Kontracepcija, pomoc

babka1951  

član od: 22.8.2012

sporočila: 6950

22. jan 2014 20:02

marjja, si pa vztrajna

Jaz imam tako lep spomin, na svoj prvi obisk pri ginekologu, v ordinaciji na obrobju predmestja, do katere sem v tistih časih pešačila dobre štiri kilometre, žal nismo imeli nobene avtobusne povezave. Pa se pri njem sploh nisem znašla zaradi svojih težav, ampak zaradi takratne ginekološke operacije moje mame. Potem sva se zaklepetala, povedala sem mu, da imam resnega fanta ( mater, pa je res bil, še danes me prenaša ) namesto tabletk, mi je predpisal neko emko peno, še danes se spominjam, da je to bilo v nekem prednovoletnem času, spominjam se, da sva takrat, kar bogato z njo okrasila novoletno jelko, čez 9 mesecev pa je pri naši hiši nekaj malega zajokalo in tega gospoda jaz nikoli ne bom pozabila.

V njegovi čakalnici se nikoli nismo spraševali, zakaj je kdo tam, vedno smo si samo želeli, da bi bili čimprej na vrsti.

In danes se malo smejim in čakam, da se bodo s problemi oglasili tudi naši moški. Tabu, ki ga je večina od nas prehodila, se zdaj pojavlja tudi pri njih.

Upam, da se kdo najde, dosti korajžen, ter napiše težave s katerimi se spopada pri svojem urologu ali urologinji

babka1951

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

22. jan 2014 20:16

babka1951, v tem je pa bistvena razlika. Moški so vedno lahko vse skrili, ženske pa nikakor, če jim je kaj spodletelo ... saj se ve, kako sramotno je bilo včasih seksat pred zakonom; moškim se nikjer ni poznalo, ženskam pa hitro, če je kaj  šlo narobe. Trebuh je kar rasel. In od tod verjetno izvirajo zagate ženskega spola - sram, ker se je videlo, moškim pa nikdar nič. 

In k urologu hodimo tudi ženske.

mamamia

babka1951  

član od: 22.8.2012

sporočila: 6950

22. jan 2014 20:47

mamamia je napisal/a:

In k urologu hodimo tudi ženske.
mamamia

Jaooo, na to pa še pomislila nisem.....pa smo spet na začetku

babka1951

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4733

22. jan 2014 20:58

marjja je napisal/a:

Še enkrat sem šla brat: pa kje piše, da katera ne hodi odgovorno h ginekologu, ker jo je sram/strah ??? Kje?

marjja

Ne vem sicer, zakaj so se ti potrojili vprašaji in tudi ne vem, zakaj sprašuješ, kar pač sprašuješ. Pisale so nekatere, da imajo odpor iti h ginekologu zaradi pač tistega, kar so navedle in nekatere smo se razpisale o tem, da naj jih ne briga nič, kar kdorkoli flavzari, saj je obisk tega dohtarja izključno v naši koristi in naj nam ne bi bilo mar za razne čenče. To je vse, kar jaz vidim oz. berem.

Imamo pa različne načine pisanja in najbrž nobena ne misli nič zlobnega, ampak hočemo vsaka po svoje pomagat učke komu odpret. Pa če rata, rata, če ne, pa tudi ni prav nič groznega...konec koncev je to le virtualni svet.

Ognjič

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

22. jan 2014 20:59

babka1951,

Ja, ko moraš noge stisnit, ko kihneš ... 



mamamia

Sporočilo je spremenil(a) mamamia dne 22. 2014 21:00

marjja  

član od: 6.9.2011

sporočila: 2510

23. jan 2014 7:03

Aha, a tako, jasno, mhm.

marjja

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

23. jan 2014 12:09

Kar se naše privatnosti tiče, sem se že pred časom odločila, da je prvo moje zdravje, pa če se o njem sprašuje še pol Slovenije, verjetno to kaj zelo na moje stanje na žalost kaj zelo ne bo vplivalo.

Ko sem šla prvič na UZ v stari porodnišnici v Lj, me je skoraj kap, ker se pač zaradi provizoričnih sten veliko sliši skozi, sploh par dohtarjev je zelo glasnih. Moram reči, da sem v treh letih aboniranja tam ratala na to čisto imuna. Počakam, da pridem na vrsto, cunje gor, cunje dol, vmes pa v upanju na to, da x doktor(ca) ne bo sestri postavil vprašanja, a je operacijska fraj. Se mi je zgodilo ravno prejšnji teden, da so me poslali vanjo.

Si pa vseeno včasih želim, da bi bila bolj naglušne sorte in česa ne bi ujela. Sicer večkrat kje drugje, ampak tudi v raznih čakalnicah bi mi prišlo prav.

Loni Makaroni

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15159

23. jan 2014 12:32

Ker moj mož tu na kulinariki ne sodeluje, lahko povem zanj, da mu je urolog pri pregledu rekel, da nikoli ne bo imel otrok, da vse zelo slabo kaže. Pa je tako v temo brcnil, da bolj ne bi mogel. Ker je moj očitno še preveč ploden. Tako sem takoj po prenehanju kt takoj zanosila, vendar splavila. Pa čez čas še enkrat.  V tretje pa je ratalo in imava sedaj 6 letnega sina. 

Drugače pa sem imela že toliko ginekoloških pregledov, da mi ni čisto noben problem na pregled. Še rajši imam moške ginekologe, so bolj nežni. Edina slaba izkušnja je bila pred leti, ko sem po prihodu iz toplic začela krvavet in niso kar dolgo časa ugotovili zakaj. Pa me en znan ginekolog vzel resno v obravnavo,( taisti, ki me je pred 23 letih tako nespretno pregledoval in mi pri ugotavljanju ali sem že odprta skoraj celo roko not potisnil....zraven pa je bila še četica mladih specializantov....groza....)

No torej takrat sem ob odprtem oknu na stolu z gavgljami  gledala kako se kadi iz moje češplje, ker mi je žgal tkivo. In tako močno se je kadilo, da se je še ven čez okno. Le kaj si je kakšen sprehajalec mislil...Pa je šlo le za močno vnetje in so antibiotiki pomagali. Le tega pa ne bom nikoli pozabila, kako se je tega lotil....

Sem pa jaz mojima hčerkama že pred nastopom pubertete kupila knjigo o spolnosti za mladostnike, kjer je na prijazen način podanih veliko informacij. In obe sem v času prvih resnih dogodivščin naročila k moji ginekologinji. Če se greš odrasle stvari se je treba tudi po odraslo zaščitit. Pa čeprav sta sedaj že starejši me še mňogokrat prosita za nasvete in sem vesela, da se lahko normalno pogovorimo. Namreč moja mami se ni znala in sem pri 12 našla tampon in jo vprašala kaj je to, je bil odgovor nekaj za odrasle. Danes pa že moj sin ve kaj so tamponi in da jih punce uporabljajo. 

 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

23. jan 2014 15:28

Trixi, v  dobro tvojega moža in v tvoje dobro upam, da tvoj mož nikoli ne bo poškilil na kulinariko.

 

Vendelina jr.

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

23. jan 2014 16:40

Trixi, pa koga zanimajo vse te tvoje osebnostne težave v vseh možnih temah, celo v kaj danes za kosilo?! Nek primarni občutek kaj napisati in kaj ne na medmrežje pa bi ja moral imeti vsak polnoletni uporabnik.

Commis débarrasseur

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti