Skutni štruklji-- tolminčanke

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

10. sep 2013 7:36

To preskoči Gajka, da ne boš čisto zmedena, kaj in kako. A že pred časom sem brala, da gre jajce v testo za štruklje, za zavitke pa ne. No, sama se ga nazadnje naredila včeraj za slivov štrudel in sem ga razvlekla, da je bilo veselje. A kot sem že nekje napisala, začetki niso bili tako bleščeči in se je bilo treba malo pomatrati.

Vidim pa, da kot pri vseh stvareh, je tudi pri vlečenemu testu pot do rezultata različna. Kar me ne čudi, saj smo tudi ljudje različni.

 

naor

katrin11  

član od: 3.1.2010

sporočila: 2342

12. sep 2013 0:31

Po vaših navodilih sem tokrat naredila štruklje. Uporabila sem osnovne sestavine iz Merkatorja, pač najbližja trgovina. Testo sem dala v dve plasti, vmes namazala z oljem z nekaj popraženimi drobtinami, za nadev sem uporabila polkilsko škatlico skute in dve jajci. Malo sem maso polepšala z nekaj popraženimi drobnimi kockami rdeče in zelene paprike in šunke. Alufolijo sem namazala z oljem in nekaj drobtinicami, zavila štrukelj, naredila bombonček in ga prešpikala z dolgimi vilicami za mešanje žgancev, da je voda prišla zraven, ko so se štruklji kuhali. Kuhane sem zabelila s praženimi drobtinicami.  

Ne spomnim se, kdo je napisal, da naj testo damo v dve plasti, ampak meni so tokrat štruklji prima uspeli. Hvala za nasvet! Običajno sem sama delala testo za štruklje, po tejle izkušnji pa ga bom kar kupila. 

Katrca11

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti