3. sezona gostilna išče šefa

Sweetness Bakery  

član od: 28.8.2013

sporočila: 225

4. jun 2014 8:09

Vanja_v_ZDA je napisal/a:

Zakaj imam občutek, da avtorica teme išče navijače zase?  

 



Vanja

 

ne se bat ;) 

včasih nas občutek redno zezne ;)

sprašujem, ker sem pred kratkim prišla sem gor, ker sem na drugih forumih slišala o "preseratorstvu" tu gor, o tem kako je par uporabnikov vse, kako te zakoljejo v kali, da ne upajo postaviti vprašanj, ... Sicer pa tako je v večini forumov. :))

 

In tako sem odprla temo, da vidim mnenja in si enostavno ustvarim film, kdo prevladuje, kdo je "in" na kulinariki, kdo obvlada zadevo, kdo se glede receptov nagiba v katere stran (babičini recepti, novi, kaos ma krožniku, kdo kuha z vegeto), kdo ima ideje, komu se je potrebno pokloniti, torej, da vas čimprej "spoznam" kdo je v kakšno smer in da vem koga pocukati, ko bo manjkalo tisto nekaj, kdo je za kaj dovzeten, kaj kdo meni o drugih kuharjih ... ;) 

In ja, prilepila sem link, da si lahko preberete moje mnenje, in pa da si preko vaših zapisov ustvarim še vaše. :D

 

Včasih, je boljše vprašati in nekoga spoznati in se ne zanašati na občutek. Čeprav moram povedati, da imam tudi sama zelo dober "tisti" občutek. Baje. 

 

 

P.s.

Bineta poznam osebno, smo bili sosedje, sodelavci in lahko zagotovim, da v resnici in osebnem življenju ni tak. Je pa to "obnašanje" del zapisanega scenarija, ki se ga morajo držati. ;)

Sweetness Bakery

Sporočilo je spremenil(a) Sweetness Bakery dne 04. 2014 08:14

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

4. jun 2014 8:13

Si pa radovedna :)

Sweetness Bakery  

član od: 28.8.2013

sporočila: 225

4. jun 2014 8:19

A ni to fajn, če si radoveden? Spoznaj bližnje in lažje ti bo!! Tudi sovražnika. Oz. tega je potrebno držati še bližje sebi. :)))

Predstavljaj si, da nekam vstopiš, stojiš v kotu in samo opazuješ. A ni bolj pestro, lepše, dobrobitno, pridobitno, srčno, če se napotiš spoznavat ljudi? Saj tisti najbolj glasni vedno pridejo k tebi. V vsakem razredu, službi, prostoru je tako. Te povoha in potem se odloči kaj bo s tabo.  A bo s tabo izmenjal kakšen nasvet glede recepta, ali bo samo zarenčal vate:)))

Sweetness Bakery

Vrtejbenka  

član od: 15.2.2011

sporočila: 4004

4. jun 2014 8:39

Ma SweetnessBakery..pa malo po tvoje in o našem "preseratorstvu" tukaj...V tvojih dosedaj 35 objavah si zalimala okrog 30 linkov na povezavo v tvoj blog (ja,imam čas pa sem malo šla štet  )...tukaj si podala samo eno mnenje k receptu,oddala pa nobenega recepta.Tudi naši člani imajo bloge,samo oddajo tudi sem kakšen recept,pa sliko v albumu...in kje na kakšnih forumih se tako govori o preseratorstvu tukaj?..da še jaz malo o tem preberem..

V link ,ki sem ga jaz prilimala,boš prebrala ,da so tudi člani kulinarike,bili v Gostilni na večerji in so komentirali..res pa je ,da če bi ti tam nadaljevala bi se tvoj link kmali porazgubil v forumu..moj občutek je (mogoče se motim),da si se vpisala,da samo delaš reklamo za svoj blog,ki pa je ,moram priznat zelo lep in sem ga tudi pohvalila..sploh fotografije..glede receptov ,pa me impresionirajo sladoledi.

Vrtejbenka

Sweetness Bakery  

član od: 28.8.2013

sporočila: 225

4. jun 2014 8:59

Vrtebejka, kot sem napisala, to ni moje mnenje, jaz sem si prišla ustvarjat svoje in se prepričat, da to ni res. Ne vzet vse negativno. Smo tudi pozitivni ljudje.   :)

 

sem se se pa prišla "učit" , po nove ideje, znanje. Zakaj nisem objavila recepta? Hm. Dobro vprašanje. Ker še nisem imela priložnosti, ker kuham za družino in prijatelje in se mi zdi, da so itak več ali manj vsi "enaki" recepti, mogoče v eni ali dveh sestavinah spremenjeni in sem trenutno mnenja, da s "svojim receptom" ne bi ravno dosti novega naredila tukaj oz. prinesla. Takih ali podobnih tukaj je že sto. In razlika v okusih je v detajlih, mogoče v malenkostih, ki je od vsakega posameznika drugačno in se mi ne zdi smotrno, da zaradi 3 žlic manj sladkorja objavljam nov recept tukaj. 

 

Poleg tega sploh nisem kuharica, da bi lahko ocenjevala nekaj. Imam svoj okus, se sproti učim, spoznavam okuse. Mnenja, ocenjevanja, prepuščam drugim. ;)


Sweetness Bakery



Sporočilo je spremenil(a) Sweetness Bakery dne 04. 2014 09:05

Sporočilo je spremenil(a) Sweetness Bakery dne 04. 2014 09:08

Sweetness Bakery  

član od: 28.8.2013

sporočila: 225

4. jun 2014 9:16

Aja, še linki ... ko nekdo vpraša za idejo, recept, si nekak najlažje (vsaj jaz) predstavljam, če je to v besedi in sliki. Lahko napišem v komentar, razložim,, ampak to ni to. Vsaj jaz sem bolj tip, ko si lažje predstavljam, če imam vse "naslikano". Če pa to ni tukaj praksa oz. se ne sme, pa komot izpustim to lepljenje, če vas moti. 

 

Misli. Pa, da je zdaj dovolj o meni in da še povemo kakšno mnenje o Gostilni. Ker vse pa res ni tako zanič. 

 

ponavadi je tako, da je pri vsaki zadevi nekje 90% balasta. Ampak, če dobim pa kakšno idejo v tistih dobrih 10% pa je tudi fajn. :)) ali, ko si včasih rečeš: a tako je to enostavno? A res? Poskusimo. :))

Sweetness Bakery

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

4. jun 2014 9:23

uu ves kolk tem imas ze napisanih v forumu da nas lahko analiziras. A rezultati poskusa bodo??? Proooooosim

 

ps medtem ko pises take blesarije bi objavla ze 10 receptov. Ni tezko

Sweetness Bakery  

član od: 28.8.2013

sporočila: 225

4. jun 2014 9:27

Aja, še linki ... ko nekdo vpraša za idejo, recept, si nekak najlažje (vsaj jaz) predstavljam, če je to v besedi in sliki. Lahko napišem v komentar, razložim,, ampak to ni to. Vsaj jaz sem bolj tip, ko si lažje predstavljam, če imam vse "naslikano". Če pa to ni tukaj praksa oz. se ne sme, pa komot izpustim to lepljenje, če vas moti. 

 

Mislim pa, da je zdaj dovolj o meni in da še povemo kakšno mnenje o Gostilni. Ker vse pa res ni tako zanič. 

 

Ponavadi je tako, da je pri vsaki zadevi nekje 90% balasta. Ampak, če dobim pa kakšno idejo v tistih dobrih 10% pa je tudi fajn. :)) ali, ko si včasih rečeš: a tako je to enostavno? A res? Poskusimo. :)) in potem ali ti je, ali ti ni ali iz tistega potegneš, narediš še kaj boljšega. 



Sweetness Bakery

Sporočilo je spremenil(a) Sweetness Bakery dne 04. 2014 09:29

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5048

4. jun 2014 9:51

No pa le gre za navijanje sicer ne za sebe ali tekmovalce ampak za Binkota . Praviš da je zasebno drugačen kar ti verjamem. zato me pa njegovo obnašanje pred kamero še bolj moti ker potemtakem ni naraven ampak glumi  oz. se je prodal za ne ve sicer koliko in očitno šel preko sebe. Vse je ena sama kuhna in to bolj slaba. Ja v Gostilni ni vse zanič , so tudi pozitivne stvari ampak mnogo preveč pa je zanič, da bi me lahko navdušila. 

hedonist

Sweetness Bakery  

član od: 28.8.2013

sporočila: 225

4. jun 2014 10:04

Hehe, tako ga pa spet dobro ne poznam, da bi navijala zanj. Kot sem napisala: smo bili sosedje, sodelavci ... Zdaj že dolgo nismo. Vem pa, da je preprost in prijazen In poln idej, predvsem kar se prezentacije tiče. Ker jaz sem bolj v teh vodah: prezentacija . Šovi so pa šovi. Tisto kar se gleda, polni žepe, tisto dajo na scenarij. Včasih moraš pa tudi kaj požreti, če hočeš priti kam "bližnjici". 

Jah ... Tako pač je v šovbiznisu. In povsod je tako. Lahko si nemi in tihi opazovalec, lahko si glasen sogovornik, lahko ... 

Jaz sem za poštenost, zabavo, iskrenost. Res, da te večkrat po glavi udari, če se držiš teh načel, ampak "kam pa pridemo brez domišljija" .

Sem pa ugotovila, da je vse več takih, ki vsak stavek, besedo obrnejo negativno oz. verjamejo, da se zadaj skriva nekaj drugega, da te nekdo daje na elastiko in se zato branijo z vsemi štirimi v napadu. 

Sweetness Bakery

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti