Madeži od strojnega olja

tedyka  

član od: 23.4.2009

sporočila: 2012

20. feb 2014 6:13

Madeže od šmira najprej dobro očistim s čistim bencinom (se ga dobi v kakšni drogeriji, v navadnih marketih ponavadi ne), ki je namenjen prav čiščenju. Nato pa tak madež temeljito pošpricam z razmaščevalcem, ter operem za navadnim praškom, ki ga uporabljam tudi za strojno pranje belega perila v pralnem stroju. Če oblačilo prenese pranje pi 60oC pač operem pri tej temperaturi, deluje zadovoljivo pa tudi pri 40oC. Jaz prisegam na Chante clair - Sgrassatore universale (pri nas ga držijo marketi Fame, dobi pa se ga tudi v sosednji Italiji), tudi Meglio ni slab. Pomembno je, da na tak način očistimo še svež madež, ker ko je enkrat že zaprano, se težko očisti tako masten madež, kakor tudi tisto črno, kar ostane. Sploh je to misija (skoraj)nemogoče, če smo oblačilo ne samo oprali ampak tudi še prelikali.

Ta odmaščevalec tudi odlično odstrani druge mastne madeže in ni agresiven za kožo - eden diši po milu, drugi pa po lavandi. Z njim se odlično počisti tudi kuhinjsko napo in kuhinjske elemente nasploh. Pri nas z njim sin očisti kolo in motor, kjer je umazano od maščobe iz verige ali pa od zunaj peč za centralno kurjavo - res vse nese dol.

Čisti bencin pa poleg tega da ga rabim za čiščenje šmira in podobnih stvari iz oblačil uporabljam tudi za zoprno čiščenje lepila, ko odstraniš samolepilno etiketo s kakšne plastike, stekla ali drugih površin. Res uporabna zadeva.

tedyka

roxena  

član od: 25.4.2007

sporočila: 35

20. feb 2014 17:28

Jaz tudi uporabljam razmaščevalec za vse vrste mastnih madežev in se obnese.Pošpricam,malo pustim in potem v stroju operem.Če prvič ne gre stran,vajo ponovim.In nisem vezana na dološeno znamko ampak tisto ki dobim v trgovini.

roxena

kvačkarica  

član od: 30.6.2012

sporočila: 537

20. feb 2014 18:48

No, pa vam poročam moje rezultate! Ker v našem Tušu ni bilo omenjenega Meglia, sem vzela kar tisto, kar mi je prišlo pod roke,limonin Spin odmaščevalec! Pošpricala, malo pustila, oprala na 95 stopinj in se rešila madežev. Obleka je že suha, tako  da se vidi lepo, če bi kje kaj ostalo! Več glav, več ve! Bom pa vseeno ob priliki poiskala Meglia!

kvačkarica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

MOJ vrtrdkapica
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti