Sivi lasje...zakaj pa ne?

branka.mahnic  

član od: 23.7.2008

sporočila: 1157

25. apr 2014 11:15

Ta zadnji odstavek od Vandeline jr. je pa resničen! Sama sem pred letom prešla na svoje naravne sive lase. Nekaj časa moram povedat, da se nisem znajdla. Potem pa sem ugotovila, da ni tako slabo-seveda se moraš pričeski posvetit tako, da se ostrižeš na kratko, če ti pristaja ali kako drugače urediš, da ne zgledaš zanemarjeno. Sama se tudi naličim in se tako tudi bolje počutim. Imam kratko pričesko in tudi nisem doživljala nič kritik na ta račun.

Je pa to velika odločitev in sprememba.

 

branka

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

25. apr 2014 11:45

Jadranka Kosor je res ena izmed tistih žensk, ki je noro "huda", meni tudi zaradi sivih las.

Vidim kar nekaj starejših gospa, ki jim siva barava pristaja in jo tudi znajo nositi. Veliko pa je takih s hudim narastkom. Gospa v moji bližini ima čisto sive lase (ampak zelo neenakomerno) in se pobarva 2x na leto in izgleda obupno. Barva se z neko rjavo, ampak potem, ko se barva spere in obledi, ostane rumenkansta - in to na 10 cm narastka .

Sama imam ori 30ih na sencih precej sivih las, drugje pa skoraj nič in to bi po mojem izgledalo smešno. Če bi bila siva (enakomerno siva) ali celo srebrna, bi si jih verjetno čez 10 let pustila, tako pa se barvam s svojo naravno barvo na 4 tedne in narastek ni tako hud.

 

 

JJ

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

25. apr 2014 11:52

Že nekaj časa ugotavljam, da malo narastka namenoma puščajo, da je kot da mora biti. Katera kaj ve o tej modni zapovedi? Tudi na TV opažam pri voditeljicah, ženskah, ki nastopajo, da ga imajo sicer malo, a ga imajo.

 

naor

vikica  

član od: 25.4.2009

sporočila: 560

25. apr 2014 11:59

Siva ,(baje lepo), sem že dolga leta. Včasih me "zagrabi", da bi se vendar-le pobarvala. Zlasti takrat ko sem na kakšni prireditvi ali v toplicah, kjer vem, da je veliko starih in celo starejših od mene, pa ni nobene sive glave.

Barvanje sem opustila res predvsem zaradi narastka, ki se kar hitro pojavi kot avreola sredi lasišča. Grozno!  Sem pa rajši siva....Problem so tudi kemikalije in pa ne nazadnje denar....

vikica

MiriBon  

član od: 25.10.2011

sporočila: 1764

25. apr 2014 12:46

Vendelina jr. je napisal/a:
In kakorkoli obračam, edino kar se da splošnega tule svetovati je, da enkrat prideš v naše lepo mesto in greva k mojemu frizerju, ki ti bo (preverjeno n-krat, različne punce, različni tipi las, različne starosti) zanesljivo naredil optimalno izvedbo na glavi.

 

Je na voljo refund, če se domov vrneš objokanih oči? =D

Life is war against boredom~

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

25. apr 2014 13:04

Ne, ker ni potrebe.

Vendelina jr.

marjja  

član od: 6.9.2011

sporočila: 2510

25. apr 2014 13:17

Na misel mi ne pride, da bi hodila siva naokrog, tistih par € za barvo hvalabogu še imam, da se sama pobarvam. Meni to ne predstavlja nobenega problema . Tudi striženje 1x na 2 meseca mi zadostuje, pa osnovna "dekorativna" kozmetika tudi, v glavnem naročam Avon. S "kemijo" se pa ne ubadam pretirano, se je pač izogibam kje drugje, na domačem vrtu, recimo.

Pač vsak, kot mu ustreza, a ne?

marjja

MiriBon  

član od: 25.10.2011

sporočila: 1764

25. apr 2014 13:19

Hmmmmm, tempting....

Sama imam najhujši tip las, oziroma prej slamo, ki ja za povrh tudi še zelo temna (zaradi česar jo malo barve sem in tja poživi - tested - au naturel pač ni vedno tista d'best izbira).

Z leti so se na žalost tudi precej zredčili, tako da se iz njih ne da narediti kaj dosti. Imam sicer redno frizerko, ki zna postriči tako, da sem 'presentable' tudi potem, ko je od obiska pri njej minilo že več mesecev, problem je samo, da nočem preizkušati novih stvari, ker zaradi pomanjkanja 'genov simetrije' žal ne sodim med tipe, ki bi jim pristajalo bolj ali manj vse, tvegati pa me zaradi slabih izkušenj ne mika kaj precej (avoiding it like a plague, I do). Dodaten problem je tudi, da imam navadno raje frizure, za katere ne rabiš 10 kg želeja, sprejev ipd., da stoji tako, kot pri frizerju, vendar pa mi kratki lasje ne pristajajo najbolje. :c

 

Aja pa še to, naj dvignejo roke vse tiste/-i, ki sivijo okoli/pred 30-imi leti in skačejo od veselja ter prekipevajo od samozavesti zaradi naraščujočega obsega sivih laskov, ki se na temni podlagi svetijo kot balke v jami.

Yea, I thought so.



Life is war against boredom~

Sporočilo je spremenil(a) MiriBon dne 25. 2014 13:24

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

25. apr 2014 13:32

Prvih nekaj sivih las me ni motilo, ko pa je bilo na sencah vedno več sivih, je bilo to vsej prej kot lepo videt ob mojih sicer temnih laseh. In sem se začela barvat, ker se s sivo barvo las nisem počutila dobro. Nekaj časa, ko jih še ni bilo preveč, sem bila rdečelasa, mi je lepo pristajala barva, a ko je bilo vedno več in več sivih in je bilo treba vedno bolj pogosto k frizerju zaradi sivega narstka, sem postala svetlolasa. Morda bi mi sivi lasje pristajali, a se ne počutim dobro in zato si lase redno narvam. Ne sama doma, ampak pri frizerju, ki ve, kako se tej reči streže. Občasno kak odtenek las in pramenov v njih menjam, ampak v glavnem je razpon tonov tak, da spremembe niso opazne na prvi pogled.

Ali komu naravna siva brva las pristaja ali ne, ali je to videti lepo, naravno in urejeno ali pa zapuščeno oziroma zanemarjeno, je po mojem mnenju odvisno tudi od tipa človeka oziroma ženske.

mamamia

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

25. apr 2014 13:43

mamamia je napisal/a:

Ali komu naravna siva brva las pristaja ali ne, ali je to videti lepo, naravno in urejeno ali pa zapuščeno oziroma zanemarjeno, je po mojem mnenju odvisno tudi od tipa človeka oziroma ženske.

mamamia

Točno tako, predvsem pa je najpomembneje kaj same vidimo v ogledalu - predvsem želimo biti všeč najprej same sebi, pa če to vključuje barvo za lase ali ne

 

MiriBon je napisal/a:

Aja pa še to, naj dvignejo roke vse tiste/-i, ki sivijo okoli/pred 30-imi leti in skačejo od veselja ter prekipevajo od samozavesti zaradi naraščujočega obsega sivih laskov, ki se na temni podlagi svetijo kot balke v jami.

Yea, I thought so.

Saj pravim, moja mati je en tak poseben primerek 

mamaF je napisal/a:

Pa še zanimivost: moja stara mama je imela ob smrti, pri 83 letih, nekaj sivih las le na sencih, moja mama (njena hči) je bila velika oboževalka svoje tete (sestre svoje mame), ki je bila perfektno srebrno siva že pred petdesetim, zato si je (in si še) od svojega 25. leta lase barvala na "platinasto blond s srebrnim prelivom". Ona je hotela biti siva kot njena teta in kot mlada punca sem zanjo hodila redno v drogerijo z nakupovalnim listkom z naslednjimi "šiframi": Koleston 309/8, 309/1 in Ehoton 98 oz 91, a seveda 12% hidrogen (še zdaj jih zrecitiram na pamet, vidite, kdo ve, če te barve in njihove šifre še obstajajo.

Mojca

 

Mojca

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti