Udobna, športna moda

evalia  

član od: 28.1.2011

sporočila: 4

tema odprta - 4. dec 2013 10:04 | ogledi: 36.639 | odgovori: 57

Pozdravljeni!

Na forumu je veliko zapisanega o poslovni, tudi svečani modi. Opravljam poklic, kjer poslovna moda ne pride vsakodnevno v poštev (le izjemoma), ampak bolj udobna, športna oblačila. Boste mogoče kaj zapisali tudi na to temo? Rada spremljam zapise Vendeline jr. in ostalih izkušenih "modnih" žensk.

 

Hvala in lep dan.

 

evalia

f0rk  

član od: 3.11.2011

sporočila: 68

4. dec 2013 11:42

Se pridružujem evalii,tudi jaz trenutno ne potrebujem bolj "fine" oprave. Si pa trnutno želim eno tako podloženo jopo, ki nadomešča jakno. Ali kdo ve, kje bi jo lahko kupila oz. pod kakšnim geslom iskati na internetu? Trenutno sem dobila le moške modele...

f0rk

rebecca  

član od: 19.3.2002

sporočila: 2739

4. dec 2013 15:24

dodaj k svojemu iskanju se "for woman" jaz bi iskala pod lined wool hoodie jacket for woman

"Stressed is desserts spelled backwards!"

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

4. dec 2013 17:27

Fork, tista jopa dobro funkcionira samo na moškem, ki izgleda podobno dobro kot model. Beri, mora imeti ramena in to široka. Puncam ponavadi široka ramena ne pomagajo.  Pletenina in potem zapenjanje tako kot na "marsovcih"  - to na ženskem telesu naredi dizaster. Nekako ti opritčno prereže oprsje in optično kaže, kjer boš še, če še nimaš, imela gube od špeha na trebuhu.... Skratka, hočem ti reči, je hudičevo dober razlog, da takih jop ni za ženske. Ker jim ne pašejo.

Vsi, ki imajo bolj kežual delovno mesto, naj med oblačili gledajo kose, ki so bolj športni in sicer

- namesto kalsičnih blazerjev se gleda kaj iz tvida, žameta, na rokavih so lahko  ščitniki iz drugega materiaa

- namesto hlač na rob se lahko nosi korekten temen džins

- namesto kril se nosijo pencil skirt iz džinsa.

Široka krila so nekaj, kar vsem odsvetujem, iz preprostega razloga, nosijo jih lahko samo ženske, ki so višje od 175 centi in imajo največ 38 številko. Pa še te lahko nosijo široka krila samo v primeru, da gre za dolga krila. Ostala široka in na princes in ne vem še kakšni kroji - to preprosto ne izboljša postave, nehajmo se slepiti.

- Neodvisno od tega, kako športni in kežual in oh in sploh ste - imejte na sebi vsaj eno oblačilo, ki ima strukturo - po domače, da ima ramena. Zato jaz tako navijam za jakne in blazerje. Ker se spodaj lahko nosijo puloverji in majčke. Če nimate postave modela, potem z neko športiš jakno, ki ste jo kupili v šparu na točke in je bila "po šrek" že na obešaniku (in je še vas pes ne mara in se zato iz proesta noče pokakati, ko ga zjurraj peljete ven v tistem dizastru....), ne boste dosegle, da vas bo kdorkoli jemal resno.

Obutev: najbolj univerzalni so škornji z nizko peto. Ali pa kakšni kavbojski škornji.

Če imate ozke (skinny) hlače, jih kombinirajte s škornji, ki grejo čpez kolena. Če jih nimate, take hlače kombinirajte z gležarji. Hlače, zatlačene v škornje do kolena - hm, to se je že leta 2009 nehalo nositi.

Za več trenutno nimam časa, sorči

Vendelina jr.

Gigi_84  

član od: 26.8.2008

sporočila: 331

4. dec 2013 18:21

Vendelina jr. je napisal/a:

Če nimate postave modela, potem z neko športiš jakno, ki ste jo kupili v šparu na točke in je bila "po šrek" že na obešaniku (in je še vas pes ne mara in se zato iz proesta noče pokakati, ko ga zjurraj peljete ven v tistem dizastru....),


Vendelina jr.

 

Valjam se od smeha, Vendelina, tale izjava je pa vrhunska! Odlično karikirano, kot vedno.

Gigi_84

jesen  

član od: 5.10.2004

sporočila: 410

4. dec 2013 18:33

No, pa mi je jasno,zakaj se naš pes noče in noče pokakati,ko se mi najbolj mudi,očitno mu moja oblačila niso všeč.Bom poskusila v kostimu in špičakih,samo se bojim,da se bo kdo drug pos... ,ko me bo zagledal

jesen

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

4. dec 2013 19:03

Tralala, jaz pa nimam psa........

lp

cervus

evalia  

član od: 28.1.2011

sporočila: 4

4. dec 2013 19:39

Hvala, Vendelina jr.. Pred leti - dokler nisem po naključju naletela na ta forum -  sem brala, naj bi ženske, ki imajo postavo peščene ure (tudi jaz) nosila krila na A.  No, takrat sem si tudi kakšno kupila in sploh nikoli nisem gledala pencil kril. Res je, da imam izredno široke kosti (kolena, gležnje) in tudi izredno močna meča, kar me je pogosto odvračalo od nošenja kril. Potem sem se  sprejela takšno kot sem in si oblečem tudi krila, obleke. Sicer imam normalno žensko postavo (konfekcija 38/40). Kakšna obutev pa je primerna na pencil krila? Aja, imam velike podplate :) - 42.

Temen jeans je moja stalnica, ali pa hlače ala jeans v temnejših barvah, model bootcut. Ozkih hlač niti ne pomerim, saj imam širše boke. Zelo všeč mi je tudi stil obleke čez hlače. Že dolgo časa nazaj se je to nosilo, ne vem, ali je sploh še aktualno.

 

Še eno vprašanje: na katerih spletnih trgovinah kaj kupujete oblačila?

 

evalia

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

5. dec 2013 0:32

Jao, Evalija, tale trend, obleka čez hlače, je bil meni obupen takrat (pri nas ga nismo prakticirale) in mi je še danes. Ena moja frendica je imela enkrat čez kavbojke, ki so čez boke že itak masivne, kavbojsko krilo! A je res treba rit in boke delat še večje, kot so? Pa s tem ne mislim tele moje frendice, mislim nas na sploh. 

Tale casual izgled se mi zdi, da bo ostal, sam ga na žalost iz dveh razlogov ne morem sama izvesti. Mogoče treh razlogov. 

K pencil krilu najbolj pašejo salonarji, s tem, da so lahko od špičakov, do malo zaokroženega dela pri prstih ali pa skoraj štirioglati. Štirioglati niso za čisto vsako in ne za vsako ozko krilo, ta okrogli včasih izgledajo kot čevlji...hkm, za stare mame. Ni nujno, da so nebeško visoki, nabavi si peto, kar ti je všeč in jo obvladaš. Črna je nepogrešljiva, za k barvastim oblekam pa si nabavi oblike kot zgoraj v nevtralni barvi (bež, barva kože itd.)

Lahko imaš tudi balerinke, samo to ni to, je pa OK, če je krilo samo do srede kolen. Če je krilo pod koleni balerinke niso najboljša rešitev.

Še to, kar si ti misliš, ni nujno tudi realnost. Po moje so tvoja meča čisto OK in je vse samo v tvoji glavi. (tole slednje mislim skrajno ljubeznivo).

Postava peščene ure je verjetno najbolj zaželena od vseh. Poguglaj Eva mendes style in si poglej, kako lepo njej pristojijo ozka krila. Ona je sicer zelo fit, ampak tokrilo prav fino paše tudi ženskam ne ravno najmanjših številk. Tole je sicer obleka, ampak spodnji del je v bistvu samo ozko krilo. 

 


Vanja



Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 05.dec 2013 02:25

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

5. dec 2013 7:54

Vanja_v_ZDA je napisal/a:

Tole je sicer obleka, ampak spodnji del je v bistvu samo ozko krilo. 

 


Vanja

In kako v tej kikli sedi? In kako gre po stopnicah? In kako, buhnedi, spleza v kabino tovornjaka?????

lp

cervus

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

5. dec 2013 8:46

elaphus je napisal/a:

Vanja_v_ZDA je napisal/a:

Tole je sicer obleka, ampak spodnji del je v bistvu samo ozko krilo. 

 


Vanja

In kako v tej kikli sedi? In kako gre po stopnicah? In kako, buhnedi, spleza v kabino tovornjaka?????

lp



cervus

Jaz bi bila Eva Mendez ... to je pa baba in pol. Taka polnokrvna ženska ...

 

elaphus, ona ne seda v tovornjake, tako da ni problema.

V takem krilu se odlično sedi, sama namreč veliko nosim pencil krila in zraven salonarje s srednje visoko peto, pa ni težav s hojo po stopnicah; če je kaj višjega, pač stegna pokažeš (smo že v takih krilih stopale čez ograjo ob cesti, ni bilo panike

mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti