Kdaj pričeti s peko poročne torte

tema je zaklenjena

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

4. apr 2014 10:50

Svatbe niso my cup of tea. Tudi poroke ne - enkrat sem se obilno razpisala o flopih, ko sem bila priča.  Zato se teh eventov, če se le da, ne udeležujem.  Ampak, kolikor mi spomin seže - saj tudi tista poročna kosila in večerje ravno niso bila ne-vem-kaj.  Sem ne štejem ene zadeve na protokolarni lokaciji, ampak sem pogruntala, da več-ali-manj isti jedilnik štancajo tudi ostale dni v tednu (resno, človek se na eni točki naveliča artičok z na pol surovim mletim mesom, zlasti še, ker stvar ni bila poceni). Hočem reči, glavnina moj svatb je šla takole

- hladna predjed; beri  dve rezine salame in sira ali pa samo sir "če je kdo vegetariijanec"

- huja; en sprevod natakarjev z jušniki in seveda, v enih jušnikih je bila "domača goveja z rezanci" v drugi pa gobova.  Nakar so se svatje zapodili na tisto juho in juinja po dveh zajemalkah gobove ljudje precej švicajo (uh, kako sem žleht)

- potem so prišli veliki pladnji z mešanim mesom in "če je kdo vegetarijanec" so tisti srečneži dobili še ocrto zelenjavo pa kako totalno razkuihano karfijolo in korenček. ali pa kak večkrat prekuhan riž.

Ko preživiš tole, je potem res vseeno, kakšna je torta. Tudi če je margarinasta krema, se človek že tako znižajo kriteriji, da je totalno vseeno.

Advanced format tega istega je, da namesto hladne predjedi dobiš dva raviola. Še bolj napredni format pa je, če namesto pladnja z mesom dobiš bife in potem nekaj posod, z grelniki. Če se tam ustrezno zagrebeš, zna biti, da dobiš še kak kvaliteten sirov štrukelj, ki se ga da politi s kakšno korektno mesno omako. Ali pa dobiš  še korektne morske sadeže v solati  - ampak se je treba res zagrebsti. Ker če se ne, se zagrebejo drugi in potem ti ostanejo samo ocrvrti  krompirjevi svaljki in kakšno na pol hladno ocvrto meso.

In če padeš v ta segment, je na koncu res vseeno, kakšna je torta.

Ker, če srečna nevesta od vas ne bo zahtevala, da imate še pol leta po svatbi na vidnem koncu v svojem domu vabila na njeno poroko in konfetov, ki ste jih dobili na izhodu - potem ste itak na zmagovalni strani.

 

 

 

Vendelina jr.

Lopatka  

član od: 28.4.2011

sporočila: 354

4. apr 2014 11:20

Jaz sem za svojo poročno torto odštela 280 EUR v hotelu kjer smo praznovali (na Dobrni). Torta je bila res dobra (in vem kaj je dobro ;)), bilo nas je pa 100 na gostiji. S torto nisem imela nobenih skrbi, le to da sem okuse izbrala. Sama se verjetno ne bi odločila za pripravo torte za tako veliko gostijo, tako da pohvalno, da ste pripravljene to storiti za svoje najdražje .

Lani sem pripravljala sladice v lončkih za vročo julijsko poroko z 18 gosti. Že to je bil cel projekt

Lopatka

Lopatka  

član od: 28.4.2011

sporočila: 354

4. apr 2014 11:27

Pa sej se na poroko ne gre sam jest  ... Fini meniji znajo biti zelo dragi in vsak si privošči poroko v okviru svojih zmožnosti.

Lopatka

moderator2  

član od: 12.3.2010

sporočila: 710

4. apr 2014 11:32

Vrnite se, prosim, k vsebini teme, jasno razvidne iz njenega naslova, ekspertize o počutju na porokah in podobnem pa preselite ali v ustrezno temo ali na ZS. Hvala.

Lopatka  

član od: 28.4.2011

sporočila: 354

4. apr 2014 11:35

Pa sej se na poroko ne gre sam jest  ... Fini meniji znajo biti zelo dragi in vsak si privošči poroko v okviru svojih zmožnosti.

Lopatka

frača  

član od: 29.5.2007

sporočila: 12

4. apr 2014 12:23

moderator2 je napisal/a:

Vrnite se, prosim, k vsebini teme, jasno razvidne iz njenega naslova, ekspertize o počutju na porokah in podobnem pa preselite ali v ustrezno temo ali na ZS. Hvala.

 

  z moje strani bi bilo vseeno, če bi se tema ali zaprla ali sploh brisala. od vseh "pametnih" nasvetov me že pošteno boli glava. res bo težka odločitev

frača

SMARTY1  

član od: 26.2.2014

sporočila: 2750

4. apr 2014 12:30

frača, saj veš kako pravijo: več glav več ve,

sam tukaj bolj drži tole: puno baba kilava deca,

če ti je prijateljica zaupala da ji torto narediš za poroko, pomeni da ti zaupa, glede na slikice tvojih tort nisi začetnica,

še moj nasvet: verjemi vase, saj bo šlo ;))

SMARTY1

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

4. apr 2014 13:11

Lopatka je napisal/a:

Pa sej se na poroko ne gre sam jest  ... 


Lopatka

 

Tole me je spomnilo na vic iz časa stare YU:

Kaj je to: Vsi se veselijo, dva mislita na seks: Poroka.

Vsi mislijo na seks, dva se veselita: Zlata poroka.

Vsi se veselijo in vsi mislijo na seks: Sindikalni izlet. 

Sorry za smetenje. 

 

Vanja

moderator2  

član od: 12.3.2010

sporočila: 710

4. apr 2014 14:32

Za pisanje vicev imamo posebno temo, ni potrebno smetenje tukaj.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtTrixi
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti