Kuharska knjiga izključno za pripravo rakov

Azteartea  

član od: 6.2.2014

sporočila: 1

tema odprta - 6. feb 2014 20:50 | ogledi: 3.312 | odgovori: 5

Zdravo!

Na splošno nisem ravno fanatični jedec morske hrane oziroma rib, sploh pa ne školjk, ampak z vsemi vrstami rakov, rakcev, rakovic pa sem že skorajda obseden :)

Zanima me ali kdo ve za kakšno kuharsko knjigo, ki bi bila specializirana za pripravo vseh vrst rakov in posreduje naslov? Zaradi mene je lahko v slovenskem, angleškem, španskem, italijanskem ali nemškem jeziku. Vem da lahko kar nekaj receptov najdem v normalnih morskih kuharskih knjigah ali pa na internetu ampak konec koncev bi bilo lepo imeti vse relavantne recepte na enem mestu, brez 90% zame neuporabnih receptov.

 

Lp

Azteartea

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

6. feb 2014 20:59

Obstoja knjiga Ribe, raki, školjke - to je najožje, kar poznam glede na tvoje želje, je v slovenščini. Vem, ker jo imam.

mamamia

MaskaA  

član od: 22.10.2013

sporočila: 61

6. feb 2014 21:12

poskusi na amazonu s poizvedbo 'shrimps' ali 'crabs' ali 'crabs and shrimps'. linkov verjetno ne smem objavljat, je pa kar nekaj variant.

MaskaA

Vrtejbenka  

član od: 15.2.2011

sporočila: 4004

6. feb 2014 21:17

Na Amazon vtipkaj lobster cookbook  ali crab cookbook in imaš nekaj predlogov..lahko sam naročiš ali pa stopi v najbližjo knjigarno in naj ti oni poiščejo..ker pa ravno grem v soboto da ene bolje založene knjigarne v Italiji bom pa še zate pogledala kaj imajo oni   ..sama sem kar nekaj speceliziranih kuharic tam kupila .

Vrtejbenka

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

6. feb 2014 21:55

Kje dobiš vse te rake, rakovice ipd? 

Azteartea  

član od: 6.2.2014

sporočila: 1

6. feb 2014 22:50

Načeloma je v Sloveniji dokaj omejena izbira ampak je ribarnica v Leclercu vedno bolje založena tako, da v bližnji prihodnosti pričakujem tudi kakšno rakovico. Tam sem dobil že potočne rake, morske bogomoljke, tigraste kozice, opazil pa sem tudi že, sicer zmrznjene, raroge, jastoge in enkrat celo noge kraljevih rakovic. Zaenkrat nisem našel z raki bolje založene ribarnice v okolici Ljubljane.

Načeloma pa netipične rake pripravljam v Bilbau (Španija oz. Baskija), kjer je ponudba le teh na precej višjem nivoju (po dejansko polovičnih cenah) in pa vse večje zadeve dobiš naravnost iz akvarija.

 

Vrtejbenka, nekaj knjig specializiranih za "shellfish" sem sicer našel in ugotovil da je pa zdaj problem, ker večine ne morem preletet :) Verjetno sem že malo preveč zbirčen ampak v bistvu v tem trenutku upam da mi bo nekdo lahko svetoval eno ali dve knjigi namenjeni samo rakom (kot na primer Australian crustacean cookery, le da vsaj malo novejša).

Azteartea

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti