Česa ne jeste

zoyaa  

član od: 1.8.2011

sporočila: 88

tema odprta - 7. okt 2013 19:33 | ogledi: 5.417 | odgovori: 87

Pozdravljeni, ker sem po naravi velik firbec, me zanima česa ne jeste, katere hrane ne marate?

Sem iskala podobno temo, pa ne najdem, če pa je,se opravičujem..

 

Sama jem od mesa le perutnino, goveje in svinjsko meso ter ribe... Ostalo,npr konjsko meso, jagnečje, divjačinsko,... se pri meni na krožniku ne bo znašlo...ne zaradi okusa, ampak imam do tega nek čuden predsodek...

zoyaa*

golubić  

član od: 13.5.2007

sporočila: 1276

7. okt 2013 19:53

Jaz ne jem morskih sadežev in vampe -njih pa res ne maram .Tu pa imam en problem moj mož jih ima zelo rad 

pol pa kupim gotove v konzervi -pogrejem pa je ali pa ko ima malico jih sam naroči .

Ostalo jem vse .

golubić

Sunny09  

član od: 25.11.2009

sporočila: 219

7. okt 2013 20:10

Tudi jaz ne jem konjskega mesa, jagnjetine, morskih sadežev, divjačine... ne maram kuhane paprike (npr. filane paprike - pojem samo filo), paradižnika, bučk, kumar, fajn začinjene hrane, hrena...pa še bi se kaj našlo, dopišem, ko se spomnim :)



Sunny09

Ne maram cimeta (dovoljeno zeloo malo), raznoraznih cornflakes-ov, kumine (ufff, ko ugriznem vanjo, me kar groza strese), origano (moja pizza vedno brez), no ja...še marsikatero začimbo bi lahko dodala..

potem.. kuhana čebula v različnih omakah, golažih..ne smem jo videti oz. zaznati v ustih..

zelenjavna juha z zelenjavo v kosih - raje vidim, da je spasirana..

 

Ok, moj ne je nobenega kuhanega/pečenega sadja, razen borovnice... odpadejo sadne torte, štrudli ipd., ne mara kokosa

Sporočilo je spremenil(a) Sunny09 dne 08.okt 2013 14:32

SUZANAZ  

član od: 11.6.2003

sporočila: 878

7. okt 2013 20:34

Sploh ne pomislim, da zaradi predsodkov nebi nekaj jedla??!! Velikrat se spomnim na tiste, ki nimajo kaj na krožniku in verjetno, če bi bila lačna ne bi zbirala. Jem vse. Moja najljubša hrana je ričet. 

Mi pa zelo smrdi banana, sploh če je zelo zrela, pečana mi smrdi še bolj. (pa jo kljub temu pojem)

Bolj slabo mi pa grejo palačinke.

Suzi

drejcek  

član od: 11.1.2004

sporočila: 1028

7. okt 2013 20:44

Mleka in mlečnih izdelkov, ker imam laktozno intoleranco; ničesar, kar je iz vode (rib, mehkužcev, itd.). Ostalo pa vse, čeprav po hierarhiji: najvišje je meso, najnižje pa npr. koleraba ali ohrovt, ki ju imam najraje prek posrednika  Drugače pa nobene hrane ne mečem stran, ker sam kupujem, kuham (in pečem) samo tisto in toliko, kar in kolikor pojem. Moja zelo dobra prijatelja sta hladilnik in zamrzovalnik.

Drejček

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

7. okt 2013 21:07

Pri nas jemo čisto vse, če je osnovna sestavina pripravljena po našem okusu.  Sem se ravno danes o tem pogovarjala na enem drugem forumu. Par primerov:  Ajdova moka je super, če je kot kruh, nikakor pa ne žganci. Krompirja pri nas ZELO malo pojemo, nikoli pa ni restan, vsi ostali načini priprave so OK. Česen super, samo ne surov. Goveja juha za kremne juhe je super ali za polento, kuskus, župe z nudli pa ne jemo.

Žličniki, če so v obliki špeclijev, ali pa kar kruh z jajcem. Iste sestavine, drugače pripravljeno. 

Nikoli pa ne kupim masti ali margarine, pa pohanega tudi ne jemo več kot 1x na leto, pa še to kadar smo zdoma. 

Vanja

dari  

član od: 21.8.2004

sporočila: 1521

7. okt 2013 21:07

Morskih sadežev.Kot otrok sem bila zeloooo izbirčna.Sedaj pa jem vse, kar nisem takrat,jedla.No morski mi pa ne grejo dol...

dari

mojezlato  

član od: 10.12.2012

sporočila: 1039

7. okt 2013 21:15

Starejša kot sem več jedi, ki jih v otroštvu nisem marala, zdaj z veseljem pojem. Še vedno pa ne prenesem okusa kumine. 

Verjetno še je veliko jedi, ki jih ne bi ravno jedla, a takšnih stvari niti ne kuham, zato to sploh ni problem. Kuham samo tisto, kar radi uživamo.

mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/

maybe  

član od: 12.11.2012

sporočila: 9

7. okt 2013 21:17

Prav je, če človek ne je hrane, ki mu škodi, vse drugo je čisto "preseravanje". Kar strese me, ko poslušam ljudi, ki kar tekmujejo, kdo več stvari ne je, ali jih celo označi z "bljak", "ogabne", "smrdljive" itd.  Takim še že ni hudo.

maybe

Vrtejbenka  

član od: 15.2.2011

sporočila: 4004

7. okt 2013 21:30

Ufffaaa..težko to vprašanje..sem si kar nekaj časa razbijala glavo česa ne jemo.Z možem jeva vse,no skoraj vse..on ne je riževega narastka,sladkih mulc,jaz pa markandel ne je..to so briške klobase z pljučami.Sem jih pokušala,samo niso po mojem okusu.Ko nas naša mama zbere vse na kup, naj pridemo na krvavice,brata in sestra z družino jih vsi jedo,dočim jaz in moji ne..sama jih jem redko,pa še takrat morajo bit obvezno zelooo dobro pečene.Tako za nas naredi kračo..(moj ima usta do ušes..) Hčerki se počasi privajata na cimet,en namenjen zet ne mara rozin,tako da pol potic je z rozinami,pol brez...drugi pa njokov ne je preveč rad..no sladke ima rad.Imamo pa veliko spoštovanje do hrane in je ne mečemo stran.Ali v "reciklažo" za drugo jed,ali v hladilnik,če ostane kakšen obrok več kot eden ,pa v zamrzovalnik..vse porabimo.

Kuhamo in jemo radi tako naše domače jedi kot kaj novega,nam še nepoznano.Nikoli ne skuhamo,da ne bi pojedli..je pač tista nova jed samo 3 krat na kožniku..prvič,zadnjič in nikoli več.

Vrtejbenka

dari  

član od: 21.8.2004

sporočila: 1521

7. okt 2013 21:30

Maybe, glej kar mi škodi,tega se izogibam.A da se preseravam,če nečesa ne jem pa se ne strinjam. Ne bom rekla vsak,ampak večina ljudi ima neko hrano, ki je ne mara.Nikoli pa ne bom rekla bljak ali ogabno za morske sadeže, ki jih ne jem, moja dva jih obužujeta, pa jima delam solato ,rižoto.Pač jaz jih ne maram.Moj mož recimo ne je rdečega zelja,drugače pa je vse......Pač mu to ne gre in se ne preserava.Brbončice.......

dari

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti