Sivi lasje...zakaj pa ne?

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4527

25. apr 2014 13:44

Vendelina jr. je napisal/a:

Sama  raje vlagam v svojo iskrenost tako, da sem iskrena do sebe in da sem iskrena z ljudmi, ki so v mojem življenju zelo pomembni. In razgaljanje sebe, ne-skrivanje svojih strahov, predajanje ljubljeni osebi, zaupanje,  itd itd...to je tisto, kar spada v  "ne-farbanje" sebe in sveta okoli mene.

Vendelina jr.

Tudi jaz, in potem te nobena sivina ne razbarva več

lp

mzm

jkd  

član od: 9.4.2007

sporočila: 144

25. apr 2014 14:34

Siveti sem začela v poznih dvajsetih, sedaj pri šestintridesetih pa sem že "sivka", zlasti po zgornjem delu glave. Ko je bilo sivih las preveč za pramene, sem pričela barvati komplet. "Dostojanstveno" se bom starala tam od 55-60 let naprej, do takrat prisegam na kano. Ker mojim temnim in izredno močnim lasem ne pride do živega in pobarva samo bele, imam pač rdeče pramene, čez nekaj let pa bom končno imela rdeče lase, kot sem si jih vedno želela ;)

jkd

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

25. apr 2014 20:17

naor je napisal/a:

Že nekaj časa ugotavljam, da malo narastka namenoma puščajo, da je kot da mora biti. Katera kaj ve o tej modni zapovedi? Tudi na TV opažam pri voditeljicah, ženskah, ki nastopajo, da ga imajo sicer malo, a ga imajo.

 



naor

 

To ni narastek, temveč je pobarvano temnejše (blizu naravne barve), potem so pa konice svetlejše, da deluje tako, bolj "poletno".  Deluje na kratkih in daljšiih laseh. Je pa treba za tak efekt redno k frizerju.

Vendelina jr.

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

25. apr 2014 21:09

Tega pa res nisem vedela, hvala za odgovor.

 

naor

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

25. apr 2014 21:18

Če človek začne siveti pri sedemnajstih, ga noben modrec ne bo prepričal, naj se "stara dostojanstveno". Tako se barvamo vse štiri: moja mami, sestra, hči in jaz. Geni so strašna stvar!!!! (ni nujno, da besedica "strašna" zveni slabšalno!!!!! )

lp

cervus

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

26. apr 2014 4:14

Dajmo mal na hec obrnit tole diskusijo:

Rekel in preživel: moj predragi frizer mi reče, da mi bo dal nekaj zelo svetlih pramenov, da se mi sivi  lasje ne bodo preveč svetili. Tole je jasno prosto po spominu, ki je "great but short"  Zelo siva pa ne bom nikoli, ker tudi dame v moji familiji niso.

Če pogledate mojega Georgija, ajoj, kjut koker je, izgleda 10 let starejši od mojega dragega ( ki ni siv) pa je približno  tolk star kot jaz in jaz izgledam 10 let mlajša od njega. Na tejle sliki še več.  

Stvar pri barvanih laseh je ta, da opazimo barvanje, ko ženske in moški (vključno z obupno pobarvanimi bradicami) to sami delajo doma in nimajo nobenega smisla, kje potegniti črto med dobrim in slabim okusom. Če kdo hoče biti siv, naj bo! Če si kdo barva lase, naj si jih, samo pametno, ne glede na to, če doma ali pri frizerju.

Lučka, pa kaj je s tvojim dragim, če me spomin ne vara, se je zadnjič nekaj pritoževal, zakaj bi imela očala, ki bi te pomladila. Mojemu dragemu kaj takega niti na misel ne bi padlo. Če pa bi...jao, bi mu trda predla. 

kozamurnik, me veseli, da si omenila vse obupne barve las, s katerimi si ženske še posebej v Sloveniji "oživljajo" obraz. Ko to počenjajo rokerce, je Ok, dame mojih let....not so much. 

Meni je od vseh "mladih" sivolask všeč Jamie Lee Curtis.

zaključek: jaz sem tako za sive, kot barvane, pa plastično operacijo ali ne. Samo pod milim bogom, nikar si ne pumpajte ustnic. Sorry za 

Vanja

katrin11  

član od: 3.1.2010

sporočila: 2343

26. apr 2014 4:50

Barvanje da ali ne, je odvisno od vsake osebe posebej. Enim pristaja siva barva, spet druge so z novo izbiro barve las lepše in sebi in okolici bolj všeč. In če nam lepote narava ni dala,v zdajšnjem času marsikaj lahko kupimo.

Ob tem pomislim na trditev znanca, ki je vedno poudarjal: Najlepša je naravna lepota! Da je žena čim manj porabila za "optično" kozmetiko. Na cesti pa so mu bile všeč le lepo naličene ženske, za marsikatero ga je kar zasukalo. 

Nekje sem prebrala, da je z žensko lepoto tako, kot z graščino. Čim starejša je, več denarja rabi za lepo fasado.

Katrca11

babka1951  

član od: 22.8.2012

sporočila: 6950

26. apr 2014 8:01

pa še nekaj o mojih sivčkih

 pri 22-tih letih, sem čez noč dobila en tak lep pramen sivih las na čelu, so rekli, da sem en stres doživela ( sem ga, sem ga ) ampak, vsi so mi govorili, kako ti pa to paše in me spraševali, pri katerem frizerju sem bila ???

Sem eno dolgo desetletje to nosila, potem sem pa začela siveti po celi glavi, črnolaska je počasi začela s preobrazbo farbanja, nikoli zadovoljna z rezultati, ampak se je z izidi vselej nekako sprijaznila

Lani, pred koncem leta, po 30 letnih poizkusih sem pa dejala: Jast imam dost tega....

Ne me vprašat, kako moj naglavni okras danes izgleda je tako čudovito " kodrlajstat "

ene pet cm je take polhove sive, ki preide v eno štrenasto koruzno, potem je barva srnice, pa lešnikova in na koncu se mi zdi, da je enaa takaa lepa čokoladna.....

še mal bom počakala, potem grem pa to vse malo skrajšati...

se pa vsak dan znova zabavam, ko ljudje, ki me poznajo, bulijo vame, pa nič ne rečejo

"Pomembna je pot, po kateri hodiš, in ne kraj, kamor greš." babka1951

lucka52  

član od: 13.7.2007

sporočila: 1939

26. apr 2014 8:10

Vanja_v_ZDA je napisal/a:

.

Lučka, pa kaj je s tvojim dragim, če me spomin ne vara, se je zadnjič nekaj pritoževal, zakaj bi imela očala, ki bi te pomladila. Mojemu dragemu kaj takega niti na misel ne bi padlo. Če pa bi...jao, bi mu trda predla. 

kozamurnik, me veseli, da si omenila vse obupne barve las, s katerimi si ženske še posebej v Sloveniji "oživljajo" obraz. Ko to počenjajo rokerce, je Ok, dame mojih let....not so much. 

 



Vanja

 

 

O sem prav vesela da ste se tako razpisale. Več glav več ve, sivih pa pa še posebno.

Neizmerno mi je všeč  miškino razmišljanje,

Jaz sem zelo siva in že nekaj let to rešujem s kostanjevimi prameni in res dobro frizerko, ki je povrhu še

poštena. To pomeni, da vsakih 5 tednov plačam za striženje  ( trenutno asimetrično) in pramene  le 35 evrov.

Moje nekdanje sošolke v drugi državi in za isto delo plačajo neprimerno več. Tu ima Vendelina jr.prav.Nekatere,( vaške, joj kako mi je ta izraz všeč) frizerke bi morale  plačati  in ne računati za mah , melanzane in korenje ki ga nekaterim poslušnim strankam  pridelujejo na glavi.

Postrižene so pa tudi vse po enem kopitu. Ne potrebujejo osebne, se ve, iz kateerge kraja so.

Da se vrnem k Vanji. Moj je praktičen človek in se mu ne zdi vredno izgubljati besed okrog  oblike špeglov in frizure.

Pravi, da je brez veze zapravljati za to, da izgledaš mlajši. In sploh, zakaj bi moral izgledati mlajši? Zakaj bi moral prikrivati leta???? Ker MLAJŠI NISI, pa pika. Ima prav.

Osebno nimam prav nič proti barvanju, amapk  kemija je kemija in  ne sprenevedajmo se, zdravo zagotovo ni. Če smo pošteni, nič kaj lepo ni videti 70, 80 letno,   rdečelaso ali črnolaso  gospo, ponavadi z redkimi lasmi, ki se ji vidi v glavo. Če bi imela sive, se ne bi. Kaj tu pomladi, mi ni jasno. O  svetniških narastkih ne bom nič več rekla, le obup  in žalost.

Ampak očitno  nam je sodobna družba tako hudo vtepla glavo, da je treba zgledati mlajši, da nimamo več moči in poguma, da bi se temu uprli.

Ker tu  gre za denar, ne za naša leta, ta so večini  frizerjem  in  še  bolj kemični industriji  prekleto  malo mar!  Tako je pač to.

 

P.s V naši ulici je zdaj sivo moderno: tri moje znanke,  istih let, in ena mlajša, so  opustile barvanje in res ne gre, da bom jaz  izjema. Moja frizerka pravi, da mi bo pristajala, le morebitni make-up je(bo) pa treba malo spremeniti. Nič  črnega, agresivnega,  pa nič temnih šmink, pa bo. Ampak tudi tega se vse manj poslužujem ...

Bog pomagaj,  da to ne meji  že kar na  "zanemarjanje??

Lepo soboto, pa le napišite še kaj.

 

lp Lučka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti