Pobijanje mačk_kaj narediti?

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

24. apr 2014 7:48

Nasja je napisal/a:

Ne razumem pa, zakaj je angažiranje zavetišča za postavljanje mačjelovk za potepuške mačke problematično?


Nasja

 

Saj to je tudi meni dalo misliti, da mogoče stvar na drugi strani ni docela taka, kot je bila prikazana. Sadist in psihotik ne bi ravno naročal mačjelovke, to bi bolj pripisala nekomu, ki samo ne želi, da se mu tuje mačke motajo po dvorišču.  Je bil tudi pri nas lani vrišč okrog "zastrupljanja" mačk, pa so strokovnjaki ugotovili, da so šle vse smrti na račun mačje kuge. 

Če pa je res tako, kot piše avtorica teme, potem stoodstotno podpiram mnenje Vendeline jr.

Cila

Robida  

član od: 4.7.2004

sporočila: 780

24. apr 2014 8:21

Vsaka medalja ima običajno vsaj 2 plati.... Mi smo doma živaloljubci, imamo nekaj živali in skrbimo zanje, pazimo pa tudi, da nismo s tem moteči okolici ( lajež, iztrebki ipd.). Imamo pa zoprn problem, saj so si okoliške mačke, bolj ali manj redno vsaj 2, izbrale naš rastlinjak in sipko zemljico za stranišče.

Verjemite, da ko popoldan stopiš v rastlinjak po zelenjavo in ti v nos udari vonj po mačjih iztrebkih in vidiš tretjič zapored razmetano zemljo s svežim posevkom ali pomečkano in  raztrgan vrteks, da te za nekaj hipov mine naklonjenost do mačk. Pa jim ne želim nič slabega, samo nočem jih na svojem vrtu. Pa sem poskusila že marsikaj...

Vem, da sosedi - lastnici mačk, ne moreta dosti storiti, kaj pa lahko storim jaz? kaj bi storili vi na mojem mestu?

robida

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

24. apr 2014 8:27

Glede na moje dejanske izkušnje vas lahko potožim, da je bitka z mučitelji živali težko delo.

Iz lastnik izkušenj vam lahko povem, da sem s priimkom in imenom prijavila sosede, ki so sedem let trpinčili rotvajlerja, ki ga nikoli niso peljali iz kletke na pekočem soncu, ki je bila zanj premajhna. Ko jo je nekajkrat zbirsal, so za njim tekali  velikim kosom mesa, on pa naravnost mimo naše hiše do soseda, kjer je scufal labardorca, ki ga je nerviral, ko je hodil mimo. Inšpektor je torej prišel na ogled, se pogovoril z lastniki, ki večkrat dnevno vodil psa na sprehod in ugotovil idealne pogoje. Meni je poslal poročilo, da ni nobenih kršitev in mi zagrozil s prijavo zaradi krive ovadbe, ki bi običajno zadela. Zmotil se je. Poslala sem mu odgovor, da ga bom prijavila zaradi korupcije, ker ni navedel resničnih podatkov in opravil svoje dolžnosti in zavaroval kršitevlje. Psa so pre kratkim usmrtili, ker je ogrožal domačega otroka in so se bali zanj. Itak so manijaki.

Leta 2009 je prijatljica ovadila žensko, ki je njenega psa zapirala mesece v prostor, na katerem je zabila okna. Pes več mesecev ni bil na prostem, ni imel ustrezne hrane, seveda pa niti vode. Ko ga je končno odkrila, je poklicala policijo, je bil pes med plenivimi iztrebki, brez vode in hrane, brez ležišča, na golih tleh. Policist je napisal uradni zaznamek, baba pa se je skrila. Lastnica psa je odbila obešenko in pomagala svojemu psu. Zgodba se je nadaljevala, sledila je ovadba. Isti inšpektor je prišel s policistom, ki je ve uri prej obvestil babo, da je psa spustila. Lastnica, ki ni živela na isti lokaciji, je presenetila inšpekcijski pregled, na katerem ni smela sodelovati, ker ni bila stranka v postopku, čeprav je lastništvo psa dokazala z javno listino VURS. Policist jo je napadel zaradi lažne ovadbe, ni pa napisal nobenega zapisnika, lastnica pa je veterinarja obvestila, da ni sledi v snegu. Nekaj dni kasneje je veterniar poklical lastnico, ki je bila ravno pri meni na obisku. Od nje je zahteval, da odpelje psa in poskrbi zanj, sicer bo plačevala oskrbnino v zavetišču. Psa je odpeljala. Ko je inšpektor vlomil v prostor, je bil pes v prostoru brez ležišča, med plasnivimi iztrebki, v prostoru pa je bila plastična posoda, v kateri je bila belkasta tekočina s krompirjevimi olupki, vse zamrznjeno. Pes se je samopoškodoval,rane so bile neoskrbovane.

VURS je izdal Odločbo, s katero je zahteval, da baba in lastnica dokažeta, katera je lastnica psa, čeprav navedb v javni listini ( evidenca psov v VURS) ni potrebno dokazovati. Tožilstvo je ugotovilo, da ni bilo kaznivega dejanja mučenja živali in v celoti potrdilo navedbe v prijavi. Jasno, VURS ni sporočil podatkov o tem, da so psa odstranili, policija ni dala nobenih podatkov, čeprav bi morala poročati po ovadbi.

Zaključek: baba je ovadila inšpektorja, da je razbil ključavnico, in se v 4 cm debelem spisu pritoževala na razne naslove, hkrati pa je prejemala humanitarno pomoč v hrani. Prijaviteljico pa je tožilstvo ovadilo, ker je nad babo izvajala nasilje tako, da jo je lažno prijavila, da muči psa. Postopek še ni končan, sodišča pa ni zanimalo, da ni bila ugotovaljena kriva ovadba, kdo je lastnik psa. Vse priče so pokazale izjemno razumevanje do babe, ki je zapirala psa, tudi sodišče, ki je kaznovalo lastnico, ker si je drznila ukrepati. V sodbi so ji očitali, da je celo hranila svojega psa, s čemer je izvajala nasilje na babo, ki ji to ni bilo všeč. Baba je živela v hiši, v katero je vlomila in k je ilast lastnice psa.

Baba je očitno tudi zastrupila mačke, ki so umrle naslednji dan po njenem pričanju na sodišču, v katerem je povedala, da lastnica psa, ki je bila tudi lastnica mačke, hodi hranit tudi mačko. Bil je strup s hudimi krvavitvami vendar je nemogoče dokazati storilca.

Izjavljam, da so vse navedbe resnične in temeljijo na dokumentih iz spisa K 32965/2010, moje zadeve pa nimam shranjene.

Zato dvomim v učinkovitost prijav zaradi mučenja živali. Jaz bi v vašem primeru temeljito razmislila.

Naj razume kdo, če zmore.

 *Baba je izraz mučiteljice živali, ki je tako na sodišču nekaznovano naslavljala lastnico psa. Tudi sebe je imenovala baba.

F r i n a

SMARTY1  

član od: 26.2.2014

sporočila: 2750

24. apr 2014 8:30

Moja soseda tudi ima mačke, in to 3. To so lepe in čiste mucice, ki so rade prišle tudi na moj vrt, kar je seveda moteče, kot je omenila Robida. Zato vsake toliko polijem po robu vrta kavno usedlino, katere vonj mačke ne marajo. In deluje. Muce so še vedno lepe, sam jih ni več na mojem vrtu.

SMARTY1

Robida  

član od: 4.7.2004

sporočila: 780

24. apr 2014 8:44

O Smarty hvala, bom poskusila še to, z veseljem, upam, da bo pomagalo. Ker je res moteče, ne želim pa konflikta s sosedi niti slabega mačkam.

robida

MARTAQ  

član od: 1.2.2008

sporočila: 120

24. apr 2014 10:12

Tudi mi imamo probleme s sosedovimi mački. Posrano, razkopano, da te mine nabrat solato na lastnem vrtu. Bohnedaj, da grem okoli hiše po travi. Drek pri dreku. 

Konec koncev imamo pa mi psa, ki je takoj, ko je iz hiše na vrvici, za njim pobiramo iztrebke, nikjer ne koplje. Naj imajo še lastniki mačk svoje mačke pod kontrolo in ne bo problemov.

Se na nikakor ne strinjam z mučenjem in sem za to, da se take ljudi kaznuje.

Mačk pa ne maram ravno zato, ker kopljejo in serjejo povsod (ponavadi samo doma ne).

Lp

MiriBon  

član od: 25.10.2011

sporočila: 1764

24. apr 2014 10:25

Težko verjamem, da mačke 'serjejo povsod', saj so po naravi (in po mojih izkušnjah) snažne živali, ki iztrebke zakopljejo in to po možnosti na deloma skritem prostoru.........Da bi v travi ali na vrtu naletela na mačje iztrebke, se mi še ni zgodilo, pa je precej mačk v 'obtoku' okoli naše hiše, ker jih domači občasno hranijo.

Sicer pa lahko probaš posuti kavne usedline, kot priporočajo nekatere uporabnice v preteklih objavah.

 

Sem pa že imela nekaj neprijetnih izkušenj s pasjimi iztrebki v travi/ob ali na pločniku (za kar pa so prej krivi neodgovorni lastniki kot pa žival).

Poleg tega pa imamo stalnega nočnega obiskovalca, enega velikega ježa , ki rad opravlja potrebo kar vse povprek, pa ga zato nimamo nič manj radi.



Life is war against boredom~

 

Sporočilo je spremenil(a) MiriBon dne 24. 2014 10:35

MARTAQ  

član od: 1.2.2008

sporočila: 120

24. apr 2014 10:42

MiriBon, očitno niso vse mačke snažne žverce. Pa tudi, če bi bile, verjemi, ni ravno prijetno, da greš nabrat solato ali kaj drugega in prvo kar je, primeš mačji drek.

Sorry, ampak me včasih prime, da bi tudi jaz naredila kaj bolj drastičnega. Se pa strinjam, da so krivi lastniki, tako mačji in pasji. Nisem pa še vidla psa, ki bi ril po vrtu in sral po solati, mačko pa neštetokrat.

Lp

Mygrace

sporočila: 6506

24. apr 2014 10:43

Matisa, porocaj, kaj si/ste ukrenili, ce sploh? 

 

 

                                                                         

Mygrace

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti