Pobijanje mačk_kaj narediti?

MiriBon  

član od: 25.10.2011

sporočila: 1764

24. apr 2014 11:11

MARTAQ je napisal/a:

MiriBon, očitno niso vse mačke snažne žverce. Pa tudi, če bi bile, verjemi, ni ravno prijetno, da greš nabrat solato ali kaj drugega in prvo kar je, primeš mačji drek.

Sorry, ampak me včasih prime, da bi tudi jaz naredila kaj bolj drastičnega. Se pa strinjam, da so krivi lastniki, tako mačji in pasji. Nisem pa še vidla psa, ki bi ril po vrtu in sral po solati, mačko pa neštetokrat.

Lp

 

Po možnosti živiš v mestu? Sama namreč živim v predmestju/ruralnem okolju, kjer imajo mačke dovolj možnosti (rahle zemlje pod grmovi, okoli dreves ipd.) za opravljanje potrebe, tako da ostaja vrt v veliki meri 'neokrnjen'.

Life is war against boredom~

MARTAQ  

član od: 1.2.2008

sporočila: 120

24. apr 2014 11:13

Ne, ne živim v mestu, živim na obrobju, kjer ni blokov. So samo stanovanjske hiše.

Lp

Robida  

član od: 4.7.2004

sporočila: 780

24. apr 2014 11:57

Joj, MiriBon, pridi prosim to povedat sosedovim mačkam. Mi živimo v naselju, v vasi, pa jim je rahla zemlja v našem rastlinjaku in pesek pod sosedovim napuščom ljubša od alternative... drevesi, grmi in kaj bi se še našlo.



robida

Sporočilo je spremenil(a) Robida dne 24. 2014 11:58

dorothy  

član od: 12.3.2006

sporočila: 44

24. apr 2014 12:01

Tale toleranca pri mucenju zivali mi je bla vedno neznanka.

Ze nekaj let pa zivim izven Slovenije in opazam kako v tujini to obravnavajo in obsojajo.

Razumem ljudi, ki jim macke kopljejo po vrtu, ampak da pa je treba za zivaljo nekaj vreci da jo prezenes, mi pa nikoli ne bo jasno. Se manj pa to, da lahko osebek zivali poskoduje in to vsi veste, pa nikogar ne obvestite.

Pa saj ni uboga zivalca kriva, da ne pozna meja svojega teritorija in gre na potep k sosedu, si zato zasluzi vile skozi trebuscek?

To res ni normalno in najboljsa ideja po mojem je da se mucitelja prijavi. Kolikokrat se zgodi in nato v javnosti beremo, da je nek doticni morilec ali pedofil prej ubijal in mucil zivali pa to ni bilo sankcionirano.

Policija ima, tako kot je rekla mammamia anonimno stevilko, poklicite, povejte, prijavite. 

Ce vas ni toliko strah (verjamem da je tezko), zberite sosede in ga prijavite. 

Ni mi jasno kaj ljudem v nasi drzavi ni jasno. . 

dorothy

pucca  

član od: 24.9.2007

sporočila: 36

24. apr 2014 14:22

Pozdravljeni,

v kolikor imate parcelo že ograjeno, vam priporočam namestitev dodatne zaščite, ki bo mačkam preprečevala pobeg: http://oxleynets.com.au/assets/Cat_Net_01_-_RS.jpg

Je hudič, ko se v okolici pojavijo posamezniki, ki se znašajo nad živalmi, vendar bi raje opozorila na dolžnosti nas lastnikov, ki jih imamo do naših živali.

4. člen
(naloge skrbnika hišne živali)
(1) Skrbnik hišnih živali mora storiti vse potrebno, da zagotovi dobro počutje živali, ki so v njegovi oskrbi, in preprečevati vzroke, ki lahko povzročijo bolečine, poškodbe, bolezni ali motnje v obnašanju živali.
(2) Skrbnik hišnih živali mora zagotoviti ustrezno namestitev in skrb za živali z upoštevanjem etoloških normativov glede na vrsto živali in še posebej zagotoviti:
1. kakovostno in količinsko ustrezno hrano in vodo;
2. ustrezno gibanje živali glede na vrsto;
3. ukrepe, ki preprečijo pobeg živali;
4. ustrezne bivalne pogoje in oskrbo v skladu s tem pravilnikom in predpisom, ki ureja bivalne razmere in oskrbo živali prosto živečih vrst živali.

vir: Pravilnik o zaščiti hišnih živali

Menim, da je boj proti mučiteljem živali lažji in uspešnejši, če vemo kje so naše živali.

Srečno!

pucca

anaeva  

član od: 14.11.2007

sporočila: 1742

24. apr 2014 14:54

Robida je napisal/a:

Vsaka medalja ima običajno vsaj 2 plati.... Mi smo doma živaloljubci, imamo nekaj živali in skrbimo zanje, pazimo pa tudi, da nismo s tem moteči okolici ( lajež, iztrebki ipd.). Imamo pa zoprn problem, saj so si okoliške mačke, bolj ali manj redno vsaj 2, izbrale naš rastlinjak in sipko zemljico za stranišče.

Verjemite, da ko popoldan stopiš v rastlinjak po zelenjavo in ti v nos udari vonj po mačjih iztrebkih in vidiš tretjič zapored razmetano zemljo s svežim posevkom ali pomečkano in  raztrgan vrteks, da te za nekaj hipov mine naklonjenost do mačk. Pa jim ne želim nič slabega, samo nočem jih na svojem vrtu. Pa sem poskusila že marsikaj...

Vem, da sosedi - lastnici mačk, ne moreta dosti storiti, kaj pa lahko storim jaz? kaj bi storili vi na mojem mestu?



robida

 

Svetujem ti,da nalomiš brinove veje in jih položi tam kjer se gre v rastlinjak.Brinja je na kakšni gmajni ponavadi kar dovolj,tako da kakšne škode ne boš naredila. Za začetek,če imaš rastline komaj posajene lahko brinove veje položiš tudi čez vso gredo,kasneje ko pa bodo rastle pa jih položi samo krog in okrog.

 

lp

anaevahttp://poosmiinpol.blogspot.com/

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

24. apr 2014 15:18

Avtorica teme, kaj si v bistvu napisala je to, da tvoji mački hodita na sosedovo parcelo in on zaradi tega besni. Poskrbi, da se mačakona ne potikata okoli, vi se soseda (sosedov) izogibajte, pa bo mir.

Žoga je v tvojih rokah in od tebe je odvisno, kako se bo končalo.

 

 

 

 

Vanja

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

24. apr 2014 19:51

[citat=--pucca--]

Pozdravljeni,

v kolikor imate parcelo že ograjeno, vam priporočam namestitev dodatne zaščite, ki bo mačkam preprečevala pobeg: http://oxleynets.com.au/assets/Cat_Net_01_-_RS.jpg

 [/citat]

No, v taki hiši bi se pa jaz počutila kot da sem v zaporu.

rimljanka

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15152

24. apr 2014 20:13

Jaz imam rada muce, ampak, ker živimo v večstanovanjski hiši si preprosto ne predstavljam, da bi ji bilo dovolj udobno in ne bi bila moteča za sosede. Mogoče,  kdaj kje drugje, če bomo prišli do hiške na samem, tako kot je bilo nekoč pri moji mami...Imeli smo vrt, na samem, muci je bilo udobno, dovolj prostora je imela.

In sedaj po nekaj letni mori komaj prihajam k sebi, saj je soseda imela v stanovanju dobermane, ki so edino prostost doživljali na skupnem parkirišču, kjer so opravljali tudi svoje potrebe in je smrdelo za umret. Inšpekcija ni uspela, bili so že napadalni. Sedaj ji ni več. Sta pa mački. In prav tako nenavajeni stranišč, da kopljeta vsepovsod.

Ista zgodba kot prej...

Imam jih na okenski polici in polno odtisov, skočili sta že čez strešňi okňo noter v stanovanje, skopali sta mi korita na balkonu- pa je soseda rekla, da ni nalašč, polulali balkon...Vse kar imam na balkonu imam pokrito z žično mrežo. Še na avtu imam odtise. 

Danes pa sem ugotovila, da grizeta nageljne. In moji komaj delajo poganjke. ....

Kljub vsemu ne bom storila nič drastičnega, da bi ju pokončala, sem pa seveda jezna na lastnico, da ne poskrbi za njuno higieno in varnost..Pa tudi na to, da so vsepovsod. 

Razumem ljudi, da jih moti, so pa mogoče v razmišljanju še v tistem času, ko se je vse odvečne mačke pobijalo in zakopalo ali vrglo v vodo...

inšpekcija pomagala ne bo, na tebi je, da zaščitiš svoje muce.Ko pa boš odkrila pobite ali poškodovane pa jih slikaj in prijavi.

 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

24. apr 2014 20:34

Mene ima, da bi tole temo soočila s tisto, na kateri pasjeljubci in mačjeljubci razpravlajo o tem , kaj je silnega naredila njihova živalica. Matr, kaj sem žleht.

Pri nas nimamo živali. Tudi v otroštvu tega ni bilo. So pa na naše dvorišče našli pot vsi mačkoni in vse mačke ulice in so tudi radi kakali v vrtne gredice.  Smo pa ugotovili, da jim sadike paradižnikov smrdijo in da potem niso več kakali tja - ampak so našli novo lokacijo pod velikansko smreko.

Če človek živi v hiši z dvoriščem, je nesmiselno in nerealno pričakovati, da na dvorišče ne bodo zahajale sosedove živali. Kdor take situacije ni predpostavil, je slab v logičnem sklepanju. Če nočeš, da ne bo nobena žival na tvojem dvorišču - ne imej dvorišča. Druge rešitve ni.

 

Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecNikita
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti