Maggi worcester omaka

VilmaS  

član od: 10.10.2003

sporočila: 1067

3. feb 2014 10:05

preprost je napisal/a:

Evo Limnol, sam si napisala to kar jaz že cel čas trdim. Sami so naredili okrajsavo v worchester. ne worcester. pravilna okrajšava je worchester. samo to sem sprva napisal. to je korektna in pravilna okrajšava. worchester. s tem, da se h v tej okrajšavi ne izgovarja. 

v čem je pol problem. ker sem pač jaz pravilno skorigiral Loni?

Sama si napisala, da je okrajšava pravilna worchester kar jaz trdim od samega začetka.

Saj nisem v galopu. Samo si ne dovolim, da mi nekdo oporeka nekaj kar vsake tri mesece na lastne oči vidim.

Pa ni važno ali si to ti ali Loni al kdo deseti. Jaz vem kako je okrajšava napisana in je z h. Tako kot si tudi ti napisala pravilno okrajšavo.

Lp

preprost

Pa če je že debata okrog pravilnega naziva te omake (in ker se mi očitno da) priznam, da jaz pri najboljši volji v skrajšani različici imena ne najdem črke h...ne na steklenički, ki jo imam doma, ne na Googlu.

Wikipedia pravi: "Worcestershire sauce,usually shortened to Worcester sauce...", British local food začenja članek z: "Worcestershire sauce, also abbreviated as Worcester sauce..." ...

  

 

LP, V.

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

3. feb 2014 10:24

hehe, Vilma, čisto prav imaš.

Sonja

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

3. feb 2014 13:05

Saj to vem, samo danes je nov teden, pa se mi ne da več. Je že kaj novega na tapeti. Kot npr. tole,

da se je že dogajalo oziroma se še dogaja, da od kake znamke samo določenega živila pri nas ni za dobiti, vse ostalo pa se je dalo oziroma se da še vedno. Sem ravno prejšnji teden obrnila cel sosedov hipermarket skozi (tistega v Šiški) na lovu za "mojimi" krekerji (Misura polnozrnati), pa jih nisem našla, imajo pa vse drugo iste znamke. "Ja, gospa, ni dovolj povpraševanja, pa jih nimamo več." Krasno. Ob tem, da so pri naših zahodnih sosedih 1,5 evra cenejši (3,45 evra pri nas, pri sosedih cena okoli 2 evra, odvisno od trgovine, bolj ko greš proti jugu Italije, cenejši so, tudi po 1,62 evra), tudi ne bi zgubljala besed. Ampak samo po krekerje se mi ravno ne da tja voziti. Pa bo očitno treba, saj bo tudi makaronov iste znamke zmanjkalo, teh pri nas tudi ne držijo. No, krekerje sem odkrila pri francoskem sosedu, makaronov pa zaenkrat še ne, polnozrnate imajo Barilla skoraj povsod, Misure pa ne, meni so precej boljšega okusa.

Kar se pa hulala zosa tiče, zaenkrat mi ga dobavlja prijateljica iz ZDA, ampak iščem še alternative, takšne, da ne bo poštnina dražja od same omake. Ista štorija je z maso harino (za delanje tortilj). Do sedaj sem jo vedno nabavljala, ko sem zganjala turizem v Angliji ali v Nemčiji.

Loni Makaroni

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

3. feb 2014 13:26

PS Sem pogledala na ebay-u, niti ni tako slabo, poštnina je približno toliko kot omaka. Bi bilo pa super, če bi imela ena trgovina oboje, tako omako kot moko, to bo treba še preveriti.

Loni Makaroni

Vesnuska  

član od: 1.1.2011

sporočila: 944

3. feb 2014 14:25

Loni, imajo jo tudi pri nas samo ne tiste original, pač pa Chipotle...

Našla sem jo, ko sem iskala La chinata dimljeno papriko v prahu..

Vesnuska

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

3. feb 2014 14:30

Tnx, bom ob priliki preverila, koliko je kaj gajstna. Sem pa našla še eno, ki bo primerno darilo za kolega za RD:

http://www.cilipipp.si/nova/sl/omake/product/130-pek

Je usekan na čilije in jih goji doma na veliko, jaz pa sem ter tja žanjem .

Loni Makaroni

preprost  

član od: 25.1.2014

sporočila: 168

3. feb 2014 22:45

@Loni, na hulalo sem mislil, da ti prinesem, ko bom sel v Houston. Odpade postnina pa vse. Samo do takrat se pač znajdi s to eno pakungo kar še imaš. Jaz bom šel meseca maja. Kake šest flašk bom pa že komot prinesel. 1ponavadi al dve zadržim zase. Ostalo pa potalam, če kdo rabi, ker so tam v marketih skor polovico bolj poceni kot na e-bayu pa še poštnine ni. Tebi je za ostalo verjetno bližja italija, meni Gradec- Graz. Če kdo ge pač nabavi mimogrede ali pa jaz pol naslednjič, ko grem. Ker pač umikajo kar pri nas ne gre dovolj v prodajo. Žal

 

Lp

preprost

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

4. feb 2014 8:52

Do maja bom preživela tudi s tole flaško. Tnx.

Drugače je pa najbolj enostavno, če poznaš kakega Američana, ki lahko nabavlja v letalski bazi v Avianu, tam se da dobiti marsikaj. Sem se od srca nasmejala, ko so znanci tam nabaviti purana za zahvalni dan, so pozabili, da so tudi naše pečice malo manjše od njihovih, pa puran cel ni šel noter.

Na žalost se je moja "dobaviteljica" v začetku poletja vrnila v ZDA.

Loni Makaroni

preprost  

član od: 25.1.2014

sporočila: 168

4. feb 2014 9:02

Ne poznam, žal. Sicer frenda lahko vprašam, če on pozna koga. On bo prišel komaj konec avgusta, grem pa jaz maja tja. Tako, da mi ni problem pol tam v štacuni kupit pa to privlečt. Itak nikoli nimam čez dovoljeno težo. Pol, ko se bom vrnil in bom ob priliki v Ljubljani pa bom ti prinesel. Saj to se pa še imava čas zmenit. Za tole bom pa povprašal, osebno ne vem. Bom pa se pozanimal.

 

Lp

preprost

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

21. feb 2014 8:59

preprost, ne bo ti treba nositi omake, prijazna članica KulSlo me je po zs obvestila, da jo imajo v Maxiju, sem to že preverila. Flaška stane 5,79 evra. Superca.

Loni Makaroni

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Anemiilat
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti