Poslovna moda

Nomen  

član od: 13.3.2012

sporočila: 135

27. nov 2013 11:09

Seveda obstaja opcija, kot jo opisujete, ampak se potem zadeva zastavi nekako tako: S hčerko bi šli radi proslavit njeno novo službo - z nakupovanjem, kakopak. Potrebuje kose, ki so primerni za poslovne priložnosti. Me lahko kam napotite, da bom izpadla "cool" mama?

 

Oprostite, če sem vas užalil, ampak tako bi reagiral tudi, če bi tako rekla moja žena ali kakšna družinska prijateljica - dobronamerno, verjetno pa res "žleht".

Nomen

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

27. nov 2013 11:30

Jaz bi pa postala zelo žleht, če bi mi prišlo na ušesa, da moja mama po spletu razlaga, koliko imam ali nimam časa, moj socialni status, pa do kdaj sem kateri dan v službi, ali sprašuje za nasvete, kako naj urejam svojo garderobo. In sem zelo hvaležna usodi, da mi je dala mamo, ki tega ni nikoli počela.

Evo - to je pač moj prispevek k izmenjavi mnenj (poleg tega, da naj začne pri bluzah). Če je punca v tujini, pa ne vem, kaj ji bo seznam naših trgovin pomagal, bo že našla svoje, saj se očitno dovolj dobro znajde. Bo pa zanesljivo prav prišla vsaka finančna pomoč, začetniške plače so povsod bolj nizke, najemnine pa visoke.

Sonja

Desanka  

član od: 15.6.2007

sporočila: 134

27. nov 2013 12:18

 Obsedene ste s samim seboj. In strah vas je in fauš ste vsemu, kar je drugačnega od vas.

Nomen; če bi bil pozoren, bi prebral, da s hčerko ne bom nakupovala, samo prosila me je (jaz pa kot ženska čveka na forum), da ji dam smernice, kaj naj kupi, da bo lažje komnibirala... za začetek.

Limnol; če imaš žlehtnobo v sebi, jo pač imaš. Le ta ti bo vedno, ko ti kaj ne bo prav, udarila na plan.

Sama  žlehtnobe v sebi nimam. Niti je nima moja hčera, tako da se mi tega ni treba bati. Žlehtnobe do svojih bližnjih (mame) pa sploh ne morem razumeti. Nerazumna misel, kaj šele čustvo! Limnol; stanovanje ima svoje, plača bo relativno visoka, tako da - spet delaš svoje (napačne) predpostavke.

O tem, kaj razlagam, kako razlagam in v kolikšni meri priredim resnico (da ohranim anonimnost) pa je moja stvar. 

Morebiti sploh ne gre za oblačila za hčerko ampak pastorko, sestro, snaho, invalidko...kolegico... Nepomemben podatek. Samo zapičile ste se v odnos mati - hči, da se lahko praskate tam, kjer vas (naj ne bi) srbelo oz. zelo radi pometate pred drugim pragom, na svojega pozabljate, pa tudi svojega ogledala, da bi v njem videli svoj odsev ne očistite.  

Zato...ste v mojih očeh, ko poznam resnico - prav smešni in ubogi.

 

Prosila sem za "čvek" o garderobi za mlado poslovno damo. Nič drugega. Vse ostalo ni v vaši domeni.



Desanka

Sporočilo je spremenil(a) Desanka dne 27.nov 2013 12:33

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

27. nov 2013 12:30

Desanka je napisal/a:

 

Vam je mogoče prišlo na misel, da je "zapovedano" temno oblačilo?

Desanka

Desanka, oprosti, ampak tega niti ti nisi napisala v prvem postu.

 

Sicer pa - če bi bila sama v taki situaciji, bi najprej malo povprašala študijske kolegice ali sodelavke, za ustreznimi trgovinami v mestu pobrskala po spletu, potem bi šla vsake toliko pogledat po trgovinah oblečena v tisto, kar imam (torej, kar si naštela) direkt iz službe in poskušala najti take kose oblačil in čevlje, da se jih da lepo kombinirati k dosedanjim oblačilom. Ker vsega naenkrat itak ne bo mogla na novo kupiti, zato je za začetek smiselno, da razmišlja predvsem tako, da svojo osnovno garderobo obogati postopoma, magari vsak mesec s kosom ali dvema, kot ji bo pač uspevalo. Pa magari kupi naenkrat dve podobni, h kostimu ujemajoči se elegantni srački za začetek, pa kak pas, morda kos nakita (če ga sme nositi na delu) - kaj takega, kar en in isti hlačni kostim "naredi" vsak dan malo drugačen.

Mojca

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

27. nov 2013 12:38

Desanka je napisal/a:

Hvala za popljuvanje. Dobro da obstajajo paloma robčki. Si mogoče mislite, da ta "otrok" živi v tujem mestu, kjer pač dela od 9. do 18. ure (ali še dlje); kjer si mora še poiskati stanovanje, navezati socialno mrežo in ji je pohajkovanje po trgovinah, po službi pač še dodatno breme in v tem pač tudi ne uživa?


Desanka

 

Vsaka čast tvoji hčeri. Včeraj si je še morala poiskati stanovanje, danes že ima svojega in veliko plačo. Kaj od tega moramo torej vzeti zares?

Sonja

Desanka  

član od: 15.6.2007

sporočila: 134

27. nov 2013 12:40

MamaF  dobrodošlo in všečno mi je takšno konstruktivno razmišljanje. Ja, res nisem napisala v prvem postu za temno oblačilo; uporabila sem "poslovna moda"; ker sem menila, da bo iz tega jasno, da gre za "zategnjeno" garderobo, ki pa bi naj...za mladenko kljub vsemu bila še ... sprejemljiva. 

Saj ne vem kaj še delam tukaj...

Seznam je končan, sedaj pa je njena naloga samo mimo izložb, skoči, kupi, pojdi naprej...

Desanka

Desanka  

član od: 15.6.2007

sporočila: 134

27. nov 2013 12:46

No, pa si me dobila Limnol... Če preveč lažeš, se prej ali slej ujameš v lastno mrežo...

Resnica je, da stanovanje ni njena skrb (stroški s stanovanjem) ampak naša; zato sem napisala, da ima stanovanje svoje... Njena naloga pa je (ne njene mame!) da ga najde. Takšno, ki bo všeč njej (ne njeni mami!). In poiskala bo takšnega, kot je dogovorjeno, da je v cenovnem razponu, ki smo se ga dogovorili...

 

Sem pa priznala...da "prirejam" dejansko stanje da ostajam anonimna..., tudi če bere to soseda, brat ali sodelavec. 

Desanka

testeninca  

član od: 19.2.2013

sporočila: 751

27. nov 2013 12:56

Mene sploh ne zanima za koga "nakupuješ", predlagam pa za mlado damo.

 

Obvezni kosi garderobe: temne hlače (sive, črne, temno modre...), krila v kaih svetlejših barvah ki so dopustne, par bluzic oz. elegantnih pulovarčkov, kaka tunika. Črn blazer bo lahko povsod kombinirala, temen plašč je tudi zelo "nosljiv",.

Od čevljev pa salonarji gležnarji ter škornji (v črni, rjavi, sivi...), ni potrebe po visokih petah. Elegantna je tudi nizka peta. Naj ne pozabi na hlačne nogavice, pa vedno rezervo v torbici, če je oblečena v krilo.

 

Evo kombinacije: škornji do kolena, hlačne nogavice ter kliro čez koleno, bluzica...

V hladnejših mesecih ima lahko tudi samo en blazer v pisarni da si ga obleče za čez ko je mrzlo. Blazer ima v pisarni in si ga v službi obleče povrhu bluze, torej ji ni potrebno kupovati večih ker bo itak samo ogrnila v službi in nebo izgledalo enako kot da pride vsak dan v istem v službo...

 

Jaz imam za ta namen kar termo jopico, nimam take "zategnjene garderobe"

 

lp

testeninca

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

27. nov 2013 13:03

Samo dobronamerna pripomba: če prirejaš dejansko stanje, potem od debate ne moreš pričakovati, da bo zadela bistvo tvojega vprašanja, in je potem tak stavek povsem nepotreben: "Zato...ste v mojih očeh, ko poznam resnico - prav smešni in ubogi."

Ljudje tukaj so smešni in ubogi, ker ne poznajo resnice?  Kako naj jo poznajo, ko pa jo prikrajaš? Če je tako, potem je pač treba vse vzeti v zakup.

 

Kakorkoli obračam, mislim da je tvoja prizadetost in užaljenost v tem primeru obratnosorazmerna v primerjavi s pripombami nekaterih, ki se v tej temi oglašajo. Ampak seveda imamo prag tolerance različen in tudi prav je tako.

 

 

 

mamamia

OlivaB  

član od: 5.7.2011

sporočila: 649

27. nov 2013 13:24

Desanka, debata je torej o oblačenju mlade poslovne dame, ostalo je le opis kulisja, za katero se lahko odpre nova tema - ker pa na vprašanje/odgovore samo nima omembe vrednega efekta...

 

Torej, po trgovinah v nakupovalnem censtru se sprehodi, pogleda v katerih ji je razmerje kvaliteta/cena/stil najustreznejši in tam magari v enem šusu nabavi:

- hlače in krilo iz istega seta ter suknjič ki paše zraven. tako imaš kar naenkrat dva kostimčka

- 2-3 bluzice/srajčke za zraven

- nekaj najlon oprijetih majčk in pulijev za tiste dni ko ni tko formalno

- vsaj dva para kvalitetnih salonarjev (tu ne šparat ker bit 10 ur na dan na 10 cm...)

- ustrezen plašček za zraven v kolikor ne živi v toplejših krajih.

Po mojih izkušnjah so v tujini po trgovinah s tako modo zaposlene izurjene prodajalke, katere znajo dobro svetovati. Tudi črne kostimčke imajo po večini takih trgovin. Poslovna moda se zadnja leta res mešha, še vedno pa so določeni prodajalci 'old school' vsaj v določenih situacijah. In komot se najde ustrezen 'resen' kostimček primeren mladim damam.

Super so tudi spletne trgovine, ko enkrat poštudiraš kako in kaj ti prihrani letanje po trgovinah...

Vso srečo pogumni mladi dami, kdorkoli že je 



Sporočilo je spremenil(a) OlivaB dne 27.nov 2013 13:26

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti