Krst pri savici

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

15. mar 2014 13:42

Mene je pri vssem tem ves čas imelo, da bi napisala tisti politično ultranekorekten vic iz prejšnjega režima o policajski šoli in tovarišici, ki vpraša dijake, kdo je napisal Krst pri Savici in je prvi rekel, "jaz nisem", drugi takisto in je žalostna šla k ravnatelju. Tam je bridko zajokala in ravnatelj jo je vprašal, čemu joka. In je povedala, da je vprašala v razredu, kdo je napisal Krst pri Savici in da so rekli, da "oni niso". "Morda pa res niso napisali," je hotel biti spravljiv ravnatelj. Tovarišica je še bolj bridko zajokala.... Naslednji dan je prišla v službo in jo je ravnatelj vesel pričakal in zraložil, da so "Odkrili, kdo je napisal Krst pri Savici, dva sta že priznal, enega še tepejo...."

Kot pravim, zadeva je neizmerno poliično nekorektna.

Če grem pa na resni del teme: Tale ringaringaraja je...hm, samo materializacija razvajenega otroka, ki ga do najstniških let niso naučili ne tega, kaj pomeni NEin niti tega, da se mora človek potruditi za kaj in da se šola dela tako, da se išče po virih in ne tako, da se prepisuje. Tega otrok ne zna, ker je niso naučili. Ker je pa najstnica, zna pa seveda jezikati in zarobiti in je pač v fazi, ko je prepričana, da mora biti njena zadnja.

In z najstnico se spravljati v disput....je po definiciji izgubljena bitka.  Nima smisla taki robiti nazaj po forumih.

Je pa seveda tak izbruh čisto dobra iztočnica, da vsak pri sebi razmisli, kakšen zgled daje svojim otrokom in otrokom v širši družini. Od tega, kdaj je zadnjič v nedeljo zvečer pisal domačo nalogo pa do tega, ko ga otrok ni jemal resno, če mu je kaj omejil ali prepovedal. Think long.

Vendelina jr.

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8687

15. mar 2014 14:52

 , V. jr, "u sridu"!

 

Pozdravček!

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

16. mar 2014 10:37

ringaringaraja je napisal/a:

 veeno bi pa rada povedala, da vaše besede nobdo nikomur pomagale..svojo energijo boste trošili zato, da boste po forumu nekomu napisale da naj uporablja možgane...

ringaringaraja

 

To je pa res najhujše, kar lahko nekomu rečeš.....

Točno temu ("to" = uporabljati možgane) je šola namenjena, si na to že kdaj pomislila? Je pa res, da smo ti napisali, da si lena in hočeš, da drugi namesto tebe opravijo tvoje delo.To si razumela popolnoma pravilno. 

Če lahko damo kaj na tvoje besede in če resnično ne boš več po forumih iskala tepcev, ki bodo namesto tebe pisali tvoje domače naloge, potem je bil naš namen v celoti dosežen. Prijazni res namenoma nismo bili, pomagali smo ti pa bolj, kot si mogoče zdaj misliš (verjemi - tudi človek pri štiridesetih, petdesetih, šestdesetih in tako naprej po spisku do resnične demence - še vedno ve, kako se je počutil v šoli, ko v nedeljo zvečer še vedno od nikoder ni bilo navdiha za domačo nalogo, ki je morala biti v šoli na mizi v ponedeljek prvo uro!)

Pa še nasvet hudobne stare tete - upoštevaj ali pusti, kakor hočeš. Prizadene te lahko samo nekdo, ki ga jemlješ zares, verjetno se strinjaš, ali pa vsaj globoko v sebi veš, da je tako. Če torej hočeš biti resnično žleht, tako kot bi ti bila rada v tem drugem postu, in seveda doseči to, kar si hotela ti (saj veš, o čem govorim, a ne?), potem moraš najprej doseči, da te bodo tisti, na katere se obračaš, jemali resno. Delaj na tem. Vejice in pike na pravem mestu niso vse, zelo pa pomagajo (in dokler teh ne spraviš tja, kamor sodijo, se ne hvali s tem, da si vseskozi odlična; če svoje lastne učiteljice spravljaš v zadrego, se jim ne boš kaj prida prikupila, to pa spet lahko kje kdaj drugje pušča neprijetne posledice).

Sonja

ringaringaraja  

član od: 2.3.2014

sporočila: 4

17. mar 2014 15:01

Lahko mi govorite kar želite, vendar mojih staršev ne boste blatili. Vsak človek je zgodba zase in prosim, da moje družine ne vpletate, ker so me naučili vse ,kar je potrebno. In vem, da nisem pisala vejic in pik in tudi veliko črk sem ponereči spustila. Nevem s čim učitelje spravljam v zadrego, mogoče pa tako dobro poučujejo, da imamo učenci dobre ocene. Kakorkoli, to temo sem odprla zato, da bi mi pomagali,ne pa zato, da bi se kregali. Z odgovorm bi konec koncev škodili meni in ne sebi. Vem, da je šola zato, da uporabljamo možgane, ampak če bi vedeli, kaj se učimo, bi videli, da ne rabiš možganov. Dobesedno se vse naučiš na pamet, napišeš na test ali zdrdraš učiteljici in potem pozabiš. Proti šolam v preteklosti, imamo šole za debile. Aja, oprostite zaradi imena ringaraja. Vidim, da vas vse moti in se zelo radi norčujete iz njega. Strinjam se turi z VEndelino jr., ko je napisala, da se nima smisla kregati z najstnico. Prosim, da zdaj nekdo to temo zapre( ker je jaz ne znam in ne zato, ker sem lenain hočem da vse naredijo drugi).

ringaringaraja

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

17. mar 2014 16:14

Veš kaj, ringa....intakonaprej, zdaj sem pa rahlo užaljena. Lep in pravilen odgovor sem ti napisala, jok, še vuhmepiš mi nisi rekla, kaj šele "hvala lepa"

lp

cervus

Vesnuska  

član od: 1.1.2011

sporočila: 944

17. mar 2014 17:03

Ringaringaraja, to da se učiš na pamet in potem to zdrdraš učiteljici, je tvoja odločitev, ne krivi za to sistema ali učiteljev. Vsak se ima možnost naučiti in razumeti. Če si pa ocenila, da se ti ne splača...

O šolah za debile pa...upam, da si se referirala le nase.



Vesnuska

Sporočilo je spremenil(a) Vesnuska dne 17. 2014 17:04

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

17. mar 2014 17:49

ringaringaraja je napisal/a:

 Vem, da je šola zato, da uporabljamo možgane, ampak če bi vedeli, kaj se učimo, bi videli, da ne rabiš možganov. Dobesedno se vse naučiš na pamet, napišeš na test ali zdrdraš učiteljici in potem pozabiš. Proti šolam v preteklosti, imamo šole za debile. 


ringaringaraja

Ampak imate pa tudi dijaške forume, FB, maile in druga orodja, s katerimi se da komunicirati z vrstniki oz. sošolci (ki te bodo neprimerno bolj razumeli kot " sitnetetke kulinaričarke"), da si izmenjate zapiske oz. mnenja o snovi, ki ste jo jemali, kadar je nekdo od vas manjkal. A ni tako? Dijaški.net ne funkcionira več? Trenutno je gor kar 32 zadetkov na temo "Krsta pri Savici", analize, obnove, mnenja, vprašanja - kar ti srce poželi 


Zdaj pa ne vem, kdo je na boljšem, ali me, "tetke", ki smo 25 let nazaj čakale v vrstah za večno izposojeno šolsko čtivo po knjižnicah, ali sedanji dijaki, ki potrebujete le internetno povezavo, googlov iskalnik in ... možgane, seveda

Mojca

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4526

17. mar 2014 18:10

Občutek imam, da je tale ringaringaraja že zdavnaj odplesala svoje najstništvo

lp

mzm

ringaringaraja  

član od: 2.3.2014

sporočila: 4

17. mar 2014 19:34

berny: hvala :D

elaphus: saj sem napisala hvala, vendar nisem preveč poudarjala, ker se na tem forumu obesijo na vsako besedo...se ti pa še enkrat zahvaljujem in prosim, ne bodi užaljena :D

ringaringaraja

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

17. mar 2014 20:04

Berny, ta deklič ni čisto nič ubog. Je občlutljiva kot vsaka najstnica in so problemi do neba, specifično je pa to, da je kratka z lepim vedenjem in bi malo jezikala nazaj.

Drugače je pa tako, draga berny, da če meniš, da je potrebno sočutje in dobrohota pri tem, ko srednješolec dela referat in da se sočutje in dobrohota kažeta v tem, da ga naredimo namesto srednješolca - izvoli - si imela možnost po ZS imenovani poslati svojo analizo Krsta pri Savici. Oziroma, če tega nisi naredila, predvidevam, da imaš v plemenu srednješolce ali to še bodo in lahko to sočutje do mile volje praktiricraš pri njih, ko mladinci ne bodo zmogli delati seminarskih, referatov in kar je še tega. Lahko potem to sočutje prakticiraš tudi, ko bo šla mladež na faks. In seveda, lahko takšno sočutje prakticiraš tudi v vsakdanjiku -verjetno imaš kakšno sodelavko ali sodelavca, ki je še mlad in ne zna, pa to narediš namesto njih in se ti zdi to samoumevno..... Smo pač različni; meni se zdi, da ni blazno sočutno loviti ribe za nekoga in da je mnogo bolj pametno naučoiti loviti ribe. V primeru tega topica pa ni šlo niti za učenje lovljenja rib, mladinki se preprosto NI dalo.

Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti