Gorenje ali beko

lučica  

član od: 28.10.2010

sporočila: 174

tema odprta - 13. nov 2013 17:31 | ogledi: 13.417 | odgovori: 45

Pozdravljeni!

Ne najdem podobne teme, da bi zastavila vprašanje zato odpiram novo temo.

Odločamo se za nakup nove pečice, indukcijskega kuhališča in pomivalnega stroja (set)- v bistvu so vsi ti stroji bolj na koncu svojega delovanja in za praznike bi rada pekla v novi pečici (če bo le šlo).

Z možem nimava ne vem kako veliko denarja, a vseeno kolebava med Bekovimi izdelki (5 let garancije in zelllo ugodna cena), za katere je včasih veljalo da njihova kvaliteta ni nevem kako dobra, a po prebiranju forumov naj nebi bili slabi. In med Gorenjevimi izdelki, ki spadajo v srednji cenovni razred, je slovenski proizvajalec in ima tudi 5 let garancije, a je njihov servis po naših izkušnjah slab.

Res sva v precepu, kaj in kakšne aparate kupiti, zato me zanima vaše mnenje in tudi izkušnje, da bo odločitev mogoče lažja.

Že vnaprej se vam zahvaljujem!!!

lučica

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

13. nov 2013 17:40

Z Gorenjevimi štedilniki in pralnimi stroji  in hladilniki imam zelo dobre izkušnje. Je pa tako, da lahko pri po imenu priznani znamki naletiš na slab izdelek, smola pač - ko se samo spomnim pomivalca ene najprstižnejših znamk sploh, s katerim je imela tašča toliko smole, da nikdar več ni želela nisi slišati zanje. In tako so lahko izdelki nekoliko manj cenjene znamke povsem dobri in nam leta in leta služijo brez problemov.

Povprašaj pri več prodajalcih po pripombah in pritožbah kupcev, pa naj ti primerjalno opišejo izdelke obeh znamk - meni se tak način kupovanja vedno obrestuje.

mamamia

Sweetie  

član od: 22.1.2004

sporočila: 1268

13. nov 2013 18:29

meni je serviser rekel, da z Bekovimi izdelki ni nič narobe in mi jih priporočal.

Sweetie

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

13. nov 2013 18:37

Serviserji so različni in skoraj vedno imaš možnost med izbiro večih. Je pa važno tudi to, da je od blizu in mreža serviserjev beko je gotov manj razvejana, največ do sedaj so me pa ravno potni stroški prišli.

tedyka  

član od: 23.4.2009

sporočila: 2012

13. nov 2013 18:55

Imam leto dni staro kuhalno steklokeramično kuhalno ploščo 4 kuhališča, pa kuhalno ploščo z dvema plinskima gorilcema, ventilatorsko pečico in pomivalni stroj - vse znamke Bosch. Zadovoljna pa sem samo s plinskim kuhalnikom in pomivalnim strojem - kuhalna plošča in pečica pa sta veliko veliko slabši kot pri prejšnjem gorenjevem štedilniku. Pa nisem vzela niti najcenejše niti najdražje varjante tega proizvajalca in odštela za vse skupaj krepko čez 2 tisočaka. Toliko o zaupanja vredni blagovni znamki gospodinjskih aparatov.

Ko se mi je pred kakšnim mesecem pokvaril hladilnik star 8 let nam je serviser svetoval nakup novega in predlagal Beko, ker ima 5 let garancije, cene so ugodne in nasploh baje ni kakšne posebne razlike med bolj ali manj prestižnimi blagovnimi znamkami. Gospodinjski aparati pa tako in tako niso več to kar so bili in jih je potrebno menjati oz. se jih ne splača popravljati tam po 10 letih delovanja - kakšno leto gor ali dol.

tedyka

Dipsi  

član od: 14.11.2004

sporočila: 378

13. nov 2013 19:04

Že dobrih 5 let imam steklokeramično ploščo, pečico ventilatorsko in pomivalni stroj znamke Beko. Do danes nisem imela še nobenih težav, tako da sem res zelo zadovoljno.

Dipsi

darjuška  

član od: 4.7.2005

sporočila: 1188

13. nov 2013 19:23

Mislim, da sem nekje slišala, da je Beko nekaj povezan z Boschem. V službi imamo Bekov hladilnik in dela OK. Sodelavec ima praktično celo linijo gospodinjskih strojev od te znamke in je zelo zadovoljen. Pravi, da je za manj denarja dobil dobro kvaliteto. V petih letih kar traja garancija, pa se bo tudi pokazalo, če kaj ni OK.

Glede znamke aparatov pa enim delajo aparati dobro, drugim slabše. Ne vem ali imamo srečo ali kaj, ker serviserja do letos ko sta pri Boschevem pomivalcu in Gorenjevem pralnem stroju - oba stara 5,5 let - šli črpalki, še ni bilo v hišo. Pri nas doma (18 let gospodinjstva) imamo sedaj drugo Gorenjevo pečico, drugi Gorenjev pralni stroj, čakam na tretjo Gorenjevo kuhališče - tukaj do sedaj nismo imeli še nobene okvare razen zgoraj omenjene črpake. Tudi prvi Gorenjev hladilnik je do danes brez popravila in dobro služi kot drugi hladilnik. Nasednji hladilnik je Zanusijev in tudi še ni videl serviserja. Nekoliko slabše je bilo je pri prvem Gorenjevem pomivalcu (18 let nazaj), ki je delal precej glasno. Mielejev sušilec je ravno dopolnil polnoletnost z enim nekoliko večjim popravilom pred 5 leti.

Kolikor sem se pogovarjala z nekaterimi serviserji imajo pri Gorenju in Etisu tarifo okrog 40€ samo, da prestopijo prag hiše in pogledajo kaj je narobe. Imajo pa pri Gorenju eno čudno navado, da ti po telefonu povedo koliko bi stalo popravilo (pred dnevi sem klicala na servis glede nove steklo keramične plošče, ki sem jo razbila), če pa potrebuješ predračun v papirnati obliki pa ta stane 40€ - izgleda, da si lahko privoščijo.

 

Lepo kupi in dobro peči.

 

http://www.mojalbum.com/tajda

kvačkarica  

član od: 30.6.2012

sporočila: 537

14. nov 2013 6:22

V gospodinjstvu imam večji del aparatov gorenjevih. Ko mi je pri pečici stari 13 let odpovedal spodnji grelec, sem imela serviserja v dveh dneh doma, cena 35 evrov z delom in vsemi deli, poleg tega še menjava ostalih drobnarij, ki še niso bile  omenjene, kot je stikalo, tesnilo....Bil je celo tako prijazen in je pogledal še pralni stoj in odmašil cev v njem. Če so vsi tako prijazni ne vem, tale je bil....V črpalki v pralnem stroju se mi je zataknil kovanec, po svoji krivdi, popravili so mi ga pod garancijo in menjali kompletno črpalko, vsaka jim čast!!!To, da ti pa povedo ceno popravila, se mi pa ne zdi slabo, saj je vrjetno kar nekaj ljudi, ki nimajo denarja za popravilo ali se pa cenovno ne splača.

kvačkarica

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

14. nov 2013 6:48

darjuška je napisal/a:

 Imajo pa pri Gorenju eno čudno navado, da ti po telefonu povedo koliko bi stalo popravilo

Zakaj čudno? Saj je ja normalno, da vsakega obrtnika vnaprej vprašamo, koliko bo nekja stalo, a ne? Pa v trgovini in gostilni so tudi cene znane. Zakaj bi tu ne bile?

rimljanka

čoko  

član od: 19.11.2007

sporočila: 867

14. nov 2013 9:35

rimljanka je napisal/a:

darjuška je napisal/a:

 Imajo pa pri Gorenju eno čudno navado, da ti po telefonu povedo koliko bi stalo popravilo

Zakaj čudno? Saj je ja normalno, da vsakega obrtnika vnaprej vprašamo, koliko bo nekja stalo, a ne? Pa v trgovini in gostilni so tudi cene znane. Zakaj bi tu ne bile?



rimljanka

Mislim, da je bilo "čudno" bolj to, da po telefonu dobiš informacijo zastonj in brez težav, pisno ti pa mastno zaračunajo...

 

Sicer pa- mi imamo Gorenje sušilni stroj že 8 let, brez enega servisa. Beko imamo pečico 3 leta- brez težav.

V trgovini so mi pa tudi rekli, da zadnje čase čez Beko ni nobenih pritožb, da so dobri aparati in itak je 5 let garancije, če bi bilo kaj narobe...

Edino s sušilnim strojem od Beko prijateljica ni zadovoljna, pravi, da slabo posuši in močno zmečka.

čoko

lučica  

član od: 28.10.2010

sporočila: 174

14. nov 2013 9:48

Hvala vam za vse vaše odgovore.

Jutri greva na teren z možem in bova še povprašala prodajalce. Se pa zaenkrat bolj nagibava k Bekotu. Servis imava blizu, pa kakor gledava po internetu so cenovno res o.k.. Upam da se ne bova "zahaklala".

O odločitvi poročam...

lučica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti