Zimski dopust na toplem

Viva Meier  

član od: 20.12.2009

sporočila: 673

6. jan 2014 21:47

Škoda sploh podpisovati vse razumne od ežoja, V.jr do proxime

 

Dodajam pa še "malenkost". Rent-a-car, ki se ima potencialno zgoditi na tem potovanju, tudi ni ravno kofe v sosedovem bistroju. Ker sem ravno na frišno iz ene take poti samo malo za računico:

- sam najem avta (najnižji rank) za 5 dni 40e

- zavarovanje 1 stopničko nad najosnovnejšim, ki ti v primeru kakršnekoli majhne/velike škode na avtomobilu znatno poceni zadeve 100e

- kišta je žrla 10l+ po ravnem v peti prestavi, torej je za benz na mičkeni Malti šlo 50e

- pribitek na prevzem avta izven uradnih ur (ki so vsaj po mojih izkušnjah sila omejene, torej je treba imet hudičevo srečo da lete natempiraš v tist okvir) 2x16e

 

Za 5 dni reci in piši čez 200e. Zaključki pa še taki, da bova za kakršne koli le bolj zahtevne terene v prihodnje rentala 1 če ne 2 ranka višje, ker z najcenejšim gre komaj 100 kmh po ravnem, torej prištej x evrov že v štartu, pa za 10 dni v večji državi, kjer imaš takoj relacijo 2 uri v eno smer še y evrov na porabi bencina, aja pa še z evrov na daljšem najemu avtomobila... pa ti je lahko hitro jasno, da je tvoj preostali budget ob rentanju avta znatno manjši od 1000e.

 

* Ajde, mogoče se notri prinese nekaj na ceni bencina, tega se mi pa res zdejle ne da iskat za vse potencialne lokacije, ki jih omenjaš

Viva Meier

Sashika  

član od: 29.3.2006

sporočila: 639

6. jan 2014 22:52

Na tole z bolnišnicami sploh nisem pomislila: Singapur je (po moih izkušnjah) čisto ok, jst jim na Tajskem ne bi zaupala: bila sva samo v Bangkoku in okolici, pa me (razen hotela, ki je bil super čist) nikjer drugje higiena ni prepričala. Prej Emirati kar se čistoče tiče... Ali pa Japonska (ampak je po mojem za 10 dni predaleč). SIcer - spet osebne izkušnje - kar se tiče zvezdic sva v Aziji marsikje naletela na pozitivno presenečenje, pričakovala dosti hujše, kot je v resnici bilo. Ravno na Tajskem naju je bilo "strah", zato sva vzela hotel 4 zvezdice, pa je bil enkraten, naše 4 zvezdice se lahko skrijejo. Razočarana npr. v Avstraliji, v Sydneyju, kjer naj bi imel hotel 3 zvezdice, pa bi po mojem spadal v rang hostla s kopalnico v sobi. Ravno tako predlani na Siciliji, hotel naj bi imel 4 zvezdice, pa je bila soba "velika" tako, da kovčkov ni bilo možno imeti odprtih, "plastična" kopalnica kot na letalu, topla voda občasno.... Ne vem, kako so uspeli dobiti 4 zvezdice...

Rada bi samo povedala, da zvezdice niso povsod merilo.

Midva sva v Dubaju najela avto za nekaj dni, prevozila za smešen denar okrog 1000 km v nekaj dneh - bencin je res poceni, prejšnji mesec sem najela avto za eno daljšo pot v Evropi, me je skoraj kap zaradi bencina (avto sam zaradi neke promocije ni bil niti predrag). Ni bil najnižji rang, vzela sem polno zavarovanje, in po enkratno prevoženih 1600 km v 2,5 dnevih ugotovila, kateri avto bi rada imela, "ko bom velika". :)))

 

Upam, da bosta  na "baby-moonu" (zadnjimi počitnicami v dvoje) uživala, kamorkoli bosta šla :)

 

 

 

 

 

Saša

sajovict  

član od: 5.4.2005

sporočila: 337

7. jan 2014 1:09

Viva res ne vem kje sta rentala tale avto, jaz ga na Malti vsakič rentam, otok majhen tako da se voziš z enim tankom do onemoglosti. Pa malto res poznam. Avto vedno rentam za cca 20€ na dan+ benzin, zavarovanje pa mora biti vključeno. Res mi ni jasno od kod takšne cene, sploh na malti.

Itak pa avta ne bova rentala.

Se pa strinjam glede bolnišnic in zavarovanja, imam poostreno skrb.

Za vse tiste, ki vas zanima mislim, da sem našla končno opcijo (ali pa sem vsaj zelo blizu): Maldivi. Polet iz Lj-Istanbul-Male s turkish airlines, povratna 640,00€. Našla tam guest house z vključeno hrano polni penzion in pijačo po želji neomejeno za 7 nočitev za 2 osebi 515,00€, v ceno so vštete še nekatere ekskurzije, tako da še malo prespim zadevo in potem rezerviram (in držim pesti, da bo vse ok).

Torej maldivi pod 1000,00€.

Saša tvoje ideje in pa od ostalih pa upam, da v naslednjih letih :-D hvala

lp vsem

tamara

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

7. jan 2014 9:10

Me zanima tale guest house za to ceno za dve osebi, polni penzion. Upam, da je ok glede na tvoje potrebe, a za vsak primer preveri na trip advisorju ali kje drugje mnenja tistih, ki so bili tam. Resnica je vedno nekje na sredini, vem iz lastnih izkušenj.

Pa seveda dodaj še kak strošek za pijačo v Istanbulu (drago kot žafran ...), za prevoz od letališča do hotela na Maldivih, in še kaj, tako da bo, kakor koli obraččaš, prišlo nad tisočaka, ko boš na koncu potegnila črto pod celoten strošek. Je pa res, da je nekoliko lažje, če plačuješ vsako krat nekaj (tako tudi mi počnemo), torej najprej karte, pa potem bivanje, stroške pa sproti ...

Kakorkoli, želim ti lepo dopustovanje in da se vse dobro izteče. Verjetno si šele na začetku nosečnosti, sicer se verjetno ne bi podala na takšno pot.

 

mamamia

testeninca  

član od: 19.2.2013

sporočila: 751

7. jan 2014 9:43

Tudi jaz predvidevam da si šele na začetku nosečnosti, ker če si proti sredini ali že čez preveri ali te sploh spustijo na letalo, ker nosečnice po določenem mesecu ne spustijo več. Glede sigurnosti v potovanje v takem stanju pa sama veš. Jaz sem bila ziheraš in sem se odpovedala tudi poletnemu dopustu v Dalmaciji, ker sem bila že proti koncu in nikoli neveš, pa še tam niso vsi stroški glede nosečnosti kriti... Ne pravim pa da mora nosečnica cel čas ležat v foliji zavita :).

 

Res preveri zadeve vnaprej in želim ti čimlepše potovanje in veliko kulinaričnih užitkov ;)

testeninca

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

7. jan 2014 10:18

@Viva Meier: sem se živo spomnila, kako sva prvič najemala avto na Siciliji in dobila malega bencinarja (fiat punto) s tako švoh motorjem, da ga je bilo treba prestavljat v tretjo, da je po klancu navzdol na avtocesti prišel čez sto (display s trenutno porabo bencina pa v višave); v glavnem, kuril je več kot moj že skoraj starodobni subaru legacy karavan z dvakrat večjo kubaturo (ne pa tudi z bistveno večjo težo!); jaz nisem mogla verjet, da se podhranjen motor tako pozna. Pa tisti bencin bi človek še prenesel, jaz sem tudi precej počasna voznica, ampak to, da ne moreš prehitet tovornjaka navzdol po klancu, se je pa še meni zamerilo :)))))))) In takrat sva prišla do istih sklepov kot ti - bolj se splača malo več plačat za najem v startu. lp, proxima

sajovict  

član od: 5.4.2005

sporočila: 337

7. jan 2014 10:55

Ja, res je, da sem šele na začetku, in naredila tudi posvet z ginekologinjo, in je sama rekla da ni problem, sploh ker sem potovanj vajena (službeno).

Ja, se zavedam, da bodo stroški še zraven, kar se mi zdi normalno/ sprejemljivo. Bistveno mi je, da največja stroška (let+nastanitev) nista preko 1000€. V totalo pa je znanstvena fantastika, da bi bilo pod 1000€. Prevoz iz letališča do najinega otočka je cca 20 dolarjev. Na tripadvisorju ima zelo dobre ocene in tudi slike so super, na otočku je tudi bolnišnica (ki je upam, ne bom videla od znotraj). Je pa bila ena slovenka tudi dol in še čakam njen odgovor, tako da se potem odločim.

Še vedno pa obstaja možnost, da vse skupaj zamrznem za nedoločen čas, tudi to dopuščam.

tamara

sajovict  

član od: 5.4.2005

sporočila: 337

7. jan 2014 11:01

Pa še to, turkish airlines dovoljuje potovanje brez kakršnih koli papirjev do konca 27. tedna.

(mogoče bo katera kdaj potrebovala). Kasneje do 35. tedna z zdravniškim potrdilom, po 35. tednu pa ne več.

tamara

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti