Zimski dopust na toplem

mamuška  

član od: 21.1.2007

sporočila: 19

6. jan 2014 11:49

Se popolnoma strinjam z Oreo. Se malokdaj oglašam ampak redno spremljam in se mi zdi da mora bit Vendelina jr. en vseved, ki vedni vse najboljše ve in zna. Me zanima če vse iz lastnih izkušenj?

Zdaj pa naj frči perje!

mamuška

moderator2  

član od: 12.3.2010

sporočila: 710

6. jan 2014 11:53

Prosim, držite se teme, ostalo v to temo ne sodi. Tudi sodbe o tem, kakšen način preživljanja počitnic in življenja nasploh pritiče komu v določenih letih, z določenimi prihodki itd ne. Osebne sodbe o osebah, ki jih ne poznate, pač ne sodijo na forum, lahko jim jih posredujete na ZS, vseeno bodo dosegle tiste, ki so jim namenjene, ostalih se pa tako ali tako ne tičejo.

Perje ne bo frčalo, ker bo tema, če spet skrene iz prave smeri, zaklenjena.

sajovict  

član od: 5.4.2005

sporočila: 337

6. jan 2014 15:05

Tako kot je napisal moderator, me Vendelina ne pozna, tudi ne ve koliko zaslužim in kaj/kje počnem.

Poleg tega je bilo moje vprašanje namenjeno dopustu in ne potovanju o katerem ona govori, bi pa verjetno že mogla poznati razliko, ne?!

 

In ja verjeli ali ne za vse te pogoje se da dobiti dopust. Karta preko emirates za Bangkok, Šri Lanko ali Phuket ni več kot 600€, za 4*htl pa tudi ne daš več kot 50€ na osebo na noč. Edini trši izziv je Kuba, kjer so karte trenutno dražje. Pa tudi Maldive gledam in ostalo. Hotel 4* pri nas in v Aziji ni isto, zato hočem malo višji nivo, samo zaradi higiene (vem, da ni nujno da bo 4* imel boljšo kot 3*, je pa verjetnost vseeno večja).

Je pa tukaj še en problem, do katerega sem prišla sedaj: razna cepljenja- hepatitisi, rumena mrzlica, in malarija. Kar je za določene destinacije problem, za nosečnico, in vsekakor ni vredno tveganja.

Moja tema je bila mišljena tudi glede takšnih stvari, več glav več ve. Upam, da še komu pomagam z idejami in debato.

Vesela vaših odzivov

 

tamara

Oreo  

član od: 27.11.2011

sporočila: 111

6. jan 2014 15:19

In zanimivo je brat take teme, pa tudi če ne na potovalnih forumih.

Obveščaj nas kako ti gre organizacija, pa srečno.

Oreo

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

6. jan 2014 16:07

Čeprav tvegam, da bom tudi slišala kaj o soljenju pameti glede življenjskega sloga, moram vseeno dodati naslednje: če imaš takole tesno omejen proračun, moraš bolj kot o razlikah med tremi in štirimi hotelskimi zvezdicami razmisliti, kaj boš naredila, če se nosečnost zakomplicira tako, da bo potrebna zdravstvena intervencija ali, bognedaj, hospitalizacija - ali si se pozanimala, kako je s zavarovanjem na potovanju za nosečnice? Tako, črko za črko, kaj (če sploh) ti krijejo, če pride do krvavitve, globoke venske tromboze ali potovalne driske, zaradi katere boš morala dva dni ali en teden odležati v najbližjem dovolj kvalitetnem špitalu? Saj ne, da bi morale po mojem nosečnice preživet ta ordeal za zaklenjenimi in zapahnjenimi vrati, tudi je zdravstvena oskrba po večini velikih turističnih destinacij povsem up-to-date, ampak cena kakršnekoli komplikacije se pa utegne povzpet v 10.000 takole mimogrede. Just a thought. lp, proxima p.s. tematika me malo spominja na tisti vic, ko si je Haso zlomil roko, in ko se je zbudil iz narkoze, v kateri so mu naravnali zlom in naštimali gips, je vprašal dohtarja: "Doktor, doktor, ali bom potem, ko mi bodo odstranili gips, še lahko igral klavir?" Dohtar pravi, da po njegovem ni zadržkov, naslednji dan po tistem, ko mu odstranijo gips, se lahko usede za klavir in zaigra Sonato v mesečini. "Super," se razveseli Haso, "vedno sem si želel igrati klavir, ampak do sedaj nisem imel možnosti poskusit." Skratka, življenje je dolgo in pestro, ampak ravno v tistih 23 mesecev, kolikor je ena ženska iz Slovenije v povprečju noseča, se je treba nujno februarja kopat v morju, no less ?? Sporočilo je spremenil(a) proxima dne 06. 2014 16:33

dari  

član od: 21.8.2004

sporočila: 1521

6. jan 2014 17:40

Popolnoma se strinjam z proximo.Sicer leta nazaj kolegica, mora it v tujino na dopust.Noseča, a dopust je le dopust.Žal se ni dobro končalo.

dari

barbra  

član od: 9.8.2002

sporočila: 355

6. jan 2014 17:51

Najdi si rajši nekaj udobnega, evropskega (kar krije evropska zdravstvena kartica). Na vsak način priporočam Tenerife, če želiš kopanje in lepo vreme (je pa res, da kopanje ni nujno v morju). Za bolj eksotične destinacije pa malo počakajte, boste šli raje v troje 

Barbra

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

6. jan 2014 18:17

Tam, kjer ima zdaj morje 25oC, je večinoma tudi malarija.  No, na Floridi ravno ne, ampak tam budžet ne bo šel skozi. Kar se pa zavarovanja tiče - CORIS ti krije zdravljenje v glavnem v javnih bolnišnicah in ambulantah oziroma tistih, ki imajo pogodbo s točno določeno zavarovalnico. Da tako bolnišnico najdeš, je na tebi, in ni nujno, da bo ravno v isti vasi kot tvoj resort**** (izkušnje iz Singapura, ki je sicer kar up-to-date vas). Računati na to, da boš že nekako prišla skozi, ni ravno zanesljiva varianta, ker bo enemu birokratu v Sri Lanki lahko gladko vseeno, če si ti noseča. Poceni last-minute variante so pa večinoma take, da ne moreš kaj preveč izbirati, kam greš, ugodni prevozi iz Dortmunda in Milana pa tudi niso več tako zelo ugodni, če računaš, kako prideš do tja, in mora vse skupaj s polpenzionom vred iti pod kapo 1000 € po osebi. Bi rekla, da boš s tako omejitvijo prej našla kaj preko agencije kot na svojo roko, sploh, če mora luksuz štimat.

Kamor koli že greš, lepo se imej in zdrava pridi nazaj.

Sonja

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

6. jan 2014 18:21

Jaz se pa strinjam popolnoma in s proximo in Vendelino. A je res tak hudič, da se je treba v tem stanju potepat po krajih, ki jih ne znam niti zapisat in meditirat o številu zvezdic lokalnih lukenj? Če ti je do toplega mesta, kaj pa če bi pogledala slovenske toplice in jih rangirala po temperaturi vode ( ali zraka v sobah ) in tam neizmerno uživala z ta denar?

ežoj

barbra  

član od: 9.8.2002

sporočila: 355

6. jan 2014 18:50

Ežoj, 

Barbra

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti