Nam hrana lahko škoduje

Lopatka  

član od: 28.4.2011

sporočila: 354

11. nov 2013 11:43

Mene je najbolj šokirala ena odaja od Jamie-ja O., ko je vrgel kos odpadnega sala  v pralni stroj na centrifugo, namočil v amoniaku, počel še ne vem kaj vse s tistim 'mesom', ga na koncu zmlel v mesoreznici in dobil lepo rdečkasto mleto meso za pleskavice, burite.... Brrrr, me je kar zmrazilo!

Lopatka

Lopatka  

član od: 28.4.2011

sporočila: 354

11. nov 2013 11:45

Oddaja

Lopatka

tonsk  

član od: 16.1.2012

sporočila: 144

11. nov 2013 15:01

Zanimiv eksperiment.

Ko sem začel to temo,sem imel v mislih surovine, glede na to da smo ,v moji bivši firmi, dobivali surovine iz vzhodne in zahodne Evrope in KItajske no pa tudi iz Slovenije.

Lp

tonsk

situla  

član od: 6.1.2012

sporočila: 45

11. nov 2013 18:52

Po ogledu posnetkov oddaje sem ostala zgrožena. Človek se resno zamisli, kakšno hrano kupujemo. Očitno je vse podrejeno tržni ekonomiji in ustvarjanju profita, vse drugo je nepomembno.

Sama se trudim kupovati ekološko pridelano hrano (kolikor je to sploh mogoče), poleg tega se skušam čim bolj orientirati na nakup živil "made in Slo". Zanimivo bi bilo vedeti, kakšna je stvarna (ne deklarirana) kontrola kvalitete hrane na naših tleh. Je tudi pri nas podobna slika, kot jo prikazuje oddaja, posneta v Franciji? Upam, da vendarle ne.

 

 

situla

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

11. nov 2013 23:25

Kar mene grozno čudi je to, da ljudem ta hrana diši!! 

Pred kratkim sem čitala komentar nekoga, ki je delal v mesni predelovalnici za omenjneo firmo. Saj ne verjamem vsega, kar je napisano, a vendarle: MacDonald je od njih kupoval oči krav, cene se ne spomnim več. Za kaj so jih rabili? Za pomfrit valja ne. Burgerji so pa 100% govedina. 

Drugače pa, kar se mene tiče, bi lahko vse tele "poceni" fast food restavracije zaprli, ker pri njih ne jem in od mene nimajo nič biznisa. Grem pa rada na solato v kak joint (chipotle je en tak ), kjer jo pripravijo po naročilu pred mano. 

Tudi poceni se mi ta špas nikoli ni zdel. Da bi nahranila moja dva fanta, bi me neprimerno več stalo kot če sem stopila do trgovine, nabavila surovine in skuhala nekaj "from scratch". 

Zadnjič sem gledala film Hunger Games, takole bolj na eno oko, ker to ni ravno moja žanra. In v filmu je postavljeno vprašanje, zakaj ne nehajo s temi igrami? Odgovor je seveda: Ker je dovolj gledalcev. Torej, če ljudje ne bi jedli v teh fast food restavracijah, če ne bi kupovali procesirane hrane (govorim o že pripravljenih obrokih, granola ploščicah, cerealov, vseh omak in polivk ter ostalega), tega ne bi proizvajali. Očitno dovolj zaslužijo! 

Vanja

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

12. nov 2013 8:31

Točno tako Vanja. Kadar se sama na glas spršujem tako kot ti, dobim vedno odgovor, identičen tvojemu zadnjemu odstavku.

 

 

naor

beatrice  

član od: 18.11.2009

sporočila: 137

12. nov 2013 13:11

Vanja pravi:

Zadnjič sem gledala film Hunger Games, takole bolj na eno oko, ker to ni ravno moja žanra

 

Vanja,

tudi jaz sem v nedeljo gledala ta film in ga povezala z obravnavano francosko oddajo. Zanimivo.

Interes prehranske industrije je iber nad razumevanjem običajnega smrtnika, ki mu (ne)hote drži štango v tem poslu. O organizaciji Monsanto, ki navzven daje popolnoma drugačen (nedolžni) videz, kot je njeno dejansko delovanje, pa raje ne bi izgubljala besed.

V oddaji lepo navajajo, da bo karta debeluhov v ZDA čez 20 let karta prikaza rakavih bolnikov. Jupi! Pa se bo farmacevtska industrija še malo bolj omastila.

Jaz se držim pravila, da svoj vrtiček obdelujem kar se da ekološko, kupujem eko izdelke s poreklom, idelke s kratkim rokom, ipd. Predvsem lokalne dobrote, ki jih ne pokvarijo dolge transportne poti.

Vem, da je za marsikoga zdrava hrana morda težje dosegljiva. Imamo pa zaenkrat vsaj možnost izbire, kar je tudi nekaj, kajne?

beatrice

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti