Tujina

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

28. okt 2013 10:04

Če človek tole obrača in obrača, na koncu prideš do ugotovitve, da je dom tam, kjer se človek čuti izpolnjenega.

Je tudi tako, da so bile vedno migracije - ekonomske, politične in da se je vedno nekaj ljudi zaradi različnih razlogov selilo. Če se je prostovoljno (boljše karierne možnosti) je to super, če si prisiljen (vojne) je to grozno.

Ampak je treba življenje sestavljati non stop. Tudi, ko človek misli, da sedaj je pa že nekaj ustvaril, se lahko zgodi, da bo treba na novo sestavljati.

Je pa tako, kot je rekla limnol, ene rože se da presaditi, enih rož se pa ne da presaditi. Nič hudega. Meni so vse rože okej.

Imam pa zelo  nizko toleranco do butljev vseh vrst (to je samo plevel), do junakov tipo "nisam u životu knjige pročit'o", do junakov desetdnevne vojne (ki se jim še 22 let po njej toži po tem, ker so bili samo tisti teden kao carji v kakšni teritoraialni špelunki v ozadju, prej in potem pa zero, nada, niente), kot primerek iz Sashikine zgodbe in kar je še tega.

Vendelina jr.

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

28. okt 2013 10:38

Vendelina jr. je napisal/a:

.......do junakov desetdnevne vojne (ki se jim še 22 let po njej toži po tem, ker so bili samo tisti teden kao carji v kakšni teritoraialni špelunki v ozadju, prej in potem pa zero, nada, niente)..........



Vendelina jr.

pri "junakih" manjkajo narekovaji - ker so bili v desetdnevni vojni tudi junaki - z veliko začetnico.

lp

cervus

Aljo  

član od: 19.10.2005

sporočila: 90

28. okt 2013 11:15

Na enem simpoziju sva sedela skupaj z enim profesorjem z univerze v Los Angelesu. Je rekel, da tudi pri njih ni več kot je bilo, študenjte so leni, žicajo za ocene, polni sami sebe in poleg vsega je rekel, da se včasih vpraša, koliko imajo dejansko v glavi, kar ni napiflano, po domača rekel je, da lahko študira že vsako teslo. Samo povem, kako je možakar rekel. Nič ne komentiram.

 

Aljo

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

28. okt 2013 12:12

Aljo, rada rečem ima nas svakojakih. Vendy, tokrat se strinjam z vsako črko.

 

naor

jkd  

član od: 9.4.2007

sporočila: 144

28. okt 2013 13:02

Pred desetimi leti sem še rekla, da imam rada Slovenijo in da me nič ne vleče drugam. Stroka, v kateri delam, je bila med bolj razvitimi ne samo v Evropi, ampak tudi v svetu, zakaj bi torej hodila drugam?

Danes je stroka še vedno vrhunska, ampak denarja je čedalje manj tako za izvajanje programov, kot za plače. Zato pravim: Z domoljubjem  se ne da plačevati najemnine in računov. In iščem službo v tujini. Slovenije nimam zato nič manj rada, le kruh postaja (pre)trd...

Da ne bo pomote, ne živim v prepričanju, da je v tujini vse bolje. Se pa dovolj gibljem v tujih krogih, predvsem na področju svojega dela, da lahko realno ocenim, v kaj se spuščam. 

jkd

inabina  

član od: 21.7.2013

sporočila: 20

28. okt 2013 17:45

Tudi sama sem se sicer na kratko nekaj mesecev srečala s študijem v zda, polteg našega seveda. Mene je pa v prvi vrsti presenetil odnos tamkajšnih profesorjev napram študentom. Če česa nisi razumel, ti je bil pripravljen še enkrat, dvakrat... razložit. Se je čutil dolžnega. Poleg tega da je bilo našim profesorjem omenjati učbenike izdane po letu 1967 skrajno krvostrunsko. pa gre za tehniški faks. Da marsikateri profesor pri nas ni prišel pripravljen na predavanje in je potem na veliko filozofiral o Tini Maze raje nebi...

Pri nas je tako, da če te profesor ponižuje pred vsemi (pa ne zaradi neznanja, temveč spola, priimka itd) je to pač normalno. Pri njih očitno ne.

Ok Slovenija je lepa. A Nova Zelandija pa ni? Pa Kanada? Pa Skandinavija? In btw, Italjani imajo približno toliko od Alp do morja kot mi.... pa nebi šla našega Strunjana primerjat s plažami v Toskani  - mivka je zakon!

inabina

inabina  

član od: 21.7.2013

sporočila: 20

28. okt 2013 17:46

Še to, se strinjam, o tem kje je trava bolj zelena lahko edino verodostojno povedo/povemo tisti, ki smo obe že videli in kosili. Tisti, ki tega še niso, vsaj meni lapajo prazno slamo. Sori.

inabina

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

28. okt 2013 18:21

inabina je napisal/a:

. Poleg tega da je bilo našim profesorjem omenjati učbenike izdane po letu 1967 skrajno krvostrunsko. pa gre za tehniški faks. Da marsikateri profesor pri nas ni prišel pripravljen na predavanje in je potem na veliko filozofiral o Tini Maze raje nebi...

Pri nas je tako, da če te profesor ponižuje pred vsemi (pa ne zaradi neznanja, temveč spola, priimka itd) je to pač normalno. Pri njih očitno ne.


inabina

 

Pa si za to, da se take stvari ne bi dogajale, naredila še kaj drugega, kot se pritožila na kulinariki? Profesorji ti MORAJO razložiti enkrat, dvakrat, trikrat, kolikor je treba. MORAJO priti pripravljeni na predavanja. MORAJO poskebeti, da je znanje na nivoju (ampak, dete drago, sprijazni se - ljudje so bili inteligentni in naredili neverjetne stvari tudi že pred tvojim rojstvom; zelo veliko, da se razumemo, in mnoge mnoge še vedno držijo, tudi v tehniki. Dobro se torej prepričaj, ali ni letnica 1967 edino, kar te je zbodlo, ne da bi si gradivo tudi zares prebrala in se prepričala, da je zastarelo). Pa poniževane študentov - Kje? Kdo? Kdaj? Z imenom in priimkom. Ne tukaj, da se razumemo, ampak na tvoji fakulteti, na univerzi, ker se te stvari urejajo tam, kjer se dogajajo. Kako pa, misliš, so dosegli, da se take stvari na faklutetah ZDA ne dogajajo (no, vsaj po tem, kar mi mislimo, se ne -  od kod bi se sicer pojavil tweet uglednega profesorja na newyorški univerzi "...dear obese apllicants: if you didn't have the willpower to stop eating carbs, you won't have the willpower to do a dissertation."

Nič ni nikjer padlo z neba (kar je, pa tudi ni bilo vedno najboljše) - pa nehajmo, za božjo voljo, misliti, da bi pa pri nas moralo.

 

 
Sonja

inabina  

član od: 21.7.2013

sporočila: 20

29. okt 2013 11:02

Sonja 

inabina

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti