Presenečenje - torta? rabim pomoč!

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

6. okt 2013 15:57

Pa vzami s sabo sladko smetano v sprayu, je saherca mnogo boljša s sladko smetano kot brez. Pa ne samo sacherca ...

mamamia

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

6. okt 2013 16:19

mamamia je napisal/a:

Pa vzami s sabo sladko smetano v sprayu, je saherca mnogo boljša s sladko smetano kot brez. Pa ne samo sacherca ...

mamamia

 

.... samo potem je pa res bolje svileno linžerijo pustiti doma, ali pa vsaj uporabljati ločeno od smetane (in čokolade).

Sonja

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

6. okt 2013 17:59

Trixx je napisal/a:

Pozdravljene!

Fant praznuje rojstni dan čez 14 dni - takrat se odpravljamo na kratek oddih v hribe za 4 dni. Greva pa midva ter še 2 prijatelja. Ker ga želim presenetiti, sem se odločila, da mu spečem torto oz. kakšno drugo pecivo (obožuje sladke stvari).
Problem pa nastane ravno tu - v hotelu torte ne morem speči (bomo v hotelski sobi in nimamo svoje kuhinje), da pa bi ga peljala ven na tortico mi pa ni ravno ok (tudi njemu to ni všeč).
Zato se obračam na vas - kaj lahko pripravim sama, doma in bo zdržalo vsaj 3 dni? Da se ne bo pokvarilo do dneva, ko bi mu tortico/pecivo izročila? V mislih sem imela tudi muffine - bi ti počakali 3 dni? Dobrodošli so vsi predlogi in že v naprej hvala!

 

Trixx

 

Drago dekle, vmes si že prebrala, vse o smetani in tem, kako se petkov meljšpajz (izvrsten izraz od tete torte za sacherco) popravi z njo.

Ampak, a res moraš? Mislim, takole obremenjevati sebe s planinsko pekarsko logistiko in kar je še tega? Pa ti se šemiš v tisti strašljivi tipi ženske, ki vedno na vse dopuste nosijo en kontenjner taperverov z vnaprej pripravljeno hrano. A to se ti spreminjaš v fantovo mamo ali kaj?

In praviš,  da izvoljenec tvojega srca nekako ne mara kupljenih tortic - pa daj preberi ta stavek še enkrat - to je v bistvu opis enega zelo razvajenega človeka - oziroma, edina olajševalna za tako tridtev bi bila, če bi šlo  pa nekoga, ki še v življenju ni pojedel nič boljšega od tisti margarinastih tortic iz LeClerca (ker tiste so pa res zanič) - in sedaj se boš ti trudila, da bo okoli njega samo tako, kot je njemu všeč? Halo? A ni kakšnega večjega smisla v življenju kot organiziranje tega, da bo "njemu" všeč?

Oziroma, tale logistično-planinski projekt bi imel vsebinsko podlago zgolj in samo v primeru, če bi izvoljenec tvojega srca tudi o tebi razmišlja 24/7, si razbijal glavo s tem, kako bi ti ustregel, pa te vozil na ogled romantičnih filmov in se s tabo pogovarjal o čustvih in bi vedno nosil vrečke iz trgovine (vključno tiste, ki bi nastale po nekajurnem šopingiranju tvojih oblek), ki bi vedno odpiral vrata zate, ki bi vedno hodil na zunanji starni pločnika in ki bi vedno sinhroniziral hitrost hoje s tvojim korakom in ki bi vedno govoril midva, namesto jaz in te sploh podpiral v vseh tvojih kariernih ambicijah.  Ker, če bi bil tak moški v tvojem življenju, potem se za takega tipa nese še pečica v hribe in vse tiste kozlarije, ki jih je njega dni prepevala N. Verboten (Triglav, pulover, štrudel....).

 

P.S. da ne bo nadaljnjih nesporazumov

Linžerija pa ni samo zabaven in lep kos oblačil, temveč predvsem simbol za telesno samozavest, za zdravo spremjemanje svojega telesa in skrb zanj.

 

Vendelina jr.

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

6. okt 2013 18:16

Eeemmm.... ampak zgodovina žal dokazuje, da se človeštvo skrajno malo (oziroma skrajno redki posamezniki) kaj naučijo iz tujih napak, večina mora sama stopiti v vsak kravjek in cepniti v par jarkov, da se je prime, da je dobro gledati vsaj za korak daleč naprej, da levo in desno sploh ne omenjamo. Deklice tako pač tako v vsaki generaciji znova in znova verjamejo tistemu "...VSE bom naredil zate!", če tudi takoj za tistim "se vidiva jutr" princ prisloni "...če ne bo deževalo". Ah, mladost!

Sonja

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

6. okt 2013 18:42

Morda tudi zaradi tega, ker ima zelo malo mladih punc okoli sebe dobre ženske vzore:. Ker če dobro pogledaš, naša kultura ima precej ponotranjeno tisto vse_za_familijo žensko. In ko na to kuluturo cepiš kak poganjek v obliki cosmopolitan-nasveta za to, "kako ga osvojite in ga naredite vašega za vedno", pride ven mladinka, ki razmišlja, kako bo v hotel nesla taperver, ker gre kao ljubezen skozi želodec.

Mladi dami nasvet takole: En muffin - kupljen pri Marcheju in noti svečka in malo smetane okoli in torta bo pa takrat, ko bodo logistične razmere to dopuščale. Serviraj to v prozornih obliačilih in bo čisto okej. Če je dečko okej, bo itak dobro odreagiral, če se bo pa večer sfižil, pa nisi s pravim.  Simple as that.

Vendelina jr.

Venturini  

član od: 29.1.2002

sporočila: 1685

6. okt 2013 20:20

Pod tole Vendelina jr. se pa podpišem 100%. Tudi jaz bi raje na pumpi kupila eno čokoladno biskvitno tablico, zapičila svečko in to je to. Ninam potrpljenja, da bi se ubadala s tem, kako se tista torta ne bi prevrnila, zgužvala....v nahrbtniku. Ker potem nimaš od izleta čisto nič..

Lp, Saša

Mir in dobro!

jkd  

član od: 9.4.2007

sporočila: 144

6. okt 2013 21:47

Še eno stvar se vprašaj prej: delaš to zato, da bi njemu naredila veselje, ali pa zato, da bi pokazala kakšna super oh in sploh punca si? Ker v prvem primeru bosta kupljen mufin/kolaček/karkoli in smetana iz pločevinke več kot dovolj. V drugem primeru pa se lahko zgodi, da boš razočarana, če on ne bo "znal ceniti tvojega truda" (=padel v nezavest od navdušenja). Been there, done that. Ampak sem bila jaz tista ta "nehvaležna"....

 

jkd

Gigi_84  

član od: 26.8.2008

sporočila: 331

6. okt 2013 22:43

Ne bom razglabljala o vzgibih za ta podvig, me pa firbec matra, kako bo to logistično izpeljano. Domnevam, da se do hotela peljete z avtom, ker si resnično ne predstavljam, da bi nekdo nosil sacherco v nahrbtniku. Če si slučajno premisliš, ti pa svetujem, da s sabo vzameš dozo sladke smetane in pentljo in sebe okrasiš kot darilo. Seveda v intimi spalnice, ne pred vsemi :) Verjemi, da se bo takega darila spominjal vse življenje.

Gigi_84

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

7. okt 2013 13:48

Gigi_84 je napisal/a:

Ne bom razglabljala o vzgibih za ta podvig, me pa firbec matra, kako bo to logistično izpeljano. Domnevam, da se do hotela peljete z avtom, ker si resnično ne predstavljam, da bi nekdo nosil sacherco v nahrbtniku. Če si slučajno premisliš, ti pa svetujem, da s sabo vzameš dozo sladke smetane in pentljo in sebe okrasiš kot darilo. Seveda v intimi spalnice, ne pred vsemi :) Verjemi, da se bo takega darila spominjal vse življenje.



Gigi_84

 

Jaz pa ne razumem, zakaj se vsi tako čudite. Plastično posodo se brez problema da v nahrbtnik, ne glede kaj je notri. Ali pa sem samo jaz tako zelo sposobna

JJ

inabina  

član od: 21.7.2013

sporočila: 20

7. okt 2013 14:23

Se strinjam z ostalimi: mafinček s smetano iz piksne in svečka gor in mu prineseš v seksi opravi v posteljo - če ne bo zapalil bejži stran kolikor moreš - bolje zdaj kot čez čas ko bo že malo pozno.  ali  ?

inabina

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti