Kam za novo leto 2014

andrejka88  

član od: 14.8.2010

sporočila: 31

tema odprta - 21. okt 2013 14:35 | ogledi: 20.821 | odgovori: 18

S fantom bi se rada nekam odpravila za novo leto, pa ne veva kam. Ker sva oba bolj umirjena, razmišljava o kakšnih termah (bazen, savna), vendar nimava veliko denarja, da bi si lahko privoščila kjerkoli. Sicer je na internetu veliko ponudb, vendar me zanima, če poznate morda kakšne dobre in ugodne destinacije v Sloveniji?

andrejka88

Sunny09  

član od: 25.11.2009

sporočila: 219

22. okt 2013 20:30

če finančno nista najbolje stoječa, novo leto preživita doma, terme ali ali kakšno drugo potovanje si pa privoščita izven "sezone", saj je takrat veliko ugodnih ponudb... v božičnem-novoletnem času cene narastejo pa večja gužva je...

Sem pa že nekaj let pristaš tega, da za novo leto ne rabim nikamor potovati in mi je vseeno kje sem, le da sem v družbi ljudi, s katerimi se imam fino in uživam v njihovi družbi..

Sunny09

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

23. okt 2013 9:48

Sunny ima več kot prav.

Drugače pa še word of advice, mi je tole nekako padlo v oči... In opozarjam, da rahločutnim dušicam in tistim, ki hočejo samo neposreni odgovor na neposredno vprašanje, odsvetujem branje tega, ker lahko kvarno vpliva na njih.

" S fantom bi rada nekam šla, pa ne veva, kam. Sva oba bolj umirjena..."

Drago dekle, koliko si pa staro in koliko sta pa stara? Tega ne sprašujem za to, da bi tule povedala, ampak bi rekla, da tvoja starost v smislu, kdaj si rojena in tvoja starost po tem, kako si živahnaa - pa dobri bog, punce v domu starejših občanov so bolj zabavne. Oziroma, punce od tam imajo čisto izdelane plane.

Za božjo voljo, mlada si, pa daj odpri oči in glej življenje in za hudiča, ne boj se, no, gledati življenje. Življenje se pa gleda tako, da človek ni posebej umirjen (to je kvečjemu evfemizem za dolgočasno). Oziroma, za mirnost bo v tvojem življenju še čas. Oziroma, za mirnost je čas takrat, ko sprejemamo pomembno odločitve pri sebi, familiji, službi. In za to, da znamo biti mirni, da se znamo umiriti, moramo znati biti tudi živahni. Drugače je vse šuplje i prazno. In namesto nesrečnega stikanja po netu za topliški turizem za magično silvestrovo (mimogrede, strahotno malo magičnih silvestrov je v življenju, je pa strahotno veliko magičnih dni v življenju, če se človek potegne magijo iz vsega, kar se mu zgodi), se raje začni zabavati in intenzivirati svoje življenje zdaj. Ker če ga ne boš, boš čez deset let eno zafrustrirano babše, ki se zjutraj ne bo upalo pogledati v ogledalo.

In še nekaj: če se ne zna narediti čakanja na polnoč v najbolj skromni študentski sobici (in če se tega ne zna narediti enega čisto navadnega 23. 10...) potem tudi toplice ne bodo tega naredile.

Vendelina jr.

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

23. okt 2013 10:01

Vendelina jr. je napisal/a:

 Življenje se pa gleda tako, da človek ni posebej umirjen (to je kvečjemu evfemizem za dolgočasno).

Ne vem, zakaj bi bilo umirjeno življenje dolgočasno. In zakaj si nekdo v mladih letih ne bi smel privoščiti umirjenega silvestrovanja v termah, če mu je do tega, pa čeprav nima ne vem kako globokega žepa. Samo zato, da bo v trendu, pač ne bo počel nečesa, kar mu ni po duši. No, nekateri že, ampak, to je njihov problem. Zakja zdaj andrejki88 očitati, da ne zna biti mlada, haloooo????

Konec koncev, vsak živi po svoje (menda ima pravico, ne), zakaj bi morali vsi v mladih (in manj mladih letih) živeti divje, a zato, ker se enim zdi, da so le takrat mladi (pa magari po duši saj EMŠO itak je, kakršen je) če živijo divje?

Dajte no.

 

rimljanka

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

23. okt 2013 10:45

Rimmy, there is a huge difference between "wilde" and "fun".

Vendelina jr.

Margot  

član od: 12.12.2008

sporočila: 260

23. okt 2013 10:55

Wild :)

Margot

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

23. okt 2013 11:01

Jasno, Margot, tenks, tako je, če je preveč prstov na tipkovnici

Vendelina jr.

Lopatka  

član od: 28.4.2011

sporočila: 354

23. okt 2013 11:10

Meni osebno paše biti za novo leto v ožjem krogu ljudi. Najbolje do sedaj smo se imeli, ko smo bili kar doma (pri sebi ali pa pri prijateljih). Malo večerjice, malo vinčka, malo debatiranja in veliko smeha. Po drugi strani pa nobene gužve, nobenih neznancev, nobenega lišpanja in posebnih priprav. Najlepše je dočakati novo leto v družbi najboljših prijateljev in v trenerki  Pa ne, da se ne bi znali tudi noro zabavati in se lepo uštimati, tako za vsak dan kot za takrat, ko se gre 'ven'.

Andrejka jaz ti želim fantastično praznovanje kjerkoli že boš. Na koncu itak najbolj odtehta tisti tapravi silvestrski poljub in pričetek novega leta z nasmehom na obrazu in nekoliko hitrejšim srčnim utripom. (Jaz se vsako leto na novo zaljubim - v svojega moža ;))

Lopatka

Margot  

član od: 12.12.2008

sporočila: 260

23. okt 2013 11:19

Meni pa ima "lišpanje" za take priložnosti, četudi doma v ožjem krogu, poseben čar. Se še vedno spomnim, kako smo desetletne "smrklje" pri prijateljici praznovale novo leto (potem je to postala tradicija) in je vsaka privlekla svečano obleko (mamino maturantsko, poročno, etc), se oblekla vanjo in smo se naličile ter plesale in praznovale. :)

Margot

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4732

23. okt 2013 12:02

Lopatka je napisal/a:

Andrejka jaz ti želim fantastično praznovanje kjerkoli že boš. Na koncu itak najbolj odtehta tisti tapravi silvestrski poljub in pričetek novega leta z nasmehom na obrazu in nekoliko hitrejšim srčnim utripom. (Jaz se vsako leto na novo zaljubim - v svojega moža ;))

Lopatka

Moja nekoč nadrejena v službi je to, kar si ti nazadnje v oklepaju napisala, vedno govorila vsem okoli sebe, ko je le imela priložnost (v naši hiši je pa lepo in najlepše in še malo lepše)...vse do takrat, ko ga je "nepričakovano presenetila" s predčasnim prihodom iz službe in njene "naj" prijateljice ni imel čas oblečt 

andrejka88: term je ohoho, vendar, če nimata denarja, si lahko tudi doma naredita prijetno vzdušje, razvajat se gresta pa 2. januarja, ko bodo cene ugodnejše. V Posavju imajo ugodne cene nove terme v Dobovi, pa jih poišči na internetu in poglej, če ti ustrezajo.

 

Ognjič

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

23. okt 2013 12:06

Vendelina jr. je napisal/a:

Rimmy, there is a huge difference between "wilde" and "fun".

Hvala za pokroviteljski ton, ampak, ga ne potrebujem. Sploh, če ga ne zmoreš v slovenščini.

rimljanka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti