Poročni aperitiv - namesto/poleg penine

Vrtejbenka  

član od: 15.2.2011

sporočila: 4004

26. maj 2014 16:04

Ma naša nona,k bo mela 90 let, pa prou rada pokuša in poje vse novotarije k ji damo..in je prou vesela..

Drugač pa Mamamia..kir royal je pri nas postal priljubljen ,ob eni TV nanizanki,mislim ,da je bila nemška ,en detekiv, blond z trajno je raziskoval umore..in pil to pijačo.Potem je počasi šel v pozabo..je pa dober.

Tvoj aperitiv smo tudi že pili,samo semena granatnega jabolka smo namočili v domačem žganju (medhanci),ker konjaka nimam,in je bil odličen.

 

Vrtejbenka

Venturini  

član od: 29.1.2002

sporočila: 1685

26. maj 2014 16:29

Meni je bellini super. Zmiksane breskve in penina Desiree od isteniča mmmm...

LP, Saša

Mir in dobro!

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5047

26. maj 2014 17:10

Kot je bilo že napisano, na porokah se pač pričakuje penina in neke doma narejene borovničke, jagermajstri in karsižebodi mixov ,ki so lahko čisto korektni ob kaki drugi priliki. Ker je napaka ob takem dogodku piti malo tega pa onega pa tretjega, to je ponavadi kronano s kakim precej nacejenim svatom. Izgovor, da stari ljudje ne majo šampanjca tudi ne vzdrži tako da jaz navijam za šampanjec od začetka pa do konca protokolatnega dela . Ševeda če je zato denar .

hedonist

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

26. maj 2014 17:18

Kaj je pa v osnovi narobe z brezalkoholnimi zadevami? So tudi taki ljudje, ki iz vrste razlogov ne pijejo alkooloa. Na vseh sprejemih je že precej časa čisto korektno, da se ponudi navadna voda ali pa sok in po tem je vedno več povpraševanja.

Ozrioma, kako se pa svatje na to zadevo pripeljejo - ker če pridejo z avtobusom ali pa vsi na lokaciji prespijo, potem je penina tu in penina tam ena stvar, če gredo pa korenjaki isti dan domov, je pa rahlo nespodobno, če se ne ponudi brezalkoholno.

O modelih tipo GGM, ki bežijo pred policaji in potem razlagajo, da vedo, koliko ga lahko nesejo....imam pa izdelano menje.

Vendelina jr.

Sashika  

član od: 29.3.2006

sporočila: 639

26. maj 2014 18:39

Midva sva imela klasiko: penino in brezalkoholne zadeve, so v bistvu še hitreje pošle, kot penina. Bellini po mojem ni slab, pa aperol spritz tudi ne

Saša

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

26. maj 2014 19:02

Sej ni noben napisu da ne bi blo brezalkoholnih. samo meni se na topel dan ucke zasvetjo ko slisim aperol spritz :) glede na kolicino razlicnih mnenj ti predlagam, da se na njih ne oziras, saj vidis da tudi vseh svarov ne bos zadovoljila oziroma ce imas normalne, bos zadovoljila vse s cimerkoli si izmislis po svojem navdihu. Vedno se najdejo tisti ki jim kaj ne bo pasalo, najvec kar lahko nardis pa je da se ne sekiras in naredis to, v cimer bos tudi sama uzivala in se veselila

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

26. maj 2014 20:38

bannanna je napisal/a:

 najvec kar lahko nardis pa je da se ne sekiras in naredis to, v cimer bos tudi sama uzivala in se veselila



 

Najbolj pomembno, ni pa najbolj enostavno.

JJ

Lopatka  

član od: 28.4.2011

sporočila: 354

27. maj 2014 10:14

Jaz se za pijačo nisem preveč sekirala. Bolj so me skrbeli muzikanti, ker če ti niso fajn in ne znajo animirat in držat pokonci družbe skozi cel dan, je lahko pijača še ne vem kako fina in osvežilna in (ne)mehurčkasta. Ko sem videla, da so svatje sproščeni in se zabavajo, sem se zabavala tudi jaz :) In to je najbolj pomembno. Živčki pa itak delajo, če te pa vsi gledajo cel dan :)

Lopatka

GajaEva  

član od: 20.9.2013

sporočila: 22

27. maj 2014 13:22

Oj,

hvala vam za vsa mnenja in nasvete. Ker sem sama zelo 'nepovprečen' potrošnik (da ne bo pomote: 'povprečno' nima nikakršnega negativnega predznaka), jih vsekakor potrebujem

Jaz sem npr. odprta za nove stvari in mi je blazno fajn, če okusim kaj novega. Obstajajo pa ljudje, ki se bolj kot ne držijo stalnic in stopijo nazaj, ko vidijo kaj rdečega v vinu, kot npr. moj dragi (ker je bolj zadržan do sadja, posebej rdečkastega in kislega, čeprav mu je ideja o sadju v/ob vinu presenetljivo všeč).

Zavedam se, da vsem svatom ne bo zadoščeno, saj se vedno najdejo taki, ki jim kaj ni všeč, vse tja do raznih najed, ki so sposobni v vsaki stvari najti negativno --> za prve bi se še poskušala potruditi, za druge pa ravno obratno

V glavnem, zaenkrat lahko rečem le, da bo sadje obvezno zraven (na/v kaki od pijačk oz. poleg na pladnju). Malo bom seveda gledala tudi na proračun (kake Isteničeve penine Desiree ipd., pa čeprav ni ne vem kako draga, si ne bom privoščila, že zato, ker me moj dragi bremza, pa tudi meni se zdi nepotrebno).

Če še komu pade kaj na pamet, pa naj kar sporoči

Lp

GajaEva

jgoren17  

član od: 8.1.2012

sporočila: 73

27. maj 2014 13:25

mi smo lani imeli dve vrsti koktajla iz belega ruma s sokom in iz vodke s sokom limone,(pa ne vem točno kaj še , ker je to delal sin, vem pa da je bil tudi rjav sladkor) dodana melisa v enega smo zajemali kar iz zdolbnjene lubenice, prava atrakcija vsak si je lahko uzel kar mu je bilo všeč seveda so stregli natakarji ne vsak sam, penino smo imeli po končanem civilnem obredu.

Ti koktajli so bili presenečenje za mladoporočenca in navdušenje je bilo popolno

Poroka je bila konec avgusta in koktajli so rez zažgali ker so bili dobro ohlajeni.

klari

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti