Se na deževen dan to tudi vam dogaja?

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

27. nov 2013 21:13

Menda nisem edina, ki najprej pomisli, da je tole vprašanje (oz. naslov teme) zgolj za to, da se avtor dela norca iz sodelujočih ali pa da vidi, kako dobro toleranco za BS imamo. Pa že dolgo ni frčalo, mogoče je hotela doseči ravno to. 

 

Mene pa zanima, kak nick bi bi mi dal Zzak. 

Vanja

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

28. nov 2013 1:49

alibaba je napisal/a:

Pa ni tak problem, da je torbica mokra... ampak da je nimam kam dat....



alibaba

Ja, na kolena, ki si jih prej z brisačo poklila, saj ti pravim (glede na to, da si očitno sovoznica). Če smo še štirje študentje s polnimi nahrbtniki včasih lahko v katrco zbasali, bo pa tudi za eno damsko torbico plac v naročju, ali ne

Mojca

katrin11  

član od: 3.1.2010

sporočila: 2343

28. nov 2013 4:06

Problem torbice, mokre ali suhe, sem rešila s plastično banjico. Imam jo v avtu na sovoznikovem sedežu ali spodaj na tleh in se je izkazala za zelo uporabno zadevo. Torbica je čista, razne drobnarije zmečem notri in jih imam takoj pri roki. Če je avto poln, gre banjica v prtljažnik, torbica k sovozniku v naročje.

Dežnika pa sploh ne uporabljam več. Vozi se z mano v tisti torbi, kjer so še snežne verige in prva pomoč in podobno. Za vsak slučaj. Parkirni prostori niso prav daleč od  mojih opravkov, če prav svinjsko lije, pa počakam par minut.  Mojim lasem malo dežja prav paše, imam takoj novo frizuro.

Katrca11

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

28. nov 2013 7:46

Ha, za ostale bi si moral vzeti malo časa. Mi ni udarilo kot pri Đenis, ste bolj kompleksne osebnosti :)

Commis débarrasseur

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

28. nov 2013 8:19

Vanja_v_ZDA je napisal/a:

Menda nisem edina, ki najprej pomisli, da je tole vprašanje (oz. naslov teme) zgolj za to, da se avtor dela norca iz sodelujočih ali pa da vidi, kako dobro toleranco za BS imamo. Pa že dolgo ni frčalo, mogoče je hotela doseči ravno to. 

 

Mene pa zanima, kak nick bi bi mi dal Zzak. 



Vanja

 

Pa saj je sem to vzela kot zabavo, ena taka lahkotna tema ... Dež vse spere ...

mamamia

VilmaS  

član od: 10.10.2003

sporočila: 1067

28. nov 2013 9:52

alibaba je napisal/a:

Kam za vraga naj sopotnik (sopotnica) odloži moker dežnik? In torbo- naj jo celo pot pestujem v naročju? Je kdo že našel rešitev?  

Eno izmed rešitev so našle punce, ki se iz LJ v NM vozijo v službo (zaradi nižjih stroškov je avto vedno poln). Ker jim 40 minut pestovanja mokrega dežnika in torbice ne deluje sproščujoče in ker nameravajo v službo še hoditi, čeprav ta ni pred domačim pragom, so kupile kljukice za kuhinjske serviete http://trgovina.krek.si/kuharstvo/prakti-ni-kuhinjski , ki jih zataknejo na kovinsko držalo naslonjala za avto, gor pa obesijo svoje malhe. Dobi pa se tudi malo bolj nobel obešalnik http://1001dar.si/obesalnik-za-torbico-vespa.ht . Ker so kljukice kratke, torbice ne bingljajo in otepajo po zadaj sedečih (razen morda v kakšnem mini avtomobilu), če imaš pa tulec ali neko prevleko za dežnik, lahko pa še to natakneš zraven.

S to improvizacijo so si punce sicer malo zvišale udobje v avtu, so pa čisto solidno preživele tudi dobo pred kljukicami 

Alibaba, prej kot to, da se delaš norca iz sodelujočih, bi rekla, da si očitno imela že v osnovi slab dan, pol pa še mokra marela, preklemanska taška... ma naj gre vse nekam... a ne?

LP, V.

alibaba  

član od: 4.12.2007

sporočila: 328

28. nov 2013 10:16

Draga Vanja, nikakor ne preizkušam nikogaršnje tolerance, s tem, da se delam norce pa si me rahlo užalila. Sama tem, kjer začne frčati perje ne berem, ker me ne zanima kako ljudje en drugega najedajo. 

Kar se tiče kompliciranja: nisem jaz tista, ki bi zaradi dežja menjala torbico (mi je skrajno zoprno opravilo), nimam povsod pripravljenih nekih vrečk, pa da bi imela zložljiv dežnik za vsak slučaj vedno pri sebi. Enega (nezložljivega) imam v službi, enega v avtu in enega doma.

Torbico imam trada pri sebi, ker si rada pripravim ključe, ne da jih iščem pred vrati (mi grejo na živce tudi ljudje v trgovini pri blagajni, ki šele ko vse spravijo, začnejo iskat denarnico... ), pa včasih potrebujem telefon (ga tudi ne jemljem ven), pa včasih je treba kak robček ali bonbon  poiskat... Taka pač sem, ne najedam pa nikogar zaradi tega...

Imam tudi zelo 'fajn' lase, ki so alergični na vlago- in se ne počutim prijetno, če sem cel dan v službi ali na kakšni večerji s 'skrepanimi' lasmi. Seveda se da preživet, ampak počutim se bolje.

Načloma nimam problemov z mokroto. Se primerno oblečem in obujem in sprehajam psa. Tudi brez dežnika, če ne lije kot iz škafa. Kadar pa sem oblečena 'službeno', mi gre pa na živce. Takrat tudi, če se le da (!), ne grem nikamor, kjer ne morem parkirati pod streho. Zatežena, a ne?

Pa ni nas pet v avtu, na tleh imata svoj prostor psa, pa ne vem, zakaj bi jima mogla taško al marelo tiščat pod gobec .

Uf, sem kar malo jezna, ker me takole 'na suho' (vsaj frizura ne bo trpela) obsodite... sem mogla povedat in mi je že lažje...

 

Pa še veliko problemov imam...brez skrbi, ne mi bit fouš...kje najti puranje prsi s kožo, pa kako pospraviti zlikane prte, da se ne bo videl rob (pač nimam časa vedno likati tik preden ga dam na mizo), pa še pa še... Če pri čem potrebujem kak namig, pač vprašam... Brez problemov ni napredka, punce!!!

ps:

A mogoče katera ve, kje se kupi marelo s tulcem? Ali tulec za marelo?

 

alibaba

alibaba  

član od: 4.12.2007

sporočila: 328

28. nov 2013 10:35

Vilma, hvala, tele punce so ta prave!!!

 

Zgleda, da bi se mogla res nad sabo zamislit, če delujem, kot da imam druge za norca...ampak mogoče pa malce drugače razmišljam  od večine....  Vesele bodite, da nas imate ! Zaradi nas obstaja obešalnik za torbece, pa priznajte, koliko vas je, ki ga uporablja!



alibaba

Sporočilo je spremenil(a) alibaba dne 28.nov 2013 10:37

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

28. nov 2013 10:58

alibaba je napisal/a:

ps:

A mogoče katera ve, kje se kupi marelo s tulcem? Ali tulec za marelo?
alibaba

 

Jaz sem imela oz. še imam tak dežnik, pa sem tulec vrgla stran. Tulec je bil  plastičen, tak, da se je pri odprtem dežniku zložil na velikost 2 dl kozarca. Ko sem ga raztegnila čez ves dežnik, se ga ni dalo dobro učvrstiti, mimogrede je zdrsnil ravno toliko nazaj, da dežnika ni več ščitil, odpreti se ga pa tudi ni dalo. Bolj sem zadovoljna z zložljivim, ki ga postavim na tla k nogam. Imam pa prav zato na tleh plastične predpražnike.

Cila

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

28. nov 2013 11:05

Ga ne uporabljam, ker se ne vozim z avtom v službo. Vlak, bus, še največkrat pa kolo.

Sem se pa čisto lepo nasmejala ob branju teme.

Loni Makaroni

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti