Odstranjevalecvlage- razvlađilec zraka

mijamarija  

član od: 19.4.2006

sporočila: 529

tema odprta - 8. nov 2013 12:10 | ogledi: 4.787 | odgovori: 19

Ker  imamo v enem prostoru vlago in jo nikakor ne moremo odpraviti smo se odločili za nakup razvlažilca zraka, ali ima mogoče kdo izkušnje z vlago in kako bi se lahko spopadli s to nadlogo.Če pa ima mogoče kdo razvlažilec in ga več ne potrebuje bi ga tudi odkupili.

L.P.

mijamarija

marjja  

član od: 6.9.2011

sporočila: 2510

8. nov 2013 21:47

To pa zanima tudi mene!

Kot najboljšo rešitev do sedaj so mi predlagali novo fasado na bloku in izolacijo podstrešja, pa si tega zaenkrat ne morem privoščiti

Pogosto zračenje, mazanje z raznimi sredstvi, granulat ipd, . tudi ni rešilo problema, ki ga imamo v spalnici- zunanja stena je po kotih zgoraj in spodaj čisto črna. Seveda brišem kar naprej to svinjarijo, resno pa razmišljam o nakupu razvlaževalnika. Torej, z mijomarijo bova veseli vaših izkušenj.

marjja

lucka52  

član od: 13.7.2007

sporočila: 1939

9. nov 2013 6:46

Mi imamo hišo zgrajeno v poznih osemdestih in ker smo na potresnem področju, cementa in cementnih kolon ne manjka.

Ena soba na severni strani je zato precej  vlažna, pa smo naivno poskušali z beležem proti plesni, pa nenehnim brisanjem kota in delno tudi stropa z razredčeno varikino in neštetimi  drugimi izdelki, ki (baje ) odstranjujejo plesen.  Se ve, da ni nič pomagalo.

Že nekaj let imamo  odstranjevalec vlage Delonghi,  kar precej drag je bil, ampak vreden vsakega evra.

Se zgodi, da v samo v 24 urah posrka več kot  3, 4  litre vode.... Glede na to, da je hiša dokaj nova,človek kar težko verjame od kod vsa ta vlaga. Ima tudi funkcijo gretja, tako da lahko služi tudi za ogrevanje prostora,  super zadeva torej.

Takole zgleda:

http://shop.siriosrl.com/DELONGHI-DEUMIDIFICATORE-DEC2

 

Pred nakupom RES DOBRO  razmislite o modelu in dodatnih funkcijah  ki jih posamezni razvlaževalci imajo.   Na tržišču jih je precej, tudi takih, ki vam porabijo samo elektriko, rezultati pa klavrni, ali pa še to ne.

 

 

 

 

 

 

 

 



lp Lučka

Sporočilo je spremenil(a) lucka52 dne 09.nov 2013 07:20

Vrtejbenka  

član od: 15.2.2011

sporočila: 4004

9. nov 2013 8:34

Se popolnoma strinjam z Lučko glede tega ,če se odločite za nakup odstranjevalca vlage iz zraka.Mi smo ga lani kupili,ker je v času kolin bilo res zelo veliko dežja in z tem velika stopnja vlage v kleti.preveč vlažna klet pri sušenju mesa pa povzroča sluzenje mesa in nepravo plesen.Ker je v vprašanju kar ena vrednost (cena prašiča) se je mož odločil za nakup tega odstranjevalca vlage.Kupil je ARIAGEL ND12,in sicer nam je namenjen zet poiskal druge roke na Bolhi,rabljen samo eno leto.Deluje super,pobere tudi ,tako kot Lučkin 4 l vode na dan.Drug teden imamo letošnje koline,tokrat 2 prašica in glede na deževje in vlago,se nam je nakup že povrnil.

Vrtejbenka

tburgar  

član od: 11.9.2009

sporočila: 435

9. nov 2013 8:42

Mi imamo že precej let razvlažilec znamke Ufesa- Arisan, ne vem, če se še dobi, mislim, da je bil kupljen V merkurju, cena pa okoli 250€, ampak je vredno,

imamo obe spalnici na S strani zelo vlažni in ponavadi v jesenskem času, ko se še ne kuri toliko, vlage pa veliko, je zmeraj problem s plesnijo, odkar laufamo tole reč je precej bolje,

treba je tudi redno zračiti, ampak to najbrž tako počnete, mi bomo enkrat to steno sanirali, do takrat pa je tole v redu,

priporočam, mislim pa enako kot lucka zgoraj- pozanimajte se pred nakupom, srečno.

tabu

zoja2  

član od: 16.12.2007

sporočila: 258

9. nov 2013 11:44

Mi imamo Zibro-ta, super dela že več let, pa še funkcijo gretja ima.

 

zoja2

lex  

član od: 19.7.2007

sporočila: 25

9. nov 2013 22:22

Sicer n vem kako je tole brano. Ampak naj povem svojo izkušnjo. Midva sva si  sp. delu hiše, ki je bila zgrajena v 50. letih prejšnjega stoletja uredila stanovanje (prenova). ker po velikem finančnem zalogaju ni bilo denarja za sušilec za perilo, sem prva 2 stroja posušila v spalnici. Pa tega ne bi naredila nikoli več. Ko sem prišla domov iz službe je po steni dobesedno teklo. Nič nisva vedela o vlagi (je prej nobeden ni imel). Skratka prišli so otroci in midva sva se nenehno bojevala s to plesnijo. KATASTROFA!!!!!!!!!!!!!!! V 1 mesecu nama je splesnil jogij, da o alergiji otroka sploh ne govorim (oz. začetkih). Nato sva začela graditi hiš kjer sva prišla do REKUPERATORJA. to je prezračevalni sistem. prodajajo ga predvsem za celotne hiše a obstjajo firme, ki imajo manjše enote. in tako sva ga kupila. v steno je potrebno zvrtati 2 luknji in to je to. Zjutraj ko sem odšla v službo sem ga vklopila, ko smo prišli domov pa izklopili. in plesni ni bilo več, zdravje najine punce pa se je v trenutku izboljšalo :) V bistvu je to prezračevanje, kjer po 1 luknji prihaja svež zrak, pri drugi pa gre ven umazan zrak. le da vmes pride do izmenjave toplote zraka - svežemu se doda toplota, ki jo odvzame umazanemu. in tako je to kot bi imel 8 ur odprto okno, le da v hiši ni ledenica (pozimi) ampak lepo toplo. kajti PLESNI NE UNIČIŠ DRUGAČE KOT Z PREZRAČEVANJEM.

Upam, da sem komu pomagala



lex

mijamarija  

član od: 19.4.2006

sporočila: 529

10. nov 2013 9:46

Včeraj smo kupili razvlažilec zraka ampak je zelo glasen.Ne vem če je to normalno je pa zelo moteče.

L.P.

mijamarija

irena66  

član od: 22.4.2009

sporočila: 747

10. nov 2013 15:12

Ko smo se mi vselili v hišo leta 2000 je bila groza , polno vlage.

Mislili smo kako dobro imamo izolirano hišo, ker smo zidali sendvič, tako da so stene debele 60 cm.

Ampak noben nam takrat 91 leta ni znal povedat kako izolirati okoli oken in plate, in to je bil problem.

Dolgo časa smo se borili z vlago in zračili, vogali so bili plesnivi, ni in ni bilo uspeha.

 

Potem smo kupili razvlažilec delongi, tak malo močnejši, kao prefesjonalni in od takrat ni problema.

Skoraj vsak dan smo načrpali polno pososdo vode, groza.

Ampak je zelo pomagalo.

Lani ga skoraj nismo uporabljali, letos pa ker je takšno vreme kislo ga zopet vsake toliko vključimo, predvesm kadar se kuha in se v parih dneh nabere kar par litrov vode.

 

Tako da se tak nakup zelo splača in obrestuje.

 

Aja, glasen pa je tudi naš, sam nas ne moti, ker če jemo ali kaj drugega delamo ga ugasnemo.

irena

Brgita  

član od: 17.8.2006

sporočila: 267

13. nov 2013 9:30

Mi smo se srečali z njim, ko smo  imeli poplavo v kleti. Dobili smo zelo močnega in glasnega, saj je sušil tudi tlake. Imeli smo ga kar dolgo (vsake toliko časa se je oglasil nek gospod in izmeril vlago), tako da se je pri računu elektrike močno poznalo. Po tistem je klet ostala vlažna. Kupili smo svojega in ga redno uporabljamo. Smo zelo zadovoljni.

Brgita

slivovi cmoki  

član od: 7.8.2012

sporočila: 444

13. nov 2013 21:09

Brigita, praviš, da se je pri elektriki poznalo, se morda še spomniš koliko?

slivovi cmoki

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtTrixi
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti