Moška obleka

Desanka  

član od: 15.6.2007

sporočila: 134

tema odprta - 14. okt 2013 11:05 | ogledi: 35.095 | odgovori: 25

Potrebujem (no, naš mladi gospodič) potrebuje moško obleko. Svečano. Pred časom si je kupil Sensovo obleko, ki je bila res zelo lepa, mogoče malo športno-elegantna, vendar za namen (maturantski ples) odlična.

Tokrat želi modro, temno modro, kvalitetno, lepo. Opažam, da je vse čista klasika, sama pa sem bolj pristaš klasike z nekim drugačnim pridihom (npr. ruski ovratnik, zapenjanje po celi dolžini itd...)

Na kaj je potrebno biti pozoren (to, da so rokavi za prst, dva krajši od srajčnega rokava, da lepo leži v ramenih, da so hlače glih prav dolge... itd...mi je jasno); bolj me zanima, kje je raznolika, kvalitetna in cenovno dostopna ponudba.

Pa česa naj se zeeelo izogibamo.

Mimogrede; srajca, svetlo modre barve je že kupljena.

BTW: če je spremljevalka na rdeči preprogi v svetlo modri obleki je potem "nujno" da ima on temno modro obleko s svetlo modro srajco (ta bo sigurno, ker ima določen pomen) ali lahko ima kakšno drugo barvo obleke? (sama druge dobre kombinacije kot temnomodra obleka ne vidim).

 

Desanka

Sunny09  

član od: 25.11.2009

sporočila: 219

14. okt 2013 11:20

Odgovorila bom le kar se barv tiče, ostalo mi je tuje, še posebej rdeča preproga 

 

Če ima gospodič svetlo modro srajco se mi zdi, da poleg paše tudi temno ali še bolje svetlo siva. Ker včasih določeni odtenki ne pašejo skupaj, je dobro, da pri nakupu obleke srajco vzame s seboj.. Je pa dovolj, da se s spremljevalko ujemata srajca-njena obleka.

V Emporiumu v BTC-ju vem, da imajo obleke, ki so za moje pojme krojene za mlade ljudi - ampak je tudi cena temu primerna.

Izogibajte se materialu, ki se mečka :)

Sunny09

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

14. okt 2013 11:47

Najprej povej, kakšen red carpet to je? Oziroma, kakšne vrste dogodek to je.

Drugače je pa tako (pa morda to še kateri pride prav): elegantne moške obleke so obleke, ki so iz kvalitetnega materiala in imajo tudi malo svetlečega odblika. Barve so naslednje:

- če je red carpet (ampak v Slo je tega bolj malo in dvomim, da bo dvajsetletnik tam), je itak samo črna, črana, dokler ne najdejo kaj temnejšega. Oziroma do takrat, ko bo mladi gospod že trendsetter.

- Če je samo svečano (tipo slovesnost, premiera, dogodek v večernem terminu CD, sprejem na kakšnem dobrodelnem dogodku), so barve tudi temno siva in night blue.

Svetlomodra srajca in svečani dogodek NE gresta skupaj. Svetlomodra srajca je super za vse fante in za vse dnevnenpriložnosti, pri svečanih dogodkih pa NE pomaga. Oziroma označuje, da tisti, ki jo nosi, ne ve, da se svetlomodra srajca ne nosi na večerne zadeve. Simbolni štosi gor ali dol. Namesto svetlomodre srajce naj ima raje svetlomoder robček v gornjem žepu, če že hočeš simbole in bo tisto, čemur se reče "pop of color". Drugače je pa svetlomodra srajca v kombinaciji s svetlomodro žensko opravo - hm, deluje kot športni par pri umetnostnem drsanju - in to za večeno zadevo NI kompliment.

Na večerne zadeve se namreč nosi (na teh prostorih, na kakšni Floridi je lahko bolj pisano)eno od naslednjega:

- bela srajca

- tenka majica iz mikrofibre v isti barvi kot je obleka  in v tem primeru NI kravate (priporočam za mlajše gospode)

- srajca in kravata in obleka v isti barvi.

Ideje o ruskih ovratnikih in kar je še tega - odsvetujem. Saj je svečana obleka z ruskim ovratnikom lepa. Ampak tako zadevo si omislijo fantje, ki imajo v omari že n-klasičnih svečanih oblek, n-smokingov (svojih in po meri izdelanih) in si za spremembo želijo nekaj drugačnega. Če se pa taka garderoba šele formira, se pa  začne pri klasiki, ki je brezčasna (dober kroj, suknjič na dva gumba, to zdrži test časa).

Drugače so pa v LJ z naskokom najboljši pri nasvetih za to, ali obleka stoji ali ne stoji, v Nami - prodajalke na moškem oddelku so nekaj razredov pred ostalimi v veščini prodajanja. Preverjeno večkrat.

 

Vendelina jr.

Desanka  

član od: 15.6.2007

sporočila: 134

14. okt 2013 12:49

Vendelina pivo častim! /dobro, lahko je tudi sok!/

Toliko pametnih nasvetov, da sem ti blaaazno hvaležna.

Moj prvi obisk bo - nama.

Med branjem se velikokrat nisem strinjala s teboj, ampak pri modi si Carica. In vse argumentiraš. Zapisano je zelo uporabno. Za kaj potrebuje obleko? Za udeležbo na maturantskem plesu (spremljevalec), za novoletno dobrodelno prireditev v cankarjevem domu in eno diplomatsko-protokolarno zadevo. Skratka - mix.

Še eno vprašanje; glede na to, da je spremljevalka (na plesu) v svetlomodri obleki in če se bo odločil za majico iz mikrofibre, kakšne barve naj bo obleka, da bo to delovalo kot neka celota?

In informacija o Nami mi je zelo dobrodošla.

---- Je pa zanimivo:

Vendelina jr. je napisal/a:

Drugače je pa svetlomodra srajca v kombinaciji s svetlomodro žensko opravo - hm, deluje kot športni par pri umetnostnem drsanju - in to za večeno zadevo NI kompliment. Vendelina jr.

in

Sunny09 je napisal/a:

Je pa dovolj, da se s spremljevalko ujemata srajca-njena obleka.

Sunny09

 

 Sunny hvala za zapis, ampak če si res vizualiziram par v modri srajci in sinje modri obleki,  bi ju kar postavila na ledeno ploskev.

 

 



Desanka

Sporočilo je spremenil(a) Desanka dne 14.okt 2013 12:50

drejcek  

član od: 11.1.2004

sporočila: 1028

14. okt 2013 14:43

Kot moški Vendelininim nasvetom lahko dodam, da srajca s kravato ni nujno potrebna v barvi obleke, lahko je zgolj temnejši odtenek hladnih barv. Sicer pa, kravata v splošno obiskovanih bolj slavnostnih prireditvah počasi izgublja svoje mesto, vedno bolj jo opuščajo tudi pregovorno bolj zadržani pripadniki nemškega naroda. Odločitev posameznika pač, dejstvo pa je, da paše samo na srajco, na majico, če je še tako elegantna, ne.

Zraven obleke so potrebni tudi kvalitetni čevlji, ki naj bodo skladni z obleko, predvsem pa čisti in nepošvedrani.

Kam po nakupih? Iz lastnih izkušenj najprej v Namo v 1. nadstropje, parkiranje je najcenejše na Trgu Republike ali pod njim, v garaži Maximarketa. S seboj naj nese srajco, ker obleke na T-shirt pač ne moreš kupovat.

Namesto zaključka, črna barva pri obleki predstavlja nekakšno univerzalnost in paše zraven praktično vsega, tako da se ne obremenjuj preveč, kakšno obleko ima/bo imela spremljevalka. In pa, naj ne pozabi na higieno, parfumirana gorila pač ni gentleman.

Drejček

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

14. okt 2013 15:45

Kolikor imam izkusenj z oblekami stavim na to, da si vsak najde svojemu telesu najljubso prodajalno. moje se ( na zalost) najbolj ujame s Kenzom. Karkoli tam pomerim je kot ustvarjeno zame, imam problem s sirokimi rameni in posledicno predolgomi rokavi, tu imajo ocitno modele mojih mer.

kombinacija je pa povsem individualna. Ne poslusam svetovalcev in potem sem vecji frajer od zenina :)

Commis débarrasseur

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

14. okt 2013 16:07

Moj sin ni tip za kravato in je imel za maturantski ples obleko in pod suknjičem majico, tudi čevlji niso bili elegantni usnjeni ampak iz semiša in je vse skupaj zelo dobro izpadlo. Dobro se je počutil in bil sproščen, soplesalka je imela črno kratko obleko, on pa je imel črno majico.

Sicer je tudi odvisno od tipa človeka, kako kdo kaj nosi, so pa seveda ena univerzalna pravila, ki jih je Vendelina lepo nanizala. 

mamamia

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

14. okt 2013 19:12

Desanka, naj vzame črno. Dokler ne iznajdejo kaj temnejšega

Vendelina jr.

Sunny09  

član od: 25.11.2009

sporočila: 219

14. okt 2013 19:32

Desanka je napisal/a:

 

Sunny09 je napisal/a:

Je pa dovolj, da se s spremljevalko ujemata srajca-njena obleka.

Sunny09

 

 Sunny hvala za zapis, ampak če si res vizualiziram par v modri srajci in sinje modri obleki,  bi ju kar postavila na ledeno ploskev.

 

Desanka

 

No ja, hvala za kompliment :) zima se bliža, ledenih ploskev bo malo morje

 

Jaz sem si sicer predstavljala moškega v obleki na red carpet-u, s hlačami in modro srajco pod suknjičem. Priznam pa, da sem malo zafrknila, saj sem imela v mislih kravata-njena obleka

Na mojem maturantskem plesu je imel moj spremljevalec le kravato v stilu moje obleke, in je za moje pojme izpadlo čist ok :)

 

Sunny09

Lopatka  

član od: 28.4.2011

sporočila: 354

15. okt 2013 14:25

Mura dela zelo lepe obleke po naročilu. Pride krojač, prinese vzorce blaga, pobere mere in naredijo unikatno obleko po tvojih željah.

Lopatka

sonce51  

član od: 4.4.2008

sporočila: 237

15. okt 2013 19:15

Tudi mi se pogovarjamo o maturantski obleki, naš mlajši sin bo namreč februarja imel maturantski ples. Starejšemu smo dali obleko šivat v Muri (takrat so bili še zlati časi v Muri, uredil si si šifro tam zaposlenega, izbral blago ...) pa ni bila nek velik finančni zalogaj. Bila je črne barve z ozkimi črnimi črtami (struktura blaga ene mat, ene blagi lesk), imel je črno srajco in ciklama barve kravato, takšno je imela namreč plesalka obleko. Oblečeno jo je imel samo takrat in nikoli več. Mlajši sin, ki je nekoliko nižje postave (173 cm, starejši 10 cm višji) pa razmišlja  o temni obleki z  ruskega ovratnika ali nekaj v tej smeri. Ogleduje si Sensove maturantske obleke. 

 

  http://www.sens.si/slo/ponudba/maturantska-in-po

Med prikazanimi oblekami mu je všeč v prvi vrsti zadnja in potem tiste v drugi in tretji  vrsti, najbolj kombinacija s temno srajco. Kaj pravite na njegov izbor. Cena teh oblek je cca 230 €, kar je meni za 1x uporabiti absolutno preveč. Se še dogovarjamo, bomo šli tudi v MB oz. Graz pogledat. Ne vem kakšne so cene v Zari, s.Oliverju itd.Potem pa pride na vrsto še mama, ajoj, tudi tu ne bo enostavno, čeprav sem si zamislila eno tako, ah o tem kdaj drugič.

 

Toliko o naši misiji "maturant".  

sonce51

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

MOJ vrtrdkapica
Kaj jutri za kosilo?Dragička
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti