Nabiranje kalcija v sklepih

bvaljavec  

član od: 12.8.2002

sporočila: 57

tema odprta - 9. mar 2014 19:17 | ogledi: 19.723 | odgovori: 10

Zdravniki so mi odkrili, da se mi nabira kalcij v rami. Zanima me, kako si lahko pomagam?

Vida

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

9. mar 2014 19:34

Moji mami se je tudi pred mnogo leti, po terapiji z ultrazvokom so težave izginile in se nikoli vrnile. Po njenih besedah "boli, ampak se splača" (nisem preskusila  - naprej prodajam tako, kot sem slišala).



Sonja

Sporočilo je spremenil(a) limnol dne 09. 2014 19:35

bvaljavec  

član od: 12.8.2002

sporočila: 57

9. mar 2014 19:56

Hvala za odgovor. Tudi jaz imam terapijo z ultrazvokom, vendar me vsak dan bolj boli. Po peti terapiji ne morem več premikati roke. Imam pa tudi protibolečinsko terapijo, tako, da ne vem ali je to kakšna reakcija. Bolečine so resnično nevzdržne.

Vida

jgoren17  

član od: 8.1.2012

sporočila: 73

10. mar 2014 13:33

imam tako imenovani trn v peti, ali kalcit, dobila sem dve blokadi, vendar ni bilo izboljšanja, oprvaila tudi terapijo z ultrazvokom. Bolečine so se rezda umirile vendar nikoli izginile. Ker delo opravljam na nogah niti ne bo nikoli bolje, tako, da razmišljamo razbijanju a kaj ko je tako drago,plača pa majhna

 

klari

oliva  

član od: 21.3.2005

sporočila: 312

10. mar 2014 13:57

Suho slivo v čevelj in trn v peti bo izginil, svetuje zeliščar Jože Majes. Sama tega problema še nisem imela, zato tudi ne vem, kako deluje. Je za poizkusit, najbrž malo tišči in to je tisto, kar zdravi. Pa veliko uspeha.

oliva

suziqatro  

član od: 25.4.2011

sporočila: 2526

10. mar 2014 18:08

Trn v peti.....sem zdravila z laserjem in ultrazvokom,obvezno nosim silonski vložek (samo peta) in vedno kupim čevelje z mehko peto,poleti ne nosim nizkih sandal ......bolečina in hoja po prstih traja tudi do 6 mesecev.......ortopedi so mi odsvetovali blokado,ker uničije sklep.....v Šempetrski bolnici operirajo,nisem še slišala da je operacija samoplačniška.

suziqatro

mapi  

član od: 7.5.2007

sporočila: 16

10. mar 2014 22:34

že več kot pol leta imam kalcij v levi rami /ugotovljeno na ultrazvoku/. Več kot 3 mesece sem ponoči težko spala zaradi bolečin. Ko sem bila na ultrazvoku sem dobila še blokado in od takrat ne čutim bolečin in lahko ponoči spim. Rečeno mi je bilo da blokada lahko drži od ene ure pa do dveh let.

mapi

jgoren17  

član od: 8.1.2012

sporočila: 73

11. mar 2014 10:14

joj dobila sem že 4 blokade 2 v peto in 2 letos v rame, ampak v ramo zaradi vnetja ramenske ovojnice, tako je mislil sp. zdravnik. Bolečina se je po 3 tednih vrnila, šla sem na fizioterapijo a je bila bolečina še večja, prejela še eno blokado, a bolečina še kar vstraja, nakar me je sp. zdr. poslal h kirurgu, sledilo slikanje in napotnica za travmatologa, ta me pošlje na ultrazvok, ta me čaka danes, mi je pa travmatolog svetoval operacijo, ker baje je neka poškodba nekih vezij. A je imel mogoče kdo podoben primer?

klari

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

11. mar 2014 10:52

Nisem imela težav v ramenih in na to temo ne znam nič.

Pač pa v primeru zdravstvenih težav čez nekaj časa (potem, ko glava nekako sprejme idejo bolezni in ni več taka psihična muka brati tekstov o boleznih, gledati slik poškodb, ki so malo hujše od moje ipd ipd) preberem nekaj tekstov o bolezni. Ponavadi kaj o tem govorijo na WHO in Mayo Clinic (to mi po navadi zadošča, toliko mazohista, da bi vse prebrala, nisem). Pa malo pogledam, kaj je možnega od prehranskih dopolnil - in odkar sem odkrila HyalurOn, je življenje lepše   Potem grem za mnenje vprašati enega-dva doktorja uradne medicine in potem še vprašam mojega kitajskega doktorja. In si na temelju tega ustvarim mnenje in se odločim za to, kako obvladiovati bolezen in ozdraveti.

Hočem reči, do neke mere je za zdravljenje odgovoren zdravnik, ampak v osnovi smo sami. In tudi takrat, ko zbolimo in je psiha utrujena, se je treba na eni točki prisiliti in aktivno sodelovati. Ne gre takole pasivno prepustiti, da nas sprehajajo od ene preiskave pa do druge (okej, tak je diagnostični postopek, brez tega ne gre) in upati, da bo zdravnik zadel diagnozo in tretmaje.  Ker spraševanje na kul.slo v stilu, če je imel že kdo podobne težave je do neke mere blažilno, ampak to je samo blažev žegen. Morda je res nekdo imel podobne težave in podobno sekvenco blokad in morda je tistemu neznanemu (in nikoli videnemu) sedaj bolje, ampak to tvoje fizične bolečine ne bo čisto nič zmanjšalo, pa tudi upanje, da "enim je to pomagalo" ravno na dolgi rok ne deluje. Je ni druge, kot da se človek maksimalno vrže v to, da bo ozdravel in da samo "zazdravljenje" na pol ni opcija.

Vendelina jr.

beatrice  

član od: 18.11.2009

sporočila: 137

11. mar 2014 11:12

Živjo, se strinjam z gornjim. Običajno je to moja pot.

Konkretno k temi:

Imam hudo kalcinacijo v desni rami. Začelo se j s t.i. frozen sholder, 3-mesečnim prisilnim mirovanjem, terapijo UZ, razgivabanjem pri zasebni fizioterapevtki. Po enem letu sem imela vsega poln kufer in se ponovno pričela ukvarjat z rekreacijo pri kateri sem normalno obremenjevala tako ramenski obroč kot roke.

Tvegala sem hujše (napovedane) bolečine a ne boli nič več kot prej. Napredek po pol leta je viden v tem, da boli manj pogosto in nekoliko manj. In jaz sem super zadovoljna sama s sabo, ker nisem zapadla v  javskanje.

Prej me je bolelo konstantno, panjbolj paponoči, zaradi česar sem bila ves čas neprespana.

 

VENDY: kje in v kakšni obliki nabaviš HyalurOn?

 

Srečno&zdravo vsem.

 

 

 

beatrice

bvaljavec  

član od: 12.8.2002

sporočila: 57

11. mar 2014 15:42

Vsem hvala za odgovore. Jutri imam pod nujno ortopeda, potem bom pa videla.

Vida

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti