Sivi lasje...zakaj pa ne?

daga  

član od: 18.5.2007

sporočila: 1410

1. jul 2015 8:54

Tudi sama sem se odločila, da se ne bom več barvala. Zdaj se že lepo vidi moj sivi narastek. Ker pa sem bolj svetlolasa, se to še ne premočno vidi (vsaj meni se zdi tako). Sicer pa so mi prijateljice rekle, da če bom z novo - beri  naravno - barvo delala preveč "škifo", mi bodo povedale in mi svetovale, da se pobarvam spet. Upam, da tega ne bo treba in bom lahko ponosno nosila svojo sivino .

 

 

 

daga

babka1951  

član od: 22.8.2012

sporočila: 6950

1. jul 2015 21:27

Kotarca, če boš imela možnost, prenesi lucki52 tudi moj pozdrav in 

Cila, jaz sem po letu in pol, še vedno sivolasa in vedno bolj zadovoljna s sliko v ogledalu. Čeprav sem čisto brez posluha, si zjutraj brundam tisto od Stanke Kovačič: Ko sem se poštevanko učila.... 

daga, zdrži...boš videla, da ti nikoli ne bo žal. Pofarbaš se še vedno lohka 

"Pomembna je pot, po kateri hodiš, in ne kraj, kamor greš." babka1951

daga  

član od: 18.5.2007

sporočila: 1410

2. jul 2015 21:30

Hvala, babka 1951, mislim, da bom vzdržala res mi je veliko do tega, da bi bila spet naravna,

daga

kozamurnik

sporočila: 2311

12. jul 2015 9:34

 Tudi moja  mami  je  prav fensi s svojo  novo sivo glavo. Kot bi postala drug človek, kar naenkrat je  zaradi nove barve tudi ona  čisto vse  spremenila, od oblek pa  do rahlega mejkapa.Pa dve  kofetarski  prijateljici jo tudi posnemata. Ena pa ne in vztraja pri barvi melancane, .............. in roko na srce, ni videti čist  nč mlajša  od  ostalih treh!

 

 

 

 

 

murnik

dari  

član od: 21.8.2004

sporočila: 1521

12. jul 2015 13:28

Jaz pa še nisem zbrala poguma za sivo. Še vedno barvam.Sem po naravi temnolaska, narastek si vidi na daleč,je že precej sivine.Mogoče, pa, ko bom imela čisto sivino...

dari

kozamurnik

sporočila: 2311

12. jul 2015 16:03

Ja saj v bistvu  ni  prav nič narobe s tem, da se ženske barvajo.  Le ni mi jasno, zakaj se nekatere  z veliko sivine ne barvajo dosledno in puščajo kilmeterske narastke. Potem res zgledajo precej žalostno  in oprostite, dokaj "zanemarjeno", bolj, kot če  bi bile sive .

Dari, svetlejša barva je lahko super rešitev in siv narastek dosti  dosti manj viden.  

http://www.toledoblade.com/frontpage/2006/10/22/Going-gr



murnik

Sporočilo je spremenil(a) kozamurnik dne 12. 2015 16:09

kozamurnik

sporočila: 2311

27. okt 2018 13:43

kozamurnik je napisal/a:

 Tudi moja  mami  je  prav fensi s svojo  novo sivo glavo. Kot bi postala drug človek, kar naenkrat je  zaradi nove barve tudi ona  čisto vse  spremenila, od oblek pa  do rahlega mejkapa.Pa dve  kofetarski  prijateljici jo tudi posnemata. Ena pa ne in vztraja pri barvi melancane, .............. in roko na srce, ni videti čist  nč mlajša  od  ostalih treh!

 

Ojla, lepo sobotno soboto vsem

bom  kar sama sebe citirala, mislim da tale tema zasluzi, da jo ponovno ozivimo.

Vceraj  sem skoraj dol padla, ko sem po dolgem casu videla kofetarsko prijateljico moje mame; tudi ona siva, zelo na kratko, asimetricno postrizena,  z novimi  modnimi  ocali,  ki se ujemajo z barvo las, skratka neverjetna preobrazba, super zgleda.

Je zginila cez luzo, dobre pol leta nazaj,  na  daljsi obisk k hceri, ko pa se vrne, je prakticno nihce ne spozna vec.

Moja mami, presrecna,  da ima spet svoj kofetarski klub v polni sestavi pa:" A....a ti nisem pravila, da si bila  grozna s svojim  botanicnim vrtom na glavi...(ker je nenehno menjavala barve,  od melancan do cebule in celo korenja, pa ni bila videti  ne  mlajsa ne  bolj urejena,  prej obupna i).

Je bilo treba v Ameriko, da si prisla k pameti? "

Upam da lucka52, avtorica te odlicne  teme, kdaj  zaide na to stran in morda prebrere tole. Pogresam jo tudi jaz;  prav njej in tejle  zanimivi temi gre  zahvala, da se je moja mami odlocila in se ne barva vec.

Celo moji sestri, ki je  imela o sivih laseh srednjeveske predsodke, je koncno vsec. Da o vnukih ne govorim. 

 

 

 

 

murnik

 

murnik

sijasaja  

član od: 21.7.2017

sporočila: 614

27. okt 2018 13:52

barvat sem se nehala, ko sem šla v penzijo 

če ne bi videla te teme, se sploh ne bi spomnila, da sem siva, tako sem se navadila ... in drugi tudi, še celo moja frizerka 

sijasaja

dočka  

član od: 23.12.2012

sporočila: 556

28. okt 2018 14:21

Pozdravljene sivolaske ! 

Jaz sem si v dogovoru s frizerko nehala barvati lase pred kakšnim letom dni, ko sem odšla v penzijo.  Res pa je, da še nisem nič kaj siva, izgleda kot, da imam samo pramena. Moja naravna las je srednje rjava, jaz pravim, da imam takšne lase, kot bi si jih sprala z varekino, saj so nekam obledeli  - enaki so bili že ko sem imela 14 let (hranim odrezano kito).  Zato pri meni siva barva ni moteča, kot je pri tistih, ki imajo bleščečo barvo las.  Za ohranitev lepih sivih las, zato pri vsakem drugem pranju uporabim šampon za sive lase.  Zelo ga priporočam.

Sivi lasje res niso nič groznega, res pa je, da vsaki ne pašejo - to je odvisno od polti, seveda ob skrbni negi las.  -tako nekako izgledam 

dočka

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

28. okt 2018 16:09

V času, ko je tule tekla debata, sem se tudi sama odločila opustiti barvanje. Pokazalo se je, da sem spodaj kar lepo srebrnosiva. Več kot zadovoljna sem z odločitvijo. Bolj pogosto hodim na striženje, da je pričeska stalno urejena, rahel make up in pa nekaj sprememb v barvi garderobe je bilo  potrebnih. Ne veliko, večinoma  le bluze, majice in rutke, da se barvno ujamejo s "srebrnino"..

Cila

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti