Kaj dobrega za rojstni dan

šjorca  

član od: 22.12.2003

sporočila: 233

tema odprta - 3. apr 2004 10:08 | ogledi: 1.724 | odgovori: 1

Moj fant praznuje v ponedeljek rojstni dan. Ker bi rada povabljene (in še posebej mojo bodočo taščo) "fascinirala" s kakšno posebno sladico, me zanima če ima kdo kakšen nasvet kaj naj spečem.

vesna kavčič

ribica  

član od: 31.10.2002

sporočila: 525

3. apr 2004 11:25

Ker smo ze skoraj v velikonocnem casu, ti predlagam velikonocno jajce, ki pa zahteva kar nekaj dela: najprej speci biskvit, kot za rolado, in pinceske. Skuhaj vanilijevo kremo in z njo nadevaj princeske. Nato vzames podolgovato skledo, da ima vsaj priblizno obliko ene polovice jajca. Skledo navlazi in oblozi z alufolijo. Na alufolijo daj eno plast biskvita. Na biskvit polagaj nadevane princeske, prazne prostorcke med princeskami pa zapolni s stepeno smetano. Ko je skleda polna, jo "zadelaj" s se eno plastjo biskvita. Vse skupaj daj za nekaj ur v hladilnik. Nato sladico previdno prevrni na servirni kroznik (alufolijo ti rabi za bolj enostavno prestavljanje "jajca"). Sedaj sladico prelijes s cokoladno glazuro. Ko se glazura ohladi, okrasis s tepeno smetano. Dela je kar precej, jaz si po navadi pomagam tako, da kupim ze pecene princeske in jih doma samo nadavam, vendar se napor splaca, saj je sladica zelo efektna. Jaz jo pripravim samo enkrat na leto, in sicer za velikonocno kosilo. ribica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti