Naprava za zlaganje perila

Jutica  

član od: 15.12.2011

sporočila: 36

4. nov 2013 17:17

Ribica, saj ne morem verjeti. Pa kaj je z današnjimi starši? Kot je napisala patka, redko se najde učitelj, ki gre izven šolskih okvirjev. namesto, da bi bili starši srečni in cenili to, pa pišejo protestna pisma.

Jutica

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

5. nov 2013 7:53

Zadnjič je moja sestra bodočim maturantom rekla (imeli so temo o polnoletnosti in kako ni samoumevno, da starši skrbijo tudi za svoje polnoletne otroke), naj doma nekaj naredijo za mamo, in ji potem rečejo, da jo imajo radi. Reakcija mam je bila večinoma najprej v stilu, češ, da se mularija dela norca iz njih, nato so bile pa vesele. Na drugi strani pa otroci presenečeni nad tem, kaj naredi eno malo dejanje in par besed, ki padejo na plodna tla.

Sicer malce off topic, ko je že ribica začela.

Loni Makaroni

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

5. nov 2013 9:33

Jutica je napisal/a:

Pa kaj je z današnjimi starši?

Jutica

Off topic, ampak ker ravno sprašuješ: Sio ljudje (in veliko jih je), ki ravno nimajo pojma, kaj početi s sabo, ki so zmedeni pri formiranju mnenj, ki se ne znajo odločati, ne znajo predvideti posledic svojega ravnanja.....in ko dobijo otroke, seveda ne moreš pričakovati, da bodo na njih prenesli nekaj življenjske pameti. Se ne da prenesti, če nimaš sam. In ko se potem takim zgubljencem zgodi, da jih nekdo direktno ali indirektno opozori, da so šibki pri vzgoji, odreagirajo besno in bojevito. Ker je pač treba besno in bojevito odreagirati na vsakogark, ki pokaže na šibko točko.  Starši, ki svojega najstnika niso naučili pospravljati za sabo (kar se skozi igro čisto lepo nauči vsak otrok, če se ga le začne takrat, ko shodi učiti, da "da spat svoje igrače" - in potem otrok v naslednjih letih to rutino osvoji in ponotranji, preverjeno večkrat na več generacijah, deluje), ga verjetno niso naučili še marsičesa in sedaj so v paniki, ker se to vedno bolj vidi. In so pač jezni na učiteljico, ki je pokazala na njihovo napako.

Upam, da je bilo razumljivo, da smetim dalje.

Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti