Morje 2014

mamuška  

član od: 21.1.2007

sporočila: 19

17. jan 2014 11:57

Kaj se temu ne reče smetenje?

mamuška

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

17. jan 2014 12:05

Zgornjemu zapisu se tudi tako reče. In - roko na srce - temule tudi

lp

cervus

jaggy  

član od: 12.8.2004

sporočila: 34

17. jan 2014 12:36

Draga Vedelina jr. zato se pa tukaj o tem piše... Če ste bolj pustolovske narave ok. Če bom hotu it kampirat bom odšel, če se bom pa za nekaj odločil in plačal pa zahtevam plačilu primerno nastanitev... A ni lažje nekoga vprašat za mnenje (dobro, slabo), ter se je zatem lažje odločit. Mar živimo v časih ki si lahko vsakdo privošči hotel 5 zvezdic in all inclusive? Mislim da si marsikdo niti morja ne more več privoščiti... Zakaj nebi ostali na prvotni temi in bi vsak delil mnenja in če že kritiziral stanodajalce in ne ljudi ki pišemo po forumu... Imel sem že 2 zelo slabi izkušnji in sem zato zdaj malo bolj previden...

Ambrož

emalisej  

član od: 16.1.2013

sporočila: 60

17. jan 2014 13:09

Meni je pa tema všeč, da vidim, kje so še druge možnosti za dopustovanje. Za otok Rava sploh nisem vedela

emalisej

minka2  

član od: 10.6.2009

sporočila: 123

17. jan 2014 13:40

Meni je tudi ta tema všeč. Vendelinino pisanje pa se mi ne zdi smetenje, ampak poživitev.

minka2

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

17. jan 2014 13:46

Naprej od Vira je vsaj kakih tisoč dobrih destinacij. Če ne daš nič na mnenje punce, potem moraš pač sam najti nekaj, kar ti bo bolj všeč, ampak ne vem, zakaj bi se na naše mnenje zanesel bolj kot na njeno. Vsakomur je namreč nekje všeč, drugje pa ne, in okusi so toliko različni, da se jaz ne bi zanesla na prav nobeno priporočilo nekoga, ki ga res dobro ne poznam. Vsaj to povej, kaj bi rada od dopusta - ležala na plaži, skakala s padalom, kolesarila, plezala, jahala, se posvečala rimskim izkopaninam, prebedela noči na divjih zabavah ali bi se rada v miru naspala, mora biti v apartmaju televizor in internet, ali sta zadovoljna s posteljo in čisto rjuho, če je le morje kristalno čisto, hočeta polni penzion in postrežbo spredaj in zadaj, ali bosta zadovoljna s kuhalnikom in ponvijo? Ker tiste stvari, ki meni naredijo dober dopust, bi ga mogoče tebi pokvarile. In obratno seveda.

Lepi kraji od Vira naprej? Saj sem rekla, kakih 1000 najbrž. Moj rajski otok je Murter, ampak je bilo lepo tudi že v najmanj 20 krajih južno od njega.

Sonja

Doban  

član od: 24.8.2004

sporočila: 238

17. jan 2014 18:29

@Gaja1

hiša oz. apartmaja nista klimatizirana, ker ni potrebno.

Hiša je tako grajena (debeli zidovi), spalnici v velikem apartmaju so na severni strani, pa še pred hišo sta dva velika borovca, ki hišo zasenčita. V času  največje vročine smo mi vedno počivali v hladnih spalnicah....

Simona

jaggy  

član od: 12.8.2004

sporočila: 34

18. jan 2014 0:13

Nisva zahtevna, ampak nekoč sem prišu na morje, slike na netu so bile super vse lepo in prav ampak pridem tja natovorjen z hrano od doma in ni bilo kuhinje notr kajti je baje preveč smrdelo :) drugič sem 4 mesece prej rezerviral, teden pred odhodom še enkrat potrdil, pridem dol in me gledajo kot nekega čudaka in so mi rekli da so malo zamešali in da še majo nekje pros0to (2 dni sem spal v garaži v taki sparini vrata sem moral imeti odprta in vsak ki je prišel nimo je notr lepo lahko zjal...) :)

Nisem zahteven samo mislil sem da bi kdo delil izkušnje (tle sem pa že bil-a in je bilo super). Kuhat sem se v šoli nekaj naučil klima ni pogoj, rad imam samo da je morje čisto in da se da kje lenarit...(penzionistično :) ) Sicer pa sem opazil da res ni tukaj najbolje spraševati. Sem mislil da bodo ljudje delili svoja mnenja ampak očitno ne vsi... Pa lep pozdrav 

Ambrož

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15159

18. jan 2014 9:09

Ambrož,

mi smo že dvakrat letovali na Šolti in sicer v apartmajskem naselju Nečujam. To naselje je sprva še bilo zelo obetajajoče, nazadnje, ko smo bili je bili pa je bilo precej borno in nas ni več mikalo, da bi se vrnili. Zalivček je sicer lep in čist za plavanje in tudi gužve ni pretirane, ampak nimaš kaj početi, pa tudi naselje je precej oddaljeno za peš hojo do drugih krajev. Malo višje v hrib so apartmaji 3-4 zvezdic in so solidno opremeljeni, mi smo letovali preko hrvaške agencije direktno. Stomorska je precej bolj živahna. Malinska pa je tudi zelo lepa.

Lep je tudi Brač, vendar sta Supertar in Bol v času sezone zelo oblegana in je gužva za trajekt.

Jaz bi ti svetovala internetno stran apartmaji direkt, kjer oglašujejo lastniki. Lahko pa se obrneš na turistične agencije v posameznih krajih. Zahteva malo več truda in iskanja, ampak ravno lani smo na ta način našli za nas prekrasen apartma. Smo pa šli na pot tudi brez rezervacije in ponudb je vedno dovolj, pa še vidiš na samam mestu opremljenost apartmaja. Bolj nižje bosta šla nižje so tudi cene najema in hrane. Glede na izkušnje zadnjih let, se hrane ne splača vozit s seboj, imajo precej novih trgovskih centrov. Edino glede lokacije je treba preverit, da se v bližnjem mestu nakupi vse potrebno. Mi ponavadi s seboj vzamemo pijačo, ki je najbolj težka za tovorit.

Mi smo zaenkrat pristali na Premudi. Tako nam je všeč, da ne razmišljamo od drugi lokaciji, razen če bi se uspeli domeniti s prijatelji za jadranje v istem terminu.

 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

18. jan 2014 10:06

jaggy, težko je nekomu, ki ga ne poznaš, kar tako priporočati. Kar je meni všeč in v redu, ni nujno, da ustreza tudi tebi. In če sem jaz bila lani v odličnem apartmaju za nizko ceno, pa ti ga priporočam, ti potem prideš dol in vidiš, da si prebukiran - jasno, da bo vse narobe. 

Biti zadovoljen z nečim je hudo subjektivna reč, zato se povsem strinjam z limnol. Vendelina pa je, kot običajno, navrgla še drug pogled. Zakaj ne bi z dekletom šla na slepo? Pa saj sta mlada, imata čas. Peljita se po stari cesti, ustavita v kraju, ki vama je všeč, povprašajta za namestitev ... Ko sem se nazadnje vozila po jadranski magistrali sem videla toliko lepih kotičkov, da bi v vsakem ostala po nekaj dni. In navsezadnje če ti ni všeč, greš naprej. Za v naprej načrtovane počitnice, v katerih mora vse štimat v nulo, bo še več kot dovolj časa.

 

Sicer so pa krasne plaže in kraji v okolici Makarske. Poglej na primes vasico Bratuš - kaj tako lepega ne pomnim, da sem videla. Pa Brač je pred nosom, lahko hitro še na izlet skočita, MAkarska je blizu, če si zaželita mestnega vrveža ..

Mi smo se o otrokoma in nahrtniki po tujini potepali in še ob desetih zvečer nismo vedeli, kje bomo spali, pa se jev edno dobro izšlo. Da se torej ne bi vama z dekletom dobro izšlo tu, na tako rekoč domačem terenu?  Malo sproščenosti, pa bo. 

mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtTrixi
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti