Udobna, športna moda

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

5. dec 2013 17:08

Vendelina jr. je napisal/a:

 

Bi rekla, da punce, ki govorijo o svojih širokih nogah, po navadi pretiravajo.... Oziroma, Hillaary Clinton in Oprha Winfrey imata tudi moćnejše noge, pa ni videti, da bi ju to ovirajo.

 


Vendelina jr.

 

Viš evalia, še ena, ki tako misli. 

 

Eni moji prijateljici je čevljar "cev škornja" razširil za 1 inčo (2,5cm). So bili taki brez zadrge. 

Vanja

evalia  

član od: 28.1.2011

sporočila: 4

5. dec 2013 20:17

Verjamem, da ženske marsikdaj pretiravajo/mo. Žal so moja meča obsežnejša kot so meča Hillary Clinton in Oprah Winfrey. Sem pa sicer dosti bolj vitka kot omenjeni gospe. :)

S krili in oblekami pa je tako, da so precej neprimerna za moje delo, razen v poletnih časih, ko je vroče.

Kot že omenjeno imam tako široke kosti - gležnje, da  si tudi gležnarje težko kupim, razen če so model za zavezat. Ti pa so običajno bolj športni.

Skratka, ne želim se pritoževati nad svojo postavo (so le dejstva, ki jih ne morem skriti), važno je, da sem zdrava in zadovoljna s sabo. :)

Rada pa spremljam - berem in se hkrati učim, kaj je modnega, komu kaj pristoji ... Tako da le še kaj napišite. :) Pa mogoče še enkrat vprašam, če naročate oblačila preko spleta, s katere strani.

evalia

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

6. dec 2013 10:35

Nekoč, tega je že davno, sem prišla v službo v gležnerjih in krilu. V službi nismo smele nositi hlač, bognedaj kavboljk, moški obvezno kravato. Že davno...

Kolega me je pogledal izza očal in komentiral, da s svojimi vitkimi nogali izgledam kot da stojim v teglcu.

Meni so nepopisno všeč široka krila, na zvonec, na A, ampak jih moje vitke noge ne presnesejo. Dobro pa pristajajo moji kolegici, vendar se ne smejo konačati na našišem delu meč. Preverjeno.

Pencil skirt je po moji presoji neprimerno za debele noge ( dolžina ) in močne bedre, ker potem res zgleda za zelje tlačit.

Pri vitkih nogah in ravni postavi pa ni videti pasu. Pa smo na začetku.

Potrebno je veliko samokritike in dobrega prijatelja brez dlake na jeziku. No, moj žal pokojni brat je nekoč komeniral eno jakno, ki bi morala biti klasična, pa je bila 4 številke prevelika, da sem kot " vreča krompirja". Jok.

Torej: nekdo, ki vam to lahko reče, naj pove, ali je v redu, ali ne. Postava ima toliko podrobnosti, da so velike razlike, sicer pa si menda vedno želimo tisto, kar nam ne pristaja.

PS. Krilo oblečem le vsake kvatre enkrat. Mala nečakinja me je vprašala, če nimam nobene kiklce

F r i n a

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

6. dec 2013 11:30

Nimam toliko denarja in nikoli ga ne bom imela toliko, da bi ga frčkala za kupovanje oblačil čez splet.  Oziroma, poznam gospo, ki je imela krojača, ki ji je promptno prirejal vintage, ki ga je kupovala preko eBay-a. Njej se je to izšlo.

Ostalim se praviloma ne.

Ker je treba otipati material. Nekaj, kar na fotki deluje, v živo morda ne bo. Material, ki je cunjiš, pa na katerega se že v trgovini prijemljejo mucke, bo ceneno deloval tudi v nadaljevanju - in tega se preko spleta ne vidi. Poleg tega se je treba soočiti s sabo in se pogledati v ogledalu v garderobi. Nekaj, kar na obešalniku deluje, na nas morda ne bo, ker je predolgo, prekratko, so všitki na napačnih mestih....

 

V resnici pa ne morem kupiti - ker sem že mnogim dokazala nasprotno - da se s številko 44 ne da lepo obleči in da se pri tem rastru kar nekaj zateka v nekaj širokega. Tudi še nisem videla nobenega tako širokega gležanja, da ne bi bilo obuvala za tako nogo.

Vendelina jr.

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

6. dec 2013 12:52

Št. 44 se da super lepo obleči, celo z dolžino krila ali male črne oblekice to kolen. Celo malo trebuščka ni ovira,  se zgornji del tako prilagodi, da vse štima in vse klapa.

Eva Mendez je živ dokaz za to, pa še ritasta je. In to je tako zelo sexy.

mamamia

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

6. dec 2013 13:37

Ampak res, nekatere polne, da ne rečem okrogle ženske se znajo tako obleči in zrihtati, da jim še manekenke ne sežejo do kolen. Oblačenje je umetnost, nekatere pač znajo, druge se lahko samo trudimo. Bolj ali manj uspešno.

Meni je sexy marsikaj, pa ne spada v visoko modo. Ker sexy ni samo skupek najbolj modnih oblačil, je bolj osebnost človeka, ki se v oblačilih dobro počuti, ki odseva energijo, ki jo začutiš. Se težko opiše. Ko vidim, rečem, evo, to je to.

 

naor

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

6. dec 2013 14:14

naor, Eva Mendez ...

Pa Sofia Loren, da o Catherine Daneuve ne govorim ...

mamamia

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

6. dec 2013 14:32

Se strinjam!

 

naor

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

6. dec 2013 14:45

mamamia, Eva Mendes. CAtherine Daneuve pa meni ni bila nikoli med sexy damami, ampak med tistimi, ki se znajo damsko nosit. Sexy, not so much. 

Frina, a potem naj si punce, ki so bolj močne, nataknejo vrečo čez glavo, ki sega do tal? Kaj je narobe, če se malo bolj močna punca obleče v ozko krilo takole. Je dosti boljše, kot če je v dolgem krilu, celo bolje kot v A line

Naor, bolj kot obleke, je sexy attitude.

 

P.S: Ko takole mečete številke cunj naokoli, ravno zadnjič sem si nabavila jakno v številki 46.  Pa kril imam en kup, ki so številka 44.  

Vanja

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

6. dec 2013 14:50

Najbrž italijanske številke?

 

naor

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti