Ambasada zdravja

tisa55  

član od: 1.11.2012

sporočila: 75

tema odprta - 2. jan 2014 14:34 | ogledi: 14.420 | odgovori: 26

Zanima me, če je kdo bil že na slikanju, ki ga ponuja firma "ambasada zdravja". Kakšno je vaše mišljenje?

Hvala za odgovor in vsem, ki to berete vse dobro v novem letu.

 

tisa55

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

2. jan 2014 16:58

Kakšno slikanje? In kaj je to ambasada zdravja?

mamamia

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

2. jan 2014 18:06

Tisa,

preden se odločiš investirati v kaj takega, preveri in premisli, kaj ti ponujajo in kdo se za tem skriva.

1 - Če greš na spletno stran Ambasade zdravja, boš videla, da se ponuja "usposobljeno osebje". Pri resnih zasebnih ambulantah za "usposobljenim osebjem" stojijo osebe z imeni, priimki in izobrazbo, nemalo jih objavi tudi svoj življenjepis in reference, ki se dajo preveriti. V ambasadi zdravja o tem ne govorijo.

2 - ponujajo diagnostiko z mistično aparaturo, ki jo, če malo pobrskaš, na e-bayu lahko kupiš rabljeno za krepko manj kot 100 €, novo pa ponujajo za 250 ali nekaj takega. Meri  "odstopanja v telesu" - ne vem, kaj je to.  Pri tem ti pa ponujajo neizmerno dolgo listo parametrov, ki ti jih nekako izmerijo in interpretirajo. Za kaj takega, predpostavljam, je potrebno veliko medicinskega znanja, pa nisem prepričana, da ga oni imajo (bi se zanesljivo pohvalili z njim, če bi ga imeli). Niti desetine tega, kar obljubljajo, se za 65 € ne da zares izmeriti - če se omejim samo na tiste parametre, za katere vem, kako se določajo. Trdno sem prepričana, da, če bi bilo kaj na tem, bi imeli to čudo v vsaki ambulanti in bolnišnice in inštituti ne bi metali stran stotisočev evrov za NMR, CT in druge igračke.

3 - ne zaupam prav diagnostičnim centrom, ki  v isti sapi nudijo še manikuro, pedikuro, tigrove obliže in preparate za hujšanje.

4 - škodljiva ta reč najbrž res ne more biti, zato, če te bo pomirilo, seveda lahko greš na tako slikanje. Verjamem tudi, da so njihovi nasveti za zdravo življenje lahko čisto v redu (ob privzetku, da pač promovirajo pripravke, ki jih sami prodajajo) in da si bodo vzeli zate več časa, kot si lahko privošči marsikateri zdravnik v javni ambulanti. Ampak če imaš zares težave z zdravjem, vseeno raje stopi do svojega zdravnika. Čimprej. 

Sonja

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

2. jan 2014 18:32

Uh, tale spletna stran bi bila pa super za seminarsko nalogo nadebudnega in vedoželjnega srednješolca, ki ima obdelano poglavje Zgradba in delovanje človeškega telesa. Koliko neumnosti, netočnosti, šlamparij, da ne rečem kaj bolj "močnega" bi našel. Me je kar groza spreletavala, ko sem brala neumnosti, ki jih nizajo. Ali zaradi slabega prevoda ali zaradi česarkoli drugega niti ni pomembno.

Vsekakor ljudem s takim (ne)znanjem biologije človeka ne bi zaupala niti tega, da bi me pogledali od daleč in ugotovili, da še imam obe nogi in roki. Kdor si že v reklamenm tekstu privošči toliko nestrokovnosti, res nima kaj dosti pojma o tem, kar menda počne.

Čimdalj stran od jih, onih 65 € si pa prihrani za kaj bolj pametnega.Kar nikakor ne more biti težko, saj je skoraj vse bolj pametno od tega pregleda. In drži se zadnjega stavka, ki ga je napisala limnol.

rimljanka

babka1951  

član od: 22.8.2012

sporočila: 6950

2. jan 2014 21:00

tisa55, dobro si preberi nasvete limnol in rimljanke!!!

nimam volje opisovat potekov mojega boja za diagnostiko bolezni mojih najdražjih, ampak, naj ti povem, da nikakor nisem bila pripravljena potrošiti niti eura, za katerega nisem verjela, da bo padel na plodna tla..... kljub temu, da smo dopolnilno zdravstveno zavarovani, smo bili vključeni v nepredstavljivo dolge čakalne vrste za preglede, jaz sem se odločila, da se temu sistemu države ne bom uklonila in sem se bojevala v boju za pravice bolnih in uspela, moža so po hitrem postopku vzeli v program zdravljenja za demenco, saj vem, da je ta bolezen neozdravljiva, lahko se jo pa z ustreznimi zdravili še nekaj let zavira...bojevala sem se in se še bojujem za zdravje moje mame in ljubljene snahe, trdno sem odločena, da nikoli ne bom odnehala... sploh pa nikoli ne bom namenila niti eura tem tako zvanim ambasadorjem zdravja... Vzemi življenje v svoje roke in se upri nategovanju farmacevtske industrije, zaupaj sebi in svojim zdravnikom, uspešno pot naprej !!!

babka1951

tisa55  

član od: 1.11.2012

sporočila: 75

2. jan 2014 23:19

Hvala za odgovore!

Imam nekaj težav na ginekološko-urološkem področju, za katere pri klasični medicini ne dobim pravega odgovora, ker izvidi ne pokažejo nič narobe, prav pa tudi ni. Vem, da s takimi rečmi, kot je tale ambasada zdravja ne dobiš zdravljenja, bolj me je zanimalo, če je kdo že dal skozi tak pregled, zaradi diagnostike, da si nekako pomagaš in morebiti celo ugotoviš, od kje izvira problem. 

V bistvu so me danes zjutraj poklicali, ker bodo v bližnji prihodnosti opravljali preglede na našem območju. Ker sem tudi sama malce skeptična do takšnih reči, se za pregled sicer nisem odločila, sem si pa mislila, da bi vseeno povprašala, če se je kdo že srečal s tem in kakšne izkušnje ima.

 

 

 

 

tisa55

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4732

2. jan 2014 23:33

Poleg vsega, kar sta našteli limnol in rimljanka bi jaz dodala še, da neka resna in zaupanja vredna firma to že ne more biti, saj je po javno dostopnih podatkih videti, da nimajo redno zaposlenih ljudi.

Ognjič

Nasja  

član od: 10.6.2003

sporočila: 815

3. jan 2014 3:40

Se strinjam z vsem zgoraj napisanim.

Pa vseeno mislim, da je reč lahko tudi škodljiva.

Prav gotovo bodo nekaj "našli", kar sicer ne bo res, tebe  bo pa še dolgo strašilo in glodalo nekje v podzavesti...

Nasja

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

3. jan 2014 5:25

tisa55 je napisal/a:

V bistvu so me danes zjutraj poklicali, ker bodo v bližnji prihodnosti opravljali preglede na našem območju.

tisa55

Takih, ki te kličejo na dom "da bodo v bližnji prihodnosti na vašem območju opravljali preglede" se varuj, kot križa.  Gre jim izključno za to, da prodajo svoje preparate in storitve.  Že zato ti kaj najdejo, če pa pojamraš, da imaš težave, postanejo še bolj vsiljivo nadležni in ti za drag denar prodajo nekoristne preparate in postopke. Če bi bili res strokovni, kot se spodobi, bi ljudje sami našli pot k njim.  In kot pravi Nasja, se lahko nepotrebno sekiraš zaradi kvazi diagnoze.

Meni so enkrat neupoučeni družinski člani naprtili  na grbo dvojico, ki naj bi merila sevanje,  in sem ju morala skoraj zgrda vreči skozi vrata. Ker ni bilo kšefta, se nista spravili čez prag, dokler jima nisem zagrozila, da bom poklicala policijo.

 

Cila

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

3. jan 2014 12:23

tisa55 je napisal/a:

Hvala za odgovore!

.... bolj me je zanimalo, če je kdo že dal skozi tak pregled, zaradi diagnostike, da si nekako pomagaš in morebiti celo ugotoviš, od kje izvira problem. 


tisa55

Ne verjamem, da bi dobila kaj dosti koristnega - kaj tipa pomaga, če sama veš, da imaš težave, pa ti potem oni samo še povedo, da jih res imaš? Če preiskave do zdaj niso pokazale nič, pa se ti še vseeno zdi kaj narobe, raje teh 65 € investiraj v zdravniško drugo mnenje.

 

Sonja

anta  

član od: 19.12.2013

sporočila: 38

3. jan 2014 20:34

Pozdravljeni! Čisto slučajno sem nekje sredi poletja zasledila oddajo na TOP TV,kjer je direktor Ambasade zdravja promoviral svoje podjetje in sicer kot gost LaToye.Verjetno kakšnega posebnega komentarja to ne potrebuje.Je pa sedež podjetja v Mariboru.

Lep pozdrav!

anta

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti