Presenečenje - torta? rabim pomoč!

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

4. okt 2013 14:17

Trixx, res je precej peciv, ki zdržijo vsaj tri dni. Kot so predlagale predhodnice, izogibaj se le kakšni smetani. Tudi jabolčna pita pride v poštev... Vsak dan je boljša, čeprav pri nas prav dolgo ne zdrži  So pa vsi zgornji predlgi super.

Ah, dajte no, vse pa tudi ni v linžeriji  jaz razumem punco, če rada peče

JJ

jkd  

član od: 9.4.2007

sporočila: 144

4. okt 2013 14:17

Pred leti sva bila s fantom na poti, ko je imel rojstni dan. V hotelu so pri zajtrku imeli tudi nekaj peciva, pa sem s seboj na zajtrk vzela svečko in vžigalnik, v ugodnem trenutku vzela kos peciva in vtaknila svečko noter in jo prižgala. Fant se je razveselil, ampak zaradi pozornosti, ne zaradi torte. Po moje bi delovalo tudi s kosom suhega kruha. Lahko pa vzameš s seboj tudi kakšen kupljen pakiran mufin ali kaj podobnega. Pozornost šteje. Linžerija pa je ob rojstnih dnevih itak obvezna.

jkd

tulipanka  

član od: 22.3.2011

sporočila: 84

4. okt 2013 23:25

ne bi  s seboj vzela marmorni kolač.Ta je čez dan dva še sočnejši.Sicer tudi sacher ni slaba ideja,le da bi jo zaradi praktičnosti naredila kot rezine.V škatli, pa niti enemu niti drugemu ne bo nič hudo.Držala bosta obliko.  

Kolikor poznam moške imajo marmorni kolač radi ker je sočen in čokoladen,kot sachar tudi.

 

lp



tulipanka

Sporočilo je spremenil(a) tulipanka dne 29.okt 2013 09:26

lucka52  

član od: 13.7.2007

sporočila: 1939

5. okt 2013 4:57

Madonca, kaj bo pa čez deset, dvajset let, če že na začetku in- domnevam-, v mladih letih začnete s seksi linžerijo...    Ne rečem da ne pride prav čez kakih 10, 20 let.... , ampak zdaj greš lahko tudi s skafandrom , zna biti še bolj zanimivo.

Meni je všeč ideja s prižgano svečko in karšnimi koli preprostim pecivom, ki si ga spekla sama.

Navadno ne delam reklame za svoje recepte, ampak tole  pecivo je res zelo dobro, zdrži tri dni in je  lepo tudi na pogled. Pa ni tako težko za izdelavo kot se na prvi pogled zdi.

 

http://www.kulinarika.net/blogi/667/velikonocni-venec/?

 

Lepo praznovanje vama želim.

 

 

 

lp Lučka

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

5. okt 2013 12:20

Tole od jkd mi je všeč in povsem drži: pozornost je pomembna. Kakšna naj bo, pa ve vsak zase.

Glede linžerije pa en vic. Se pogovarjajo tri ženske, kako malo popestriti sajvestekaj. In se zmenijo, da se bodo malce poigrale in si poleg črne linžerije omislile še ogrinjalo, pa malo usnja itd. In se čez kak teden pogovarjajo o rezltatu. PRavi prva, ki še niti poročena ni bila: "Uh, ko me je zagledal v vsej tisti opravi, znorel je, trgal je z mene, divje sva se ljubile kot že dolgo ne."

Reče druga, poročena kakih pet let: "Zelo zanimivo je bilo. Sem stopila predenj v tistem ogrinjalu, ga razgrnila in ko je videl vso tisto linžerijo, se mu je utrgalo, bilo nama je kot res že dolgo ne .........".

Pa pove še tretja, poročena 25 let: "Ah, tudi jaz sem prišla napravljena: škornji s peto in čez kolena, linžerija, ogrinjalo, maska čez oči, v roki bič ...... Stopim predenj, razprem ogrinjalo in se posatvim predenj, on pa reče: No, Zorro, kaj bo danes za večerjo .............?"

 

 

mamamia

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

5. okt 2013 12:49

predlagam kupljene mafine (priznam in ni me sram: men so ful dobri ker so tak mastno sočni) in ena sladka smetana na šprico.. 

kozamurnik

sporočila: 2311

5. okt 2013 13:15

mamamia je napisal/a:

Tole od jkd mi je všeč in povsem drži: pozornost je pomembna. Kakšna naj bo, pa ve vsak zase.

 

Pa pove še tretja, poročena 25 let: "Ah, tudi jaz sem prišla napravljena: škornji s peto in čez kolena, linžerija, ogrinjalo, maska čez oči, v roki bič ...... Stopim predenj, razprem ogrinjalo in se posatvim predenj, on pa reče: No, Zorro, kaj bo danes za večerjo .............?"

 

 



mamamia

Jaz sem pa mislila, da ga je zadela kap

Lučka, enkrat si obljubila, da boš tole  tvoje pecivo dala tudi  med recepte,tako je dobro, da je res škoda, da ga ni tam, ker  blogov ne bere vsak.

Jaz bi spekla  kar piškote , navadne za prijatelje, za ljubija pa en maxi piškot v obliki srca, pa magari kaj lepega napišeš gor.

Osebno, praktično in enostavno.

murnik

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

5. okt 2013 13:20

Toliko o linžeriji čez 10, 20 let!

 

naor

Trixx  

član od: 2.11.2012

sporočila: 4

6. okt 2013 15:22

Najlepša hvala vsem za odgovore! Sem se kar odločila za sacher torto, se mi zdi da bo še najbolje.

Imam pa sedaj še eno vprašanje - ali naj jo shranim v plastično posodo (ki se potem zapre s pokrovom), ali jo dam potem kar nazaj v pekač in pokrijem s folijo? Kje bo najbolje, da ne bo postala pusta?

Že v naprej hvala! :)

 

Trixx

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

6. okt 2013 15:41

OK, Sacher torta je, če smo iskreni, že tako ali tako sama po sebi malo pusta. Ampak saj ni važno. V treh dneh, če je narejena tako, kot se šika (se pravi: na debelo vroča premazana z marmelado in potem hladna oblita z debelo plastjo glazure) se ne bo izsušila. Plastična škatla bo najboljša za prevoz, saj je glazirane vendar ne moreš stlačiti nazaj v model.

Sonja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti