Poslovilna

terezinka  

član od: 21.2.2011

sporočila: 25

tema odprta - 12. apr 2014 18:37 | ogledi: 7.580 | odgovori: 14

Pozdravljeni,

Moz gre v pokoj. JUnija bo imel poslovilno zabavo,kar v sluzbi. Na zabavi naj bi bilo okoli 40 ljudi.

 V navadi imajo, da hrano-narezke pripravijo v njihovi menzi. Njemu pa to ni vsec, pa bi raje za vse poskrbel sam, no mislim, da bom v koncni fazi jaz tista, ki bo imela veliko,veliko dela. Ima mogoce kdo kaksno idejo glede hrane, seveda pa glede slascic, tudi te bi napekli sami.

Lp,

terezinka

babka1951  

član od: 22.8.2012

sporočila: 6950

12. apr 2014 18:57

Ko sem jaz pred parimi leti šla v penzijo, mi še na misel ni prišlo, da bi se obremenjevala s prehrano. Za vse to so poskrbeli ljudje, ki to obvladajo. Meni je bilo najbolj pomembno, da se od svojih dolgoletnih sodelavk in sodelavcev poslovim čimbolj spočito, jih objamem, povem kako lepo mi je bilo med njimi, potočim solzico, ali pa dve, jim natrosim par vicev... tako lepo smo se imeli, da se še danes smejimo, kako tistega jutra, poti domov nismo našli

"Pomembna je pot, po kateri hodiš, in ne kraj, kamor greš." babka1951

sajovict  

član od: 5.4.2005

sporočila: 337

12. apr 2014 19:11

Mislim, da za narezek že ne bo problem, kaj in kako narediti. Jaz bi poleg naredila še grisine ovite v pršut, kakšne poletne solate (paradižnik, paparika, kumare, feta sir,...).

Pri nas vedno vžgejo mini rogljički polnjeni s šunko in sirom, ali pa hrenovkami, pa razne bruskete. Pa pica polžki (listnato testo, šunka, sir in paradižnikova omaka, zvito skupaj, narezano kot polžki in spečeno v pečici), takšne polžke lahko narediš tudi sirove ali pa gobove.

Mogoče še kakšna belokranjska pogača in različne vrste kruha in je to to.

Glede peciva bi pa jaz brez kakšnih krem, poleti znajo biti občutljive: torej, kakšen domači prijatelj, orehi, linške oči,... Vse to lahko pripraviš že nekaj dni prej in imaš potem zadnji dan čas za pripravo narezkov in ostalega.

Upam, da sem kaj pomagala.

lp



tamara

Sporočilo je spremenil(a) sajovict dne 12. 2014 19:25

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

12. apr 2014 19:22

terezinka je napisal/a:

Pozdravljeni,

.

 Njemu pa to ni vsec, pa bi raje za vse poskrbel sam, no mislim, da bom v koncni fazi jaz tista, ki bo imela veliko,veliko dela. Ima mogoce kdo kaksno idejo glede hrane, seveda pa glede slascic, tudi te bi napekli sami.

Lp,

 

terezinka

 

Hja, draga moja, to je pa čisto tvoja stvar, če si navadila svojega soproga, da "on okom - ti skokom" in si misliš, da boš ponovno ti realizirala kakšno od njegovih zamisli. Sicer mislim, da ni štos v narezku ali ne vem čem, temveč je štos v tem, da je sedaj april, gospod gre junija v pokoj in ga to dejstvo že nekaj časa muči. Ker ne verjamem, da moškega v resnici dva meseca prej skrbi to, kaj se bo nekje na dogodku jedlo.  In moj topli nasvet - namesto tega, da bop pekla in rezala kot nora, se raje sedaj začnita z možem pogovarjati o tem, kaj bosta počela po tem, ko bo upokojen. Ker, če ne bosta imela planov, bo peklensko zoprno. Upokojitev je stresna in malo otožnosti prinese v vsakem in je treba tisto otožnost predelati in je bolje, da se predela pripravljeno kot pa nepripravljeno.

Glede narezka ali česa drugega - v čissto vsakem kraju v Sloveniji je do kakšnega keteringa le streljaj in tudi gostinci znajo kamorkoli prinesti hrano (toplo ali hladno ali oboje) za 40 ljudi, postavijo švedsko mizo in potem vse skupaj tudi odnesejo in to je vedno cenejše, kot pa da se človek zadeve loti v lastni režiji.

Vendelina jr.

gogad  

član od: 28.4.2004

sporočila: 3697

12. apr 2014 20:00

Jaz sem večidel naredila sama..ker sem morala v pol ure vse postrežt,med malco..proizvodnja pač...sem naročila sendviče ,to je vzel vsak s seboj..in piškote v škatlici...na pladnje sem naložila,polnjeno francosko štruco,špansko pito,razne slane variante polžkov,kifelčkov...vse recepte dobiš v bazi...sladko pa...14 vrst piškotov,božje oko...mađarica..preveč s kremami nisem delala ker je bilo poleti in vroče kot v peklu...o klimi lahko samo sanjajo..ni ostalo niti drobtinice..bilo nas je okol 60...po bazi se porolaj in boš marsikaj našla..

lp goga

katrin11  

član od: 3.1.2010

sporočila: 2343

12. apr 2014 20:17

Vendelina jr., popolnoma se strinjam s tabo, le cen kateringa ne poznam. Terezinka, povabi moža, naj ti pri pripravah pomaga. Mogoče bo premislil in se odločil za čim bolj enostavno poslovilno s čim manj dela.

Katrca11

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

12. apr 2014 21:10

Ena naša kulinaričarka pravi, saj bi kaj rekla, pa raje ne bom. Upam, da sem vse povedala.

 

naor

suziqatro  

član od: 25.4.2011

sporočila: 2526

12. apr 2014 21:24

Predlagam da postrežeš  tole:  in in.

Take mojstrovine delajo v Gorici- Pecivo.Nam je bilo zelo všeč......maslen kruh v različnih oblikah,nabodalca z sirom,ocvrte olive,koščki pohanega meso....

 

suziqatro

suziqatro  

član od: 25.4.2011

sporočila: 2526

12. apr 2014 21:27

Sem mislila dodat......tako mojstrovino lahko tudi sama spečeš

suziqatro

preprost  

član od: 25.1.2014

sporočila: 168

13. apr 2014 6:52

Pa kaj, ta poslovilna na kateri bo 40 njegovih sodelavcev, bo prav zabava oz. žur, ali samo eno urno druženje ob prigrizkih, malo slaščicah in kakšni pijači? Bo to med delovnim časom ali izven in se bo za zabavo koristil samo prostor podjetja?

To je razlika. Če je to na hitro nekaj vmes med delom, da se pač prigrizne, nazdravi zasluženemu pokoju in poslovi od vseh, ni treba kaj komplicirat glede hrane in pijače. Če je pa to poštena zabava, ki traja dlje časa je pa za 40 ljudi res najbolj primeren catering. Pijačo pa sam nabaviš.

 

Pa še junija je, ko zna vreme bit lepo. Če bi jaz planiral zabavo za 40 sodelavcev in bi vedel, da bodo tudi vsi ali večina prišli, bi naredil piknik. Imaš druženje, lahko malo bolj popivaš, zunaj je, bolj sproščeno. Pa še pomoč imaš pri pripravi. Sestavine - meso, pijačo,zelenjavo nakupiš z možem. On in sodelavci pečejo, sodelavke in ti režete zelenjavo. Toči si pa itak vsak sam. Ponavadi vsak, ki je na piknik povabljen tudi kaj prinese - pijačo, slaščice... Če ima ali imata z nekaterimi tudi izven službe pristne odnose lahko komot prosiš za pomoč pri peki slaščic ter ostalih zadevah. To naj bi bila zabava, ne protokolarni banket. Pa naj bo pol prava ZABAVA.

 

Evo, pa maš druženje in vse na en zamah. Pa še ljudje se bolj sprostijo kot v službenih prostorih. Če že želi drugače kot ostali, naj bo pa čist drugače.

 

p.s.-po vsej verjetnosti bodo tudi stroški manjši, ker bodo prišli res tisti, ki ga imajo radi oz. ga spoštujejo. Odpadli bodo pa vsi tisti, ki bi pač prišli nekaj zastonj pojest, popit in preganjat dolgčas.

 

Lp

 

preprost

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

13. apr 2014 7:17

Preprost, tvoja ideja za piknik je super. Tako je naredil moj mož ob upokojitvi, prav tako junija,  in .... meni ni bilo treba, razen pri pripravi solat,  niti s prstom mignit . Meso je naročil pri mesarju, povedal število porcij, bilo ga je dovolj. Pekel je sodelavec. Očitno je bil piknik vsem vščeč, ker so imeli še večkrat željo po ponovitvi  pa ni uspelo, saj  je bil organizator že v penziji.

Cila

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti