Neslana dieta

MaskaA  

član od: 22.10.2013

sporočila: 61

13. dec 2013 15:47

Če morda še nisem prepozna - avtorica naj bo pazljiva tudi pri pijačah, predvsem pri mineralnih vodah. Ker so 'vode' nihče ne pomisli, da vsebujejo precej mineralnih ionov (Mg+, Na+), ki na telo delujejo enako kot sol v kristalni obliki. 
Sicer naj bi pa veljalo, da kar vsebuje pod 5 mg natrija na porcijo, naj bi bilo primerno za 'brezsolno' dieto. Tule je sicer to blazno zoprno iskat in gledat, ampak za sem pa tja je tudi ok.

MaskaA

barbra  

član od: 9.8.2002

sporočila: 355

13. dec 2013 16:56

Ja, mamamia, imaš prav, isto sva mislili. Zmotili so me siri in namazi (če so kupljeni, so običajno zelo slani). Meni so rekli, da je z uživanjem mleka in soli dobimo dovolj soli (ginekolog me je celo posvaril, naj ne pijem preveč mleka, ker je slano). Mogoče je bil do mene le malo prestrog...

Barbra

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

14. dec 2013 10:48

SAj, barbra, nasvete je treba upoštevat, ampak včasih se bolj prestrašimo,kot je nujno potrebno, sploh pa bodoče mamice. Ampak ko začneš upoštevat nasvete, itak sama vidiš, kakšen je učinek, telo ti vse pove. 

Jaz sem imela v redu zdravnika, me je pomiril, da dve kavi na dan ne škodita, tudi kozarec vina občasno, dva do tri krat na teden, ne. PA niti toliko nisem spila, ampak očutek, ko je kak praznik, in lahko mirne vesti morda enkrat na teden ali na 14 dni popije kozarček, deluje pomirjujoče.

 

Na srečo pa nisem imela težav z otekanjem in mi ni bilo treba pazit na sol (ker sem namreč imela zelo rada slano hrano ...). Zdaj mi je pa vse preslano in vsi okoli mene bentijo, da premo vse solim.

mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti