Nakup stanovanja

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

23. sep 2013 22:59

Vendelina jr. je napisal/a:

 A nimaš nobene starejše osebe (starši, drugo bližnje sorodstvo), ki bi imela tri čiste o tej zadevi in bi ti kaj iz svojih izkušenj povedali. 


Vendelina jr.

 

Vendy, se popolnoma strinjam, da se odgovore na taka vprašanja iščejo kje drugje, kot na kulinaričnih forumih. Še z marsičem drugim, kar si napisala se strinjam.

Ampak,  Mila123 ne bi bila prva oseba, ki jo poznam, ki ji sorodstvo mogoče ni v pomoč. Zdaj ne vem, a naj pripopam smeška za žalost ali sramežljivost.

 

Vanja

jaša  

član od: 1.2.2008

sporočila: 1011

24. sep 2013 0:01

Mila123 si se vclanila zgolj zaradi tega vprasanja in resevanja...?

Se strinjam z vandelina  jr. in vanja v zda

Pa brez zamere

jaša

kriznana  

član od: 14.10.2006

sporočila: 602

24. sep 2013 3:30

Vendelina jr. je napisal/a:

Predvsem, Mila, se take stvari vprašajo pri šolanih ljudeh, ki so v tem primeru notarji in odvetniki.

Tudi je tako, da lepo premisli, kako bosta upravljala skupen dena, kdo bo pooblaščen, kdo bo plačeval položnice, ker v situaciji, kjer si ti trenutno izrazito finančno šibkejša, se tvoje možnosti, da izvirsiš oziroma, ti nekdo tako ali drugače razloži, kdo tule kaj plačuje, zelo povečujejo.  Smo take bridkosti že večrkat brali tukaj, pa v življenju tudi videli.

 

Drugače pa to, kako se vpiše lastnik in to, kdo je zadevo plačal, ni eno in isto, draga kriznana.

 



Vendelina jr.

 

Vendelina jr., vem, da to ni eno in isto. Na banki kjer smo urejali kredit, sva rekla, da želiva biti kot lastnika oba vpisana v ZK. Zadevo so nama obrazložili, da dokler traja hipotekarni kredit, mož ne more biti vpisan kot lastnik. Tako je banka kot lastnika vpisala samo mene. Zato sva midva sama kasneje pri notarju, napisala in overila listino, na kateri se strinjama, da sva lastnika vsak do polovice. V ZK pa bom še naslednjih petnajst let vpisana samo jaz

kriznana

Aljo  

član od: 19.10.2005

sporočila: 90

24. sep 2013 6:59

Tole pa prvič slišim, pa sem zadnja leta kar precej brkljala okrog kupoprodajnih pogodb, hipotek itd.

 

 

Aljo

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

24. sep 2013 7:00

Kriznana, se bojim, da si ti te podatke po diagonali povezala.  Glede na to, da si lastnica, se zate ne boji,

Mila123, poišči na spletu brezplačno pravno pomoč, to ti bo bolj zaleglo kot pa kulinarika.

Vendelina jr.

raspberrycupcake  

član od: 24.9.2013

sporočila: 11

24. sep 2013 14:58

Menda bo zdaj kmalu pravi čas za nakup nepremičnin, naj bi vrednosti močno padle..

 



Sashika  

član od: 29.3.2006

sporočila: 639

25. sep 2013 15:04

Midva sva letos kupila stanovanje in vzela majhen (1/6 vrednosti stanovanja) hipotekarni kredit za obnovo: kot lastnika sva vpisana oba v ZK, kreditojemalka sem samo jst (ker sem trenutno jst kreditosposobna), ampak je moral skoraj vse papirje podpisati tudi mož, ker gre za hipoteko na skupni nepremičnini. Težko verjamem, da bi bil v tem primeru samo en lastnik.

Kar se tiče cen ne vem, nama je banka ocenila stanovanje skoraj natančno na vrednost, ki sva jo plačala za stanovanje, po Gursu (ne vem, kakšne standarde imajo) je vredno skoraj 30% več.

Sva pa pri podpisovanju pogodbe za nakup in pri izbiri kredita poiskala pomoč odvetnika. Za vsak slučaj... Mila123,pravno pomoč močno svetujem tudi tebi. Gre preprosto za to, da če nisi "iz foha", določenih stvari ne vidiš/veš....napake v tej sferi pa lahko drago stanejo.

Lp,

 

 

Saša

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

25. sep 2013 21:07

Seveda se tudi jaz strinjam z napisanim, tukaj ni mesta tisti: vsi različni........... , tukaj vsi enako mislimo. Če se dva odločita za skupno življenje, čeprav je to zaradi ljubezni, skupnih idealov o družini, otrocih, vzgoji in še čem, kaj pa če mu ( ji ) pridejo na misel kakšne neumščine........... zaradi tega je bolje, da je vse zapisano, da se vse prešteje in se točno ve kolk kdo in kaj ima, me bo on ( ona ) pol nosil(a) moje spodnjice: vse se zapiše pri odvetnikih ali notarjih ali kaj so že vsi tisti človekoljubi in lahko šele potem gremo v skupno življenje. Seveda, dražji je odvetnik bolj bomo varni, torej je treba zbrati najdražjega, to vse zaradi trdnega bodočega skupnega življenja. Torej, smo si enotni in se čist strinjamo.

Kaj pa, če obstajajo čudaki ( jaz seveda nisem tak, kje pa ), ki verjamejo v večito ljubezen, ki svojega partnerja imajo resnično radi in mu beskrajno zaupajo in gredo v skupno življenje iz resnične ljubezni.  Če bi se po nevem koliko letih kaj zalomilo ( razmišljajo tisti čudaki ), in se celo življenje razbije na koščke, pa pol naj gre hudiču vse skupaj, se bom takrat s svojo življensko ljubeznijo pulil za njive in omare, kar naj to ima, naj se nažre in crkne, če je tak(a). Taki čudaki celo razmišljajo tako: če bi mu partner ponudil preštevanje gat in pisanje zapisnika o tem pri notarju, bi nesojenega partnerja takoj zapustil(a), kajti preštevanje gat in kakršnekoli lastnine s ljubeznijo nima nič skupnega.

Ne boste verjeli, taki čudaki resnično obstajajo, še dobro da jih tukaj ni, kajti tukaj smo si vsi enakega mnenja: pred skupnim življenjem preštet vse gate in zobotrebce, naredit o tem zapisnik  s pomočjo najdražjega................

 

ežoj

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

26. sep 2013 7:48

Ežoj  za razmislek...

JJ

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

26. sep 2013 9:25

Eh, romantična študentarija...:)))) Resen razmislek bi moral pa temeljiti na dejstvu, da razpade približno ena polovica zakonskih zvez (in menda približno toliko tudi izvenzakonskih skupnosti), pa verjamem, da gre večina od teh skupaj živet z namenom, da bi skupaj tudi ostali, samo potem se stvari obrnejo drugače. In kadar je možnost, da eden od partnerjev ostane na suhem (zlasti v luči tega, koliko pogosto se pari selijo v mansarde svojih staršev, in dejstvom, da so selitve skupaj zelo prijateljske, razhodi pa zelo pogosto silno kontaminirani z nesposobnostjo racionalnega reševanja konfliktov), je pametno, da se vpleteni tega zavedajo in so sposobni o tem racionalno govoriti, dokler so še v prijateljskih odnosih. Podobno velja za razne druge nerazrešene pravne zadeve, ne samo med partnerji, ampak tudi med starši in otroki. Kakor gledam po svoji okolici, je ogromno nepotrebnega trpljenja posledica tega, da se ljudje ne znajo o stvareh pomeniti pravi čas. Pravi čas je pa takrat, ko smo zdravi in srečni, ne takrat, ko smo bolni in v prepiru. En moj prijatelj ima navado reč, da bi morali imeti tako kot teden boja proti raku teden prava, v katerem bi opozarjali na to, naj ljudje razrešijo pravno stanje stvari, na katere imajo vpliv - tisti, ki imajo nezakonske otroke, naj jih priznajo, tisti, ki imajo lastnino, naj napišejo oporoko, tisti, ki imajo živa bitja, ki so kakorkoli odvisna od njih, naj poskrbijo za to, kaj se bo zgodilo z njimi, če jim na lepem pade strešnik na glavo. Ker, kot pravim, za take stvari je potrebno poskrbeti prej, ne da to preložiš na pleča svojih dedičev, žalujočih ostalih in naključnih mimoidočih hijen. lp, proxima

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti