Pobijanje mačk_kaj narediti?

MiriBon  

član od: 25.10.2011

sporočila: 1764

23. apr 2014 14:48

Me zanima, če bi sosedje še vedno mižali in gledali stran, ko bi eden njihovih tamalih prišel domov s pobito glavo, ker je vanj priletelo poleno... verjamem, da pri takih ljudeh ne gre za nekoga, s katerim bi se kdorkoli rad zapletal, vendar pa sem prepričana, da je prizadetih v tvojem kraju bistveno več, kot pa mučiteljev, tako da se spravite skupaj in dajte skupno prijavo oz. več prijav, da se jasno pokaže resnost in obseg dejanja ter s tem nujnost ukrepanja s strani uradnih instanc.

Life is war against boredom~

matisa  

član od: 22.9.2004

sporočila: 92

23. apr 2014 15:05

Ja, najbolje, da se mačkov znebim - tako kot se jih je prejšnji lastnik, ko mi jih je shirane pred pragom v zaprti kartonasti škatli pustil.Jih nekam zapeljem in jih tam pustim na milost in nemilost ali jih pobijem kar sama, mar ne?

S tem bom rešila en problem, bistvenega pa ne.

Oprostite, če kdo to lahko naredi, jaz ne morem. Pa tudi stran ne morem pogledat, ko se to dogaja.

 

Za vse dobronamerne nasvete se sicer z največjo hvaležnostjo zahvaljujem.

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

23. apr 2014 15:13

Moj dobronameren nasvet: če živiš v bližini psihopatov, si predvsem dolžna poskrbeti, da jim tvoje živali ne pridejo v kremplje. Pa verjemi, da je res dobronameren, sem zvesti sluga in dvonožni oskrbovalec s hrano štirih mačk ("dogs have owners, cats have staff"), od katerih sta dve prav tako prišli k meni v bolh polni kartonasti škatli, postavljeni pred vrata bloka. lp, proxima

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

23. apr 2014 16:20

matisa je napisal/a:

Ja, najbolje, da se mačkov znebim - tako kot se jih je prejšnji lastnik, ko mi jih je shirane pred pragom v zaprti kartonasti škatli pustil.Jih nekam zapeljem in jih tam pustim na milost in nemilost ali jih pobijem kar sama, mar ne?

Nihče ti ni svetoval takega ukrepa, zato Cilinega dobronamernega in strpnega zapisa ne obračaj. Cile je le pokazala dve plati iste medalje. Iste. Ukrepaj pa, kot so ti svetovale zgoraj. Pa tudi, kot sta ti svetovali Cila in proxima.

rimljanka

ibiza  

član od: 4.10.2005

sporočila: 688

23. apr 2014 21:03

Cila je napisal/a:

Oh te mačke.  Tipičen primer, ko pravica enega - imeti hišnega ljubljenčka -  posega v pravico drugega - nemoteno uživanje posesti.   Če je zraven zloba, je težava še večja in še teže rešljiva. Rada imam tako mačke, kot pse, pa se kljub temu jezim, ko me kosilnica obenem s travo požegna še s mačjimi in pasjimi kakci. Pa ko mi prekopljejo na novo posejane grede, ali  ko zlezejo pod kopreno ležat na komaj ozelenelo solato, ki jo seveda "skurijo" s svojo toploto, ko se razpotegnejo po pravkar posajenih balkonskih koritih , pa ko ti mačkoni hodijo označevat sveže prepleskana garažna vrata  ... .  Še, če imaš visok prag tolerance, ti včasih prekipi, kaj šele tistim, ki komaj čakajo, da bodo našli vzrok.

Tako da: matisa najprej premisli, kaj lahko storiš, da mačke ne bodo hodile zunaj tvoje posesti. Mi smo ta problem rešili tako, da mačk nimamo več, čeprav jih vsi  zelo pogrešamo, odkar je na večne mačje poljane odšel naš stari muc.



Cila



Sporočilo je spremenil(a) Cila dne 23. 2014 14:49

Se strinjam, absolutno.

Sam sicer nimam nobenega pametnega nasveta, samo tole bom pa napisal: ko se ti dogaja, da tvoj otrok ne more iti iz hiše, brez da bi ali prišel v stik z mačjo dlako, ki leži po tvojem dvorišču ali pa brez da bi tuje mačke prišle k njemu se pocrkljat, on ima pa hudo alergijo na mačjo dlako... ne vem, kako bi to prenašala, verjetno sčasoma tudi z mačjelovkami, se ti ne zdi?

Seveda, se jih da tudi bolj kulturno odgnati, v očeh lastnikov si pa seveda zločinec, če jim ne pogrneš rdeče preproge.

Se mi pa zdi, kot so zapisali že pred mano, da je lahko slika malo drugčna, kot jo opisuješ. Ker, če bi se res dogajali taki zločini (metanje polen skozi okno), bi pa že kdo moral ukrepati, naj bo zaradi živali, ljudi, avtomobilov. Ne vem no, ampak nekako se ne morem znebiti občutka, da je stvar malo prenapihnjena.

Če pa ni, se iskreno opravičujem in tudi sočustvujem.

 

peter

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

23. apr 2014 21:18

Prijavo na policijo lahko oddate tudi anonimno.

mamamia

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

23. apr 2014 21:27

Samo so pa vendar črte ločnice.

Nekdo, ki živi z n-mačkami in se širi zaradi tega čuden vonj - jasno, da gre tak sosed vsem ostalim na živce. In da ni nerazumljvo, če sosedje pokličejo sanitarno inšpekcijo, veterino itd itd itd

 

Pa je čisto razumljivo, da so ljudje ki so alergični na mačjo dlako in da se slednji slabo gledajo z lastniki mačk in mačkami samimi.

 

Pa ni posebej čudno, če se naključnemu opazovalcu včasih zazdi, da kak lastnik mačke ali pa psa malo najeda s svojo pozornostjo do mačke.

 

Ampak tole vse so najedanja ene vrste. Nič od navedenega ne spada med kazniva dejanja.

Mučenje živali pa spada v to zadnje. In zaradi tega je med metanjem polen, hiranjem živali, pripanjanjem petard na rep in kar je še takega.....in ostalimi nevšečnostmi, s katerimi se pa da živeti, ena debela črta ločnica. Ko se ta prestopi, je treba ukrepati. Ne živite no v iluzij, da bo psihotik kdaj dal mir zgolj zato, ker se mu bomo uklonili, umaknili in podobno. Odnehal bo samo v primeru, da mu pokažemo, da a) se ga ne bojimo in b) da je naša volja močnejša od njegovih blodenj.

Ker nekdo, ki danes muči mačke, bo slejkoprej pojačal dozo (mučenje ne bo več dalo satiskaciije) in bo poiskal druge subjekte, nad katerimi bo izvajal svoje psihotične vaje.  To je progresiven proces. In tu  srečne rešitve ni: ali psihotik zgazi okolico, ali pa je rezultat obraten. Zdaj se pa samo odločite, na kateri strani zgoobe ste in akceptirajte, da vse nimajo srečnega konca.

 

 

Vendelina jr.

Nasja  

član od: 10.6.2003

sporočila: 815

24. apr 2014 0:53

Popolnoma se strinjam z mnenjem Cile in Ibize.  Kot lastnica moraš najprej poskrbet, da tvoji ljubljenčki ne motijo drugih ljudi v okolici. In vedno znova opozarjati na to tudi druge lastnike. Ko bodo vsi lastniki poskrbeli za svoje živali tako kot je treba, bo tudi manj potepuških muc in zapuščenih nebogljenih mladičkov. Živali pač niso del urbanega okolja in zahtevajo drugačen odnos. (Sicer pa pohvale za mačje stranišče ... ljubi mucki v moji okolici še niso slišali za kaj takega...)

Ne razumem pa, zakaj je angažiranje zavetišča za postavljanje mačjelovk za potepuške mačke problematično?

Od nekdaj sem tudi verjela, da smeš neželeno žival odgnati tako, da nekaj vržeš proti njej, pa čeprav poleno.

Če ji s polenom razbijejo glavo ali jo nataknejo na vile, je seveda druga stvar ... ampak tega ne bom verjela, dokler ne vidim slike oz. jasnih dokazov.

Vsaka medalja ima dve plati.

Nasja

tedyka  

član od: 23.4.2009

sporočila: 2012

24. apr 2014 4:55

Mačkam je zelo težko na prostem preprečiti, da bi zapustile ograjeno domače dvorišče, saje jim je vsaka za nas normalna ograja prenizka, ker dobro skačejo in plezajo, tako da je samo ograja premalo. Ponavadi so tudi veliko veliko bolj samosvoje kot psi in ponavadi tudi ne ubogajo na ukaz.  Težko ti svetujem kaj pametnega glede tega, kako ohraniti domače mačke na domačem dvorišču in kako na kar se da kulturen način onemogočiti sosedoma pobijanje mačk.

Mi smo se pred leti odpovedali kar dvema mucama, ker sta zboleli za boleznijo, ki se lahko prenaša na človeka, pa bi ju lahko, sicer dolgotrajno, tudi zdravili. Ker sta bili muci tudi zunaj in ne samo v hiši in sta se družili tudi z drugimi nismo želeli, da bi se bolezen prenašala, zaradi otrok v okolici. Muca sta bila kastrirana in negovana, imela sta dom, pa vendar, treba je ravnati preudarno in v dobrobit človeka, tako v domači hiši kot v soseščini.

Premislite, kako bi zaščitili svoje mačke, predvsem tako, da bi se gibale samo na domačem dvorišču, kjer jima zlobna soseda ne moreta nič in tako naj za svoje ljubljence poskrbijo tudi sosedje. Mačjelovci so za to, da mačke odstranijo (ponavadi jih ne pobijajo ampak jih dajo v kastracijo in sterilizacijo - za to vsako leto država nameni precej denarja - ter nato ali v zavetišče, včasih pa jih tudi vrnejo v okolje, ker naj bi na tak način preprečili razplod živali). Če pa svojih živali ne morete na tak način zaščititi pa seveda tvegate krute metode soseda. Vsi ostali ukrepi, razen anonimne prijave (ki, roko na srce, ne vem če bi lahko obrodila dovolj konkretne ukrepe, da bi zadevo preprečili), peljejo v smeri tožbe, za katero pa ne verjamem, da se boste odločili

tedyka

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

24. apr 2014 6:39

Nasja je napisal/a:

 

Od nekdaj sem tudi verjela, da smeš neželeno žival odgnati tako, da nekaj vržeš proti njej, pa čeprav poleno.

 



Nasja

 

Auč.

Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti