moj štrudelj je posledično nizek, je pa odličen po okusu, jesti pa ga je treba z žico. Drobtinice po mojih izkušnjah lahko nadomestiš tudi s pšeničnim zdrobom in maslo potem kar v koščkih daš na nadev (okus je manj intenziven,  pšenični zdrob pa zelo dobro vpije odvečno tekočino).

Za štrudelj iz vlečenega testa razvlečem testo kar se da na veliko. Cca 1/3 nadevam (mogoče malo več), čez to potegnem testo in začnem rolati, tako da mi na koncu ostane še testa za 1x okrog štrudla. Dobro premažem z mešanico kisle smetane in rumenjaka, če je pregosto dodam malo mleka (ne sme biti preveč tekoče) in skrbno premažem štrudelj ter pečem. Ugotovila sem, da je tako najmanj verjetnosti, da mi štrudelj poči in začne iztekati vsebina.  Sicer pa, kot je napisala naor je to nekaj najboljšega - ni lepo je pa super dobro in to se še ponavadi toplo poje z žlico iz pekača.

tedyka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti