Zimski dopust na toplem

čokobananca  

član od: 19.4.2009

sporočila: 132

4. jan 2014 19:16

Cabo Verde. Tam je voda vedno nad 22 st. , tako da kopaš se lahko. Sicer sta januar in ferbuar najhladnejša meseca v letu, a še vedno prijetna, tam okoli 25 st.



čokobananca

Sporočilo je spremenil(a) čokobananca dne 04. 2014 19:21

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

4. jan 2014 21:00

Rdeče morje. Recimo Aqaba.

Sonja

Viva Meier  

član od: 20.12.2009

sporočila: 673

4. jan 2014 21:17

Ravnokar priletela iz Malte. Tudi kopali smo se, za malo pogumnejše, a še vedno znosno. Tako da ostale evropske zadeve, ki so na še južnejših koordinatah, bi morale delovati. O Kanarcih iz lastnih izkušenj ne vem nič, vem pa iz izkušenj dela družine, ki se je tja preselil pred leti, da konstantno namakajo noge v morju skoraj 365 dni letno, ter se večinoma tam v poznem februarju pogosto tudi kopajo. Vključno z dekletom, ki jo smrtno zebe, če gre termometer pod 20 stopinj.

Viva Meier

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

4. jan 2014 22:55

Mi smo na Kubo leteli s Condorjem, čarterjem od Lufthanse, karto sem, sicer za zadnji teden oktobra in začetek novembra, takrat (2009) plačala 325 evrov, povratna Frankfurt - Havana. Eden mojih rejordnih poceno najdb ... Mi smo šli štirje, pa se nam je splačalao zategnit do Frankfurta, je bilo z vožnjo vred ceneje kot če bi za štiri plačali najcenejši araćnžma z odhodom s katerega od bližnjih letališč. Pa tudi na Kubi smo imeli svojo varinato nastanitve.

Sicer tudi Zanzibar ni slaba ideja, sploh ne ...

Se pa za tisoč evrov marsikje dobi zelo spodoben hotel in all inclusive, imaš to za bazo in hodiš na izlete.

 

Poglej malo na edreams.com, kombinacija let plus hotel, se dobre variante najdejo.  Kaj pa naš lastminute.si? Pa nemške variante last minute počitnic?

 

 

 

 

mamamia

lunacka  

član od: 13.6.2005

sporočila: 156

5. jan 2014 11:30

Joj, sem začela cedit sline pa čeprav niso piškoti :)

Malo sem pogledala za Zanzibar in našla še tole - opozarjam, da ne poznam niti agencije, ne destinacije, le tvojim željam nekako ustreza - mogoče se pozanimaš še naprej: http://www.gea-ta.si/catalog.php?t_id=1&

Pa fajn počitnice želim! Mi jih bomo še malo čakali

lunacka

Sashika  

član od: 29.3.2006

sporočila: 639

5. jan 2014 13:51

Kaj pa Emirati? Ali Oman? letis skozi Istanbul, nadaljujes v Dubaj ali Abu Dhabi. Prav prijetno toplo je tam, okrog 30, midva sva bila predlani za novo leto- zdaj imas se razprodaje :)

 

Lp

Saša

sajovict  

član od: 5.4.2005

sporočila: 337

5. jan 2014 14:36

lunacka definitivno je to nora ponudba in jutri vsekakor preverim na agenciji.

Malta- sem tam vsaj 1x letno, tako da odpade, prav tako kanarski.

Glede Dubaja ipd. sem gledala temp morja in 21 se mi zdi hladno.

 

Mislim, da imam sedaj v ožjem izboru Phuket, Kubo in Zanzibar :) Komaj čakam....

hvala vsem za pomoč

tamara

Lopatka  

član od: 28.4.2011

sporočila: 354

5. jan 2014 22:34

Kaj pa Šri Lanka?

Lopatka

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

6. jan 2014 10:31

sajovict je napisal/a:

Pozdravljeni,

prosila bi za kakšen nasvet/idejo za dopust v januarju ali februarju. S fantom si želiva cca 10 dni nekje, kjer bi se lahko kopala v morju in bi bile temperature temu primerne.  ....

Vesela bom vsakega namiga in pomoči.

 

 tamara

 

Evo, ker imam ravno napad dobrote:

Bi rekla, da si tolikanj mlajša (ker imaš fanta, ergo ni nekih silnih družinskih obveznosti), da sta verjetno ugotovila, da na netu niso samo booking.com in tripadvisor, ampak je tudi vrsta popotniških forumov (kjer ljudje res iz svojih izkušenj sporočajo). Bi rekla, da so tam infoti za tebe.

Res je, da si mlajša - in mlajši ljudje bi morali vsej mladosti navkljub vedeti, da 1.000 EUR + letalo + polpenzion + topli kraji januarja - da je to preprosto preveč pogojev in da boš morala kak pogoj črtati. Get real.

In ker si mlajša, halo, a ravno štiri zvezdice morajo biti? V šriri zvezdice se hodi takrat, ko imaš plačo za najman štiri zvezdice in to plačaš ne da bi pri tem trznila. Ti tam še nisi. In zato ni nobenega smisla, da se nekaj igraš odrasle - deluj svojim letom primerno. Ljudje, ki plačujejo štiri zvezdice pri 40-ih in to naredjo brez problema, so v dvajsetih hodili okoli z nahrbtniki. Vse ob svojem času.

Poleg tega - okej, ne vem, kje živiš, ampak tudi če nisi iz univerzitetnega središča .... če ne drugega, generacijsko bi pa morala vedeti (pa dobro, mladina, pa zakaj imate oči v glavi?) , pa menda ja vsak, če ravno ne prakticira, pa vsaj pozna nekoga, ki je šel s kakšnim interrailom pa na trekking itd in je to počel preko za to specializirane agencije (oziroma, ko sem bila jaz mlajša, smo se o takih stvareh pogovarjali....) da obstaja vrsta agencij, kjer se zanimivo potuje za manj denarja (nimam v mislih turističnega kluba sosedovega hipemarketa), da obstajajo akademske turistične agencije za študentski in bolj plitev žep, da  obstajajo popotniške agencije itd itd. Tega je v našem lepem mestu precej (ob Ljubljanici gor in dol imajo svoje pisarne). Ker nekako bo treba z odprtimi očmi hoditi najprej po domačih logih in tam najti kaj (ne glede na to, kako je to boleče, kul.slo ni sveti gral vse pameti na svetu), da se bo potem tudi v širnem svetu kaj videlo in uživalo na potovanju.

In moj topli nasvet za potovanje v zimi in za preostanek življenja: Odpri oči, glej okoli sebe, je v okolici ogromno znakov, ki jih je treba prepoznati in uživati v njih, če hočeš, da bo življenje začinjeno in zabavno in da za to ne bo treba silno veliko plačati v denarju. Ker danes je dilema okoli počitnic, jutri bo pa kaj drugega in pojutrišnjem kaj tretjega. Čisto vedno se pa tudi ne bo dalo rešitev isakti po spletu - in če takrat ne bo tvoja glava imela že natrenirane veščine, da v meglenem in deževnem dnevu ne najdeš inspiracije za najboljše, kar se sploh lahko zgodi...hm, potem imaš precejšnje tveganje, da boš imela nazarensko dogločasno in zateženo življenje.

 

Vendelina jr.

Oreo  

član od: 27.11.2011

sporočila: 111

6. jan 2014 11:41

A se prav na vsakem forumu znajdejo tečnobe? Dajmo zatirat komunikacijo, dajmo se it razsodnike po svojih željah al kako. Ne bi rada zanetila prepira, ampak to je bilo neokusno. Kul slo imam za enega malo bolj resnih in pestrih portalov, ki pa je očitno tudi sredstvo za izlivanje žolča in to enih in istih.

Upam da nisem vrgla kost in bo naslednji post spet v stilu odgovora na temo, če bi kdo rad kaj negativnega spet spustil, naj se raje zadrži ali pa odpre drugo temo, ki bi jo brali taki, ki med prazniki radi bolj mastno jejo. Ali pa vsak dan. Jaz bom raje naprej spremljala to in ostale zanimive teme.

Oreo

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti